КОЗУНАЦИ 2018 & 2019

  • 64 141
  • 745
# 510
София мел имат и за козунаци - жълто. ММ ме снабди с 2 пакета и само чака аз да се наканя.
На самия Великден кога печете козунака - вечерта преди това, след 0ч. или от вечерта тестото, в хладилника или на другия ден печете?
Виж целия пост
# 511
На СМ "за баница" е по-добро за козунак, отколкото това "за козунак". Сравнявала съм ги и така съм запомнила. Cuckoo, колко е протеинът?
Аз в петък към 23ч. зареждам едно тесто и втасва в хладилника. Но това е, защото правя повече от един. Сутринта към 8ч. забърквам още едно и малко по-късно още едно. Или забърквам едно голямо, което разделям на колкото ми трябва и слагам частите на различна Т, та да втасват поетапно.  
Виж целия пост
# 512
10,6 или 10,8% да беше, преди малко го заглеждах и аз че го бяха изтипосали насред Била на промоция някаква. Това за баниците май беше с повече.
Виж целия пост
# 513
Моренка, искаш да кажеш - замесваш тестото, покриваш го да не съхне отгоре и го прибираш в хладилника. На другата сутрин то е втасало, сплиташ и оставяш да втаса повторно на стайна т-ра, след което печеш? Правилно ли съм разбрала? Ако е така, този ритъм би ми помогнал  времево. Така имам шанс в съботен ден до обяд да имам козунак. Искам да изпратя на детето , но  ми е много трудно с времето.   А става ли след като го изпека и охладя да го прибера в хладилника, добре увит? После те като го получат, ще се е отпуснал и ще е ок, предполагам?
Виж целия пост
# 514
Затова съм решила така значи...
Ето го "за баница".



Фаворит си ми е на мен, не знам за друго достъпно брашно с повече протеин.
 Вчерашният ми козунак беше върха, няма какво повече да искам. Роботът го меси и конците бяха жилави, страхотни! Иначе и коричката тънка и страхотен изобщо.  Grinning
Виж целия пост
# 515
Моренка,още веднъж Благодаря!Точно по този начин(втасването на козунаците ти) станаха бухтичките.Децата закусиха следобедно вкусно 😘

Леко са тъмни,защото са със слабо типово брашно(бели нямам в момента)
Виж целия пост
# 516
Моренка, искаш да кажеш - замесваш тестото, покриваш го да не съхне отгоре и го прибираш в хладилника. На другата сутрин то е втасало, сплиташ и оставяш да втаса повторно на стайна т-ра, след което печеш? Правилно ли съм разбрала? Ако е така, този ритъм би ми помогнал  времево. Така имам шанс в съботен ден до обяд да имам козунак. Искам да изпратя на детето , но  ми е много трудно с времето.   А става ли след като го изпека и охладя да го прибера в хладилника, добре увит? После те като го получат, ще се е отпуснал и ще е ок, предполагам?
Почти така, само като го извадя сутринта, трябва да се стопли, отпусне  и тогава става за работа. Отнема време, но аз започвам следващото тесто, докато го чакам. Точно затова го правя и аз, ако има по кой да го пратя на свекитата, ако не, го носим в неделя де.  Но така или иначе не мога само в събота да се занимавам с няколко козунка.
    Варианта с прибирането в хладилник не съм го пробвала, но би трябвало да е така, както го мислиш. Увит в стреч фолио се запазва много добре и да не го слагаш в хладилника, но пък и не знам за колко време имаш предвид де.

Дени, много се радвам за вас! Благодаря ти за доверието!  Hug
Виж целия пост
# 517
козуначе

Марчева насоките, които даде странички по-назад имаха успех. Удвои, дори утрои обема си, стана страшно вкусен (макар не с такива конци като вашите, те са страхотни) и се изяде още топъл, ьатова успях да го снимам единствено преди изпичането.

Та, благодаря ти за насоките и помощта, която предложи - не можах да се възползвам, видях го по-късничко.
Виж целия пост
# 518
Аз, за Великден, в петък вечерта замесвам тези, които са с квас и козунакът с различна технология, а рано сутринта в събота този, който е с мая.
Виж целия пост
# 519
Джемма, как правите козунака с квас?
Виж целия пост
# 520
Правя два вида:
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2015/04/blog-post_18.html?m=1

https://djemmasvetlana.blogspot.com/2015/03/blog-post_13.html?m=1
Виж целия пост
# 521
Джемма, благодаря!

Чудех се как да избегна глутена. Вече знам, че за да стане козунак, не може да се избегне. Сетих се обаче, че четох във facebook миналата година, че като се прави с квас, се разкъсвали някакви вериги ли, нишки ли и можело да се консумира.
Ще го направя с квас Simple Smile.
Виж целия пост
# 522
Не се разкъсват вериги и нишки, а се преработват захарите до по-прости и лесно се усвояват от организма, дори от диабетици.
Виж целия пост
# 523
Моренка, искаш да кажеш - замесваш тестото, покриваш го да не съхне отгоре и го прибираш в хладилника. На другата сутрин то е втасало, сплиташ и оставяш да втаса повторно на стайна т-ра, след което печеш? Правилно ли съм разбрала? Ако е така, този ритъм би ми помогнал  времево. Така имам шанс в съботен ден до обяд да имам козунак. Искам да изпратя на детето , но  ми е много трудно с времето.   А става ли след като го изпека и охладя да го прибера в хладилника, добре увит? После те като го получат, ще се е отпуснал и ще е ок, предполагам?
Може да го замразиш ,като се размрази все едно сега е печен.
Виж целия пост
# 524
Козунак също замразявам, защото правя по-големи количества и да не хвърля, след  като се размрази е прекрасен.

Джемма, моля ти се подай грамажите за левито мадре , да се пробвам, бих искала поне  един козунак да забъркам с тази закваска, благодаря ти!   Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия