Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Цена на нова къща от празния парцел до завършена сграда.

  • 30 469
  • 137
Цена на нова къща за труд и материaли през 2018г ,за къща от 100кв. м. застроена площ,без мазе с 2 плочи и двускатен покрив.Нека който е минал вече по този път,да строи, сподели за всичко ,което е направил.

Ами ако някой е строил скоро да сподели за каква къща,колко пари е дал.
Мен ме интересува какви са цените за област Благоевград,но нека пишат всички от цялата страна.Тъкмо ще сравним.
Виж целия пост
# 1
И мен ме интересува същото. Всеки ме разубеждава за строеж, защото било много трудно с документите, със строители и според доста хора има разкарване и корупция в институциите за да ти върви леко процеса.
Виж целия пост
# 2
Запис и от мен.
Само знам, че за нов етаж в София документи вадиха 1г.
Виж целия пост
# 3
Все едно,да попиташ колко струват едни обувки или всяко друго нещо.Зависи от много неща .
Едно е да строиш в София,съвсем друго в някакво село в беден район,например.Цена на труд имам предвид.Същото е със сроковете за документи,както и евентуални проблеми по парцела.Има значение дали е фирма или сам се договаряш с майстори,дали някой помага безвъзмездно.Цените на материалите също варират или се правят разни схеми с ДДС или без.
И на края ,каквито и сметки да правиш ,плащат повече ,защото някой те мотае или е изникнало нещо непридвидено.Но няма вариант да ти излезе по-малко.
Виж целия пост
# 4
И аз ще следя темата. Ще ми е полезни.
Виж целия пост
# 5
Аз събирах всички фактури, до 100 000 ги смятах и накрая се отказах. От пет години живеем в къщата - 200 кв.м. на два етажа с мазе. Така и не съм седнала пак да ги сметна, но и не сме довършили съвсем. А и ние пари за труд не сме давали, ММ я строи с помощта на близки и приятели. Едно 100 000 може и да стигнат.
Виж целия пост
# 6
Строим къща на един етаж с две плочи, висок таван и  гараж до нея около 130 кв. До сега - грубия строеж, дограма, вътрешна мазилка ВИК и ЕЛ. около 60 000 лв. Като ВИК И ЕЛ не сме плащали на майстори.
Виж целия пост
# 7
Нашата на един етаж 150 кв.м., масивен покрив, две плочи излезе около 120000. Село на 10 км. от Пловдив.
Виж целия пост
# 8
А за цена на парцела колко дадохте, ние също се оглеждаме за нещо близо до Пловдив, но все още не много сериозно.
Виж целия пост
# 9
Ние навремето - преди 17 години купихме парцела за 3500 лв - 520 кв.м. И за тогава си беше евтино, а сега, като кажа за колко сме го купили и ми казват "Ами те направо са ви го подарили". В момента цената на един такъв парцел в нашия квартал е някъде между 15000 и 20000 лв, в сравнение с другите квартали при нас е по-евтино, ама то е заради гетото, което се намира наблизо.
Виж целия пост
# 10
Да наистина, много добра цена дори и за преди години, иска ми се за около 20хил да намерим парцел, но зависи, има и голяма доза късмет...както казах не бързаме, но все пак... ако не е проблем може ли да кажеш кой е квартала...може и налични.
Виж целия пост
# 11
А за цена на парцела колко дадохте, ние също се оглеждаме за нещо близо до Пловдив, но все още не много сериозно.
1 декар - 11 000 лева, преди 4 години.
Виж целия пост
# 12
Сега купуваме близо до Пловдив - 5 км, земя в регулация с разрешение за строеж, партида за ток, вода и газ 40 евро на квадрат. Гледахме много преди да вземем решение, и готови къщи и парцели ... има и по-евтини но или са на кофти място или не в регулация и не си заслужава като добавиш допълнителните разходи. Планирали сме къща 200 кв. на 2 етажа, т.е. по 100 на етаж. Като направим КСП- количествено стойностната сметка ще пиша колко излиза на теория ...
Виж целия пост
# 13
Ние пък си имаме парцел но с наследници още хора. Или трябва да го продадът и техния дял или да си строим само на нашите 250 кв. И не знам,сега проучваме. И много се чудя дали готова къща не е по-добре. И тепърва мислим какво да правим. Ние имаме хора,които ще ни я няправят за около 25 хил грубия строеж. Но искаме един етаж,около 100 кв.
Виж целия пост
# 14
25 хил. с материалите и труда ли? Ако е за двете е перфектна цена...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия