Зависи от миксера ти. За да месиш тесто с миксер, то той трябва да е поне 350W и да не е от тези които може да се ползват 10 минути и после да почиват, не знам обаче дали има вече такива. Също тези с по-дълги приставки не могат да месят добре, нестабилни са, по-лесно се разваля миксерът. Ако пък са много къси, може да влезе тесто или брашно в миксера. Също, много трябва да се внимава, как се поставят бъркалките. Ако се разменят лява и дясна, тестото се качва по тях и влиза в миксера, и това става много бързо, докато спреш миксера, тестото вече се е качило, че и влязло в миксера. Иначе тестото се меси около 15-20 минути с миксера и е готово. Следиш си тестото, щом започне да се отделя от стените на съда е готово, омесено.
Моят миксер е на Krups и е 350W, но е на 20 години или частите му са всички от метал и няма ограничение колко време ще го ползвам. С него съм месила тесто от 1500 гр брашно и пак издържа и се справя. Купих резервен нов, същия модел, но този вече е правен в Китай. Реших да го ползвам докато му мине гаранцията и добре направих. След 18 месеца се развали, рекламирах го, сега чакам резултата. Затова нека някой, който наскоро си е купувал миксер, да препоръча кои марки са добри. Аз лично се замислям за Küchenmaschine не знам как се наричат те в BG. Разглеждах ги наскоро и съм се спряла на Kenwood kvc 7320s chef titanium, защото всичките части са от метал, има 5 години гаранция на целия уред и също 10 години на мотора, което дава надежди, уредът да качествен и да може, да се ползва по-дълго.
Küchenmaschine - Буквален превод "кухненски уред", но може в BG да са му дали друго наименование.