КОЗУНАЦИ 2018 & 2019

  • 64 337
  • 745
# 360
И двата са добри. Първият е по-старият модел, за него става въпросната кука.
Виж целия пост
# 361
Дами, дали някоя от вас има възможност да стартира актуалната тема за 2019?
Виж целия пост
# 362
Дами, дали някоя от вас има възможност да стартира актуалната тема за 2019?
Много съжалявам, но не зная как се прави, иначе с удоволствие.
Виж целия пост
# 363
И двата са добри. Първият е по-старият модел, за него става въпросната кука.

T.e. заради тази кука си заслужава ли? Много труден избор при това многообразие. А цената не е никак малка.
Виж целия пост
# 364
Куката си заслужава, но тя се купува отделно. А за другия модел нямам лични впечатления, но не е по-лош.
Виж целия пост
# 365
Дами, дали някоя от вас има възможност да стартира актуалната тема за 2019?
По добре ще е ако модератор добави към заглавието на тази тема и 2019г.
Виж целия пост
# 366
Добре, аз ще пусна нова тема, но мога едва в неделя, защото трябва да прегледам тази тема цялата и да добавя каквото е необходимо, а също да махна линкове, ако не са вече активни. Ако някой има определено желание или иска негова снимка да стои отпред, нека ми пише на лични и да ми изпрати снимка или линк към нея.
Аз ще започна с оформянето на новата тема едва в събота. Ако някой до тогава реши да я пусне, нека го направи преди това или да ми пише на лични, да знам, за да не си губя времето аз.
Виж целия пост
# 367
Не е ли по добре да си изпишем тази тема и тогава да се пусне нова! Може модератор да добави в заглавието и 2019г..  Темата си е актуална, а и има доста информация.....
Виж целия пост
# 368
Не е ли по добре да си изпишем тази тема и тогава да се пусне нова! Може модератор да добави в заглавието и 2019г..  Темата си е актуална, а и има доста информация.....

Тя информацията не се губи, мамаРаче. На първа страница се прибавя линк с новата информация. Аз лично съм на мнение, че там е много по-лесно да се потърси каквото ти трябва, отколкото да се рови човек в цялата тема.
Виж целия пост
# 369
В крайна сметка вторият ми опит също беше неуспешен.

Следвах съвета на Марчева и я оставих да втасва във фурната - удвои обема си, изпече се и имаше много добър вид, до момента, когато отрязах парче от него - цветът беше ужасен, сивеещ някакъв, та повече няма да опитвам и ще се наслаждавам единствено на вашите творения. Аз бъркам някъде, но и на идея си нямам къде
Виж целия пост
# 370
В крайна сметка вторият ми опит също беше неуспешен.

Следвах съвета на Марчева и я оставих да втасва във фурната - удвои обема си, изпече се и имаше много добър вид, до момента, когато отрязах парче от него - цветът беше ужасен, сивеещ някакъв, та повече няма да опитвам и ще се наслаждавам единствено на вашите творения. Аз бъркам някъде, но и на идея си нямам къде
Не се отказвайте, пробвайте със суха. Аз една година се опитах с прясна, но не ми се получи добре и ми миришеше много на мая. Със суха правя всичко и се получават прилични неща. Никога не съм имала провал с нея. Не че имам голям опит, но...  Сухата не я активирам, прибавям при брашното. Веднъж се опитах да я активирам и пак не ми се получи. Ползвам само една в зелени пакетчета, на Dr. Otker(?). Явно живата мая не е за хора без опит Grinning.
Виж целия пост
# 371
В крайна сметка вторият ми опит също беше неуспешен.

Следвах съвета на Марчева и я оставих да втасва във фурната - удвои обема си, изпече се и имаше много добър вид, до момента, когато отрязах парче от него - цветът беше ужасен, сивеещ някакъв, та повече няма да опитвам и ще се наслаждавам единствено на вашите творения. Аз бъркам някъде, но и на идея си нямам къде
Не,не, това е абсурд да не стане, напротив ще стане. Подай ми рецептата и ела на л.с. да ми обясниш как си действала, няма начин, повтарям се, защото това е един от най-лесните сладкиш, винаги става. Ако трябва ща работя заедно с теб, утре и в петък не съм на работа и ще действаме едновременно. Честно!
Виж целия пост
# 372
Morena, най-високо глутеновото брашно ползвам. Да, изпълни ми купата на миксера до горе,
да си кажа и аз мнението  Laughing
критерия за втасало тесто е не да се изпълни купата, а да се удвои обема на тестото.
ако след последното месене тестото ти е половин купа или повече , а след втасването ти е изпълнена купата,  това тесто не си е удвоило обема. виж колко ти е "високо" тестото след месене и колко би трябвало да е след удвояване.
Виж целия пост
# 373
Morena, най-високо глутеновото брашно ползвам. Да, изпълни ми купата на миксера до горе,
да си кажа и аз мнението  Laughing
критерия за втасало тесто е не да се изпълни купата, а да се удвои обема на тестото.
ако след последното месене тестото ти е половин купа или повече , а след втасването ти е изпълнена купата,  това тесто не си е удвоило обема. виж колко ти е "високо" тестото след месене и колко би трябвало да е след удвояване.

За козунака не е проблем ако тестото е даже почти тройно по-голямо. Колкото по-добре е втасало тестото, толкова е по-хубав козунакът.
Миналият път забравих да спомена, че ако тестото е превтасало, то мирише на кисело, на прокиснато, също като се разкъса, се къса не се разтяга и структурата е доста на балончета и също спада веднага след като се пипне, натисне или откъсне парче от тестото. Докато тестото мирише на сурово тесто, няма проблем, не е превтасало.
Виж целия пост
# 374
темата ще остане и за тази 2019 година.
поне да се изпълни  до 50 страници
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия