За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 73 544
  • 729
# 645
В Мастършеф правят като украса нещо, наречено "тюл"...идея как се приготвя, виждам че е на тиган.
Виж целия пост
# 646
Здравейте!Кажете някоя рецепта за тиквички.Нещо като запеканка ми се иска.Благодаря предварително!
Тиквички на фурна
http://www.cookwithasmile.com/%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1% … 1%80%D0%BD%D0%B0/
Тиквички с ориз
http://www.cookwithasmile.com/%d1%82%d0%b8%d0%ba%d0%b2%d0%b8%d1% … 1%80%d0%b8%d0%b7/
И други интересни идеи с тиквички
http://www.cookwithasmile.com/?s=%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B8% … D1%80%D0%B8%D0%B7

Fortuna, благодаря! Следващият път ще направя сладкото по твоя начин.
Виж целия пост
# 647
Здравейте!Кажете някоя рецепта за тиквички.Нещо като запеканка ми се иска.Благодаря предварително!

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/03/blog-post_6.html


http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/04/blog-post_11.html
Виж целия пост
# 648
Здравейте.Тия дни четох във форума рецепта за heavy cream обаче не запомних точните количества.Сигурна съм,че четох рецептата от бг мама,но сега не я откривам.Може ли малко помощ?

Това ли е?
http://bg-mam.ma/p/398053/11269394
Да,точно това е.Много благодаря Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 649
В Мастършеф правят като украса нещо, наречено "тюл"...идея как се приготвя, виждам че е на тиган.

Ала-Бала, ако търсиш нещо подобно на това, тези дни се заиграх с тези "тантелки" в солен и сладък вид.
Основата е една и съща:
150 мл вода
37 г олио
18 г брашно
щипка сол
Сладкарска боя по желание

В соления вариант замених 1 с.л. вода с 1 с.л. сос терияки (може да се замени със соев), а в сладкия добавих 1 с.л. захар.
Всички продукти се разбиват в блендер. Незалепващ тиган се загрява на сравнително силен огън и в него с черпак се сипва по малко от сместа (разбърквай добре преди всяко сипване). От високата температура водата веднага се изпарява и прави дупките, а олиото спомага да не залепне много. Пекат се около минута, минута и половина и после се отделят винмателно с шпатула. Докато са топли се огъват, като изстинат се втвърдяват. Оставят се на домакинска хартия да попие излишната мазнина.

Играчка си е, обаче и отнема малко време, докато постигнеш съотношението между температура на тигана, количество смес и време за печене. Аз успях да спася от цялото количество смес само няколко дантелки като за снимка и украса Wink.
(не гледам Мастършеф, та може и да не съм по темата Simple Smile )
Виж целия пост
# 650
Роца, точно това е, ще го пробвам някой път Simple Smile
Виж целия пост
# 651
Имам два бързи кулинарни въпроса Simple Smile
1. Търся проверена и не много труднарецепта за домашен сладолед.
2. Разбиването на белтъци почти винаги ми е несполучливо. Студени и или на стайна температура трябва да са яйцата?
Благодаря!
Виж целия пост
# 652
Имам два бързи кулинарни въпроса Simple Smile
1. Търся проверена и не много труднарецепта за домашен сладолед.
2. Разбиването на белтъци почти винаги ми е несполучливо. Студени и или на стайна температура трябва да са яйцата?
Благодаря!
Белтъците са на стайна температура. Започваш с ниска степен да разбиваш докато се разпенят и побелеят, след това на порции се прибавя захарта, като се увеличава степента на миксера. Накрая се разбиват за 2-3 мин на висока скорост. Разбиваш до плътен сняг. Не може да не се получат.

http://recepti.gotvach.bg/r-73625-Семифредо_с_шоколад

http://recepti.gotvach.bg/r-67650-Разкошен_италиански_домашен_сладолед_-_Семифредо

http://recepti.gotvach.bg/r-48174-Мейпъл_орехов_сладолед

Виж целия пост
# 653
Този е чудесен, дори и да пропуснеш орехите, но с тях е просто ммм.....

https://hranatazadushata.blogspot.bg/2016/07/blog-post_2.html?m=1
Виж целия пост
# 654
И на стайна температура, и от хладилника винаги ми стават белтъците. Трябва да имаш мощен миксер и съда, в който разбиваш и бъркалките на миксера да бъдат абсолютно чисти и сухи, без следа от вода или мазнина. Даже не си давам труда да ги разбивам на ниска скорост, веднага пускам на висока и за 5-6 минути са готови
Виж целия пост
# 655

редактирам се-четох,че ако се съмнявам трябва да почукам по черупките им и да изчакам да се затворят.Сега имам проверени живи миди в тигана,но наистина повече не бих готвила нещо живо
Виж целия пост
# 656
Имам два бързи кулинарни въпроса Simple Smile
1. Търся проверена и не много труднарецепта за домашен сладолед.
2. Разбиването на белтъци почти винаги ми е несполучливо. Студени и или на стайна температура трябва да са яйцата?
Благодаря!

Горещо препоръчвам тази рецепта: сметана за разбиване, течна - 500 мл., животинска, но и с растителна става и кутия кондензирано мляко (390 гр.). Двете заедно се разбиват до сгъстяване. Можеш да прибавиш парченца шоколад, плодове, начупени вафли, бисквитки.



За съжаление не помня източника на рецептата, мисля, че беше от бг-мама.
Виж целия пост
# 657
Имам два бързи кулинарни въпроса Simple Smile
1. Търся проверена и не много труднарецепта за домашен сладолед.
2. Разбиването на белтъци почти винаги ми е несполучливо. Студени и или на стайна температура трябва да са яйцата?
Благодаря!

http://ipeychev9.blogspot.bg/2017/06/blog-post.html
Виж целия пост
# 658
Имам два бързи кулинарни въпроса Simple Smile
1. Търся проверена и не много труднарецепта за домашен сладолед.
2. Разбиването на белтъци почти винаги ми е несполучливо. Студени и или на стайна температура трябва да са яйцата?
Благодаря!

Ето моето предложение за Шоколадово семифредо с бисквити.
Виж целия пост
# 659
Предложете рецепта за запечени, но като глазирани картофи на фурна. Обикновено ми се разкашкват или нямат този желаят златист загар.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия