Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Припадъци, моля за съвет...

  • 2 333
  • 15
Здравейте, имам дете на 3 години.. преди няколко дни получи някакъв припадък.. може би..
Както си седеше и гледаше детско, изведнъж се оказа в легнало положение, викаше, вцепенен-
изпънал се като дъска, не мърдаше, едиствено очите се движеха.. Веднага тръгнахме към спешното,
седнахме в колата и телцето му започна да се отпуска, но взе да губи съзнание или да заспива..
не знам.. реагираше когато му казвах да не заспива, но дишането му се промени, започна да става
все по- леко и бавно.. помислих си най-лошото.. Weary Влязохме в СПО- пратиха ни в детско..
ДЕтето вече дойде в съзнание, адекватно, но със забавен говор, силен световъртеж - залиташе
мускулна слабост и беше много сънлив -- все едно сега е станал от сън.. Чак след час беше
онова будно дете.. Та онази лекарка "специалистка" в детско, дори не чу какво казах, че се е случило
Изписа веднага Аугментин и черни капки, защото видя, че детето е хремаво, защото се изкашля,
защото имаше температура 37,5*, която преди припадъка нямаше, защото има уголемени сливици, които
са му такива по рождение - на баща му и лелите му са също такива, и защото имаме 3та сливица, която
след една седмица ще извадим, понеже не се повлиява от лечения. Накрая на прегледа аз се разстроих,
казах, че детето ми едва не спря да диша в ръцете ми, а ми изписва лечение за вирус/ грип ..отговора й
беше, че сме отишли да искаме нейното мнение и детето е грипаво, което беше върха на всичко..
ако съм искала мнение да съм звъннала на личната, аз съм отишла да ми прегледат детето и да ме
насочат, ако не могат да помогнат.. Angry Rage Disappointed
Притеснявам се да не е някакъв епилептичен припадък, тъй като преди 3 месеца отново е получил
същото в детската, отново е бил в покой, но тогава го отададохме и ние, и фелдшерката
на 3тата сливица, защото тогава беше възпалена и детето дишаше трудно.. сега тази сливица е уголемена
леко, но не е възпалена, хремаво изгежда, защото не умее да си издуха носа и този секрет все се намира
в носната кухина, и стичайки се надолу в гърлото, го предизвиква да кашля... но както и да е, очевидно
в нашия малък град, няма да намерим доктор, който да ни помогне.. Angry Близък- мед. лице - ни препоръча
да посетим детски невролог и да направим ЕЕГ ...
Ще съм много благодарна, ако можете да препоръчате някой добър специалист ..
Виж целия пост
# 1
Много прилича на епилептичен пристъп, това което описвате. Разбира няма как да е сигурно без преглед и ЕЕГ. Препоръчвам проф. Литвиненко в педиатрията в София. Лошото е, че при него мвого се чака за час. Алтернатива - пров Божинова в болница св. Наум (ІVти километър) или д-р Божидарова в педатрията. За извън София нищо не мога да кажа.
Според мен трябва да го заведете спешно на читав детски невролог. Епилепсията не е безобидно състояние и всеки гърч е потенциално опасен за живота. Така че заведете го, за да му изпишат терапия, ако е това. И го снимайте на клипче, ако се случи пак, за да може докторът да види за какво става дума.
Виж целия пост
# 2
Подкрепям горния пост. Упоменатите специалисти са от Сф. Ако не сте от там търсете добър детски невролог. Това е стъпка едно.
При Епилепсиите има и отнасяния които дори не приличат на припадък, по скоро са пристъп и родителите трудно си обесняват какво става. Понякога откриват че детето е с епилепсия като стане на 5-6.Забавянето в диагностирането е минус. Бързо търсете специалист да осветли ситуацията и да диагностира на какво се дължат проблемните
Виж целия пост
# 3
Доста прочетох за епилепсията тези дни и честно казано много се надявах на друг отговор от Вас.. така или иначе, ще отидем на специалист, но исках да получа мнение и от хора, които са запознати и вероятно сблъскали се с такива проблеми.
Благодаря за насоките и мнението Ви!
Виж целия пост
# 4
За съжаление и аз съм на такова мнение че е било епилептичен припадък. Незабавно потърсете детски невролог. Ако трябва и второ мнение . Да направят ЕЕГ за да се установи има ли огнища. Знам шокът и стресът  са огромни почти всички майки пишейки тук сме минали и сме наясно с чувствата които изпитваш но при правилното лечение нещата може да се развият в положителна насока.
Виж целия пост
# 5
При проф. Литвиненко има скрита възможност да се мине по-скоро. В поликлиниката към детската болница преглежда във вторник и четвъртък с предварителен час за много време напред, но от регистратурата ни бяха казали, че ако отидем преди началото на прегледите към 07-07.30 ще има 2-3 извънредни часа. Вероятно ако някой се е отказал пускат часа му за деня по този начин. Не сме от София, но нямахме избор и рискувахме. Мъжът ми беше пръв там и каза, че общо три такива часа са дали в този ден.
При проф. Божинова също е с предварително записан час за много време напред.
Ние ходихме и при доц. Гергелчева, също в София. При нея не се чака толкова за час. Даже аз посочих деня в който можем да отидем. За нея също съм чувала че е много добър специалист.
Успех в поставянето на диагноза и лечение на детето!
Виж целия пост
# 6
Ами аз звънях още в петък да запазя час за този доктор, но една жена ми даде друг телефон, на който да позвъня и да запазя час, оказа се Мед. Център срещу болницата- от другата страна на Гешов..
Чак преди малко успях да се свържа и запазих час за петък, но при д-р Станчева.. не знам добър специалист е, но не мога да чакам много без да имам отговор, понеже ще заминаваме в началото на юни за чужбина за 2 седмици и ми се иска да съм наясно със ситуацията
Виж целия пост
# 7
Ние се лекуваме от дълго време при Станчева. Аз съм доволна от нея но има и майки които не са .
Виж целия пост
# 8
Аз не бих заминала в чужбина при това положение. При направен гърч, в Св. Наум ще ви приемат веднага. Съжалявам, че ще го напиша, но и според мен детето е направило епилептичен припадък.
Виж целия пост
# 9
Ходихме на преглед в петък при д-р Станчева, направиха ни ЕЕГ. При описанието, което дадох за случилото се и нейното заключение беше епилепсия, но след направеното изследване и след преглед на резултатите, каза че всичко е нормално и е възможно да е получил хипогликемичен припадък, който много приличал на епилептичния.. Не знам какво да мисля... не изключвам тази възможност за падане на кръвната захар, защото детето не се храни много добре, но някак си не се успокоих.. Не получих отговор и причина.. това, което се случи, не беше нещо безобидно и не беше обикновен колапс.. Disappointed чудя се дали не е било отключено от стресова ситуация... имаше фобия от всички насекоми- мухи, буболечки, мравки... и дали не е видял муха или нещо друго, което да го е предизвикало... казвам „имаше фобия”, защото след този припадък е друго дете- не спира да говори, по- деен, по-буден, игрив, любопитен, вече няма страх от буболечките, разговаря с непознати /за него/ и не отбягва децата на площадките, което преди беше проблем за нас.. израснал е в среда без деца около него и все още свикваме в детската градина с тях.. но сега всякаш направи като рестарт на мозъка и е съвсем друго дете..
Исках да попитам и още нещо- едно такова изследване с каква продължителност е, тъй като при нас за 5 мин всичко приключи- от слагането до махането на шапката..
Виж целия пост
# 10
Добри новини наистина! Общо взето щом няма огнища и отклонения това е добре. Обяснението за Хипогликемия също е логично но мен ме притеснява  мърдането на очите. По стечение на обстоятелствата и аз имам припадъци които не са епилепсия , правили са ми изследвания лежах в болница но не откриха причината. Припаднала съм и от Хипогликемия но там падаш като дъска просто синкопно. Губиш образ и звук за някаква момент и после идваш на себе си. Чувстваш се слаб и изпотен. Прегледаха ли дали няма проблеми с притока на кръв към главата ? Проверете и за възможности за проблеми с кръвната захар които не са епизодични. А дали е чувствителен емоционален? Понякога има подобни пропадания при по-емоционалните деца.
Виж целия пост
# 11
Хубаво е да направите и втора консултация с друг специалист. По принцип при нас ЕЕГ продължава повече от 5мин. Но пък ако е имало огнища е щяло да покаже. Така че това е добър знак.
Виж целия пост
# 12
За съжаление доброто ЕЕГ не означава непременно липса на епилепсия. Има деца с дългогодишна епилепсия и ЕЕГ без никакви отклонения. Случва се. Както и лошото ЕЕГ не значи епилепсия. Има хора цял живот живеят с лошо ЕЕГ и никога не правят гърч. Според мен потърсете второ мнение.
Виж целия пост
# 13
Съгласна съм със Савина. На ЕЕГ-то караха ли го да вдишва и издиша въздух известно време? За мен са малко пет минути.
Виж целия пост
# 14
Да, така е права е Савина . Ние сме с тази диагноза при чисто без никакви отклонения ЕЕГ. Винаги съм се питала на какво се дължеха тези пристъпи-
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия