Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За и против ваксинирането на децата ни

  • 22 344
  • 402
# 390

И доказателството е? Че ти си се разболяла, докато си ходила до кабинета на лекаря за направление? Колко научно Joy


Аз пак се отървах леко, три дена хрема. Ти по-добре обясни не(научните) си аргументи на майките на бебенцата, разболели се от морбили, докато чакат пред кабитета на педиатъра и антиваксърка си води болното дете за преглед .

“Delaying also makes for increased visits to the doctor’s office,” he says, “along with the time and hassle and risk of exposure to other infectious diseases in the doctor’s office.”

https://www.scientificamerican.com/article/delaying-vaccines-inc … o-added-benefits/

Цитат
Аз цитирах факти от сайтовете на СЗО и CDC - това ли наричаш "антиваксърски аргументи"?

Видяхме те вече как цитираш. С изрязване. Всички антиваксъри го правите.
Виж целия пост
# 391
Но все пак, за да знаеш тези неща, трябва да седнеш и да четеш. От достоверни източници на информация.
Ами аз това правя. СЗО и СDC, които цитирам непрекъснато, недостоверни източници ли са?

Един съвет - ако се разболяваш при посещение в поликлиниката носи маска!

И друго, болното дете от морбили не е нужно да е на антиваксърка. Ваксината не ти дава гаранция за имунитет.
Виж целия пост
# 392
Ами аз това правя. СЗО и СDC, които цитирам непрекъснато, недостоверни източници ли са?

Вече ти отговорих, източниците са достоверни, цитатите ти са изрязани/манипулирани.

В крайна сметка целия този разговор започна с Галилей и как новите научни открития изместват старите и точно като пример ми беше дадена полиоваксината. Да обаче инактивираната ваксина не е нова, а е първата създадена ваксина. Очевидно е, че ти изобщо нямаш идея за какво говориш, но вече няколко страници продължаваш да спориш и да лъжеш.
Виж целия пост
# 393
Пак не си разбрала. Новото откритие в случая не е датата, на която е изобретена ваксината, а откритието, че живата ваксина може да предизвика зараза, която прераства в епидемии, предизвикани от самата ваксина и съответно вземането на мерки - поетапното заменяне на ваксината с безопасна. Това е прогресът в случая, а не датата, на която нещо си е изобретено.
Относно цитатите - цитирам по същия начин, по който и ти. Ти също цитираш с по едно изречение. Цитатите, които съм дала не променят смисъла си по никакъв начин от контекста. Обиждай ме колкото искаш, щом това ти доставя такова удоволствие - на антиваксърка, на проста, необразована, сектантка, на лъжкиня, шарлатанка и още! Аз не се обиждам от хора на такова интелектуално ниво.

Цитат
вече няколко страници продължаваш да спориш и да лъжеш

Непрекъснато ме наричаш лъжкиня, а не можеш да обясниш за какво съм излъгъла. Та за какво съм излъгъла?
Виж целия пост
# 394
Доста станаха случайно орязаните цитати и недовършени твърдения. И аз не мога да си обясня защо човек, който, нали, е обективен и изобщо не е антиваксър, ще настоява в другата тема в "Деца с увреждания", че "МПР е забранена в Япония", без да уточни, че става дума за това, че в Япония наистина било прекратено поставянето на тройна МПР, но пък вместо нея се поставя двувалентна морбили-рубеола и едновалентна срещу паротит.
Виж целия пост
# 395
Доста станаха случайно орязаните цитати и недовършени твърдения.
Всичките ми твърдения са абсолютно довършени и аргументирани! Цитатите са ми с линк към източника, как бих могла да орежа нещо? Който знае английски да чете.
И в другата тема ти писах, и тук ще ти пиша, че ваксината против паротит в Япония е отделна и препоръчителна, заедно с ротавируса и грипната, а не задължителна, и линк бях дала, където ясно се вижда, че ваксината е в зеления сектор. И да МПР е за бранена в Япония, кое ти се струва странно? Ваксината не им е тривалентната МПР. Това е факт! Не си го измислям. Защо трябва да спамим всички теми с едно и също по сто пъти? Ето ти отново линковете, ако знаеш чужди езици можеш да си намериш и още:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/1808316.stm
http://www.dailymail.co.uk/health/article-17509/Why-Japan-banned-MMR-vaccine.html
Кое не съм ти уточнила? Напротив писах, че се поставят еднокомпонентни ваксини, точно поради факта, че и аз търся такава. Какво не си разбрала?
Виж целия пост
# 396
Чак сега някой открил това викаш, а? При положение, че още веднага след лицензирането и пускането на ваксината в действие се е знаело, че в много редки случаи може да предизвика разболяване. И при положение, че най-малко от 20 години се знае, че мутирали ваксинални вируси могат да предизвикат епидемии. Чак сега?!

Знаеш ли какво наистина се е случило чак сега? Чак сега полиовирусите са на изчезване. Което дава възможност живата ваксина да бъде изместена от инактивираната. Защо инактивираната ваксина не може да бъде използвана, ако в държавата има риск от диви полиовируси? Защото въпреки че ваксината дава добър имунитет на конкретния човек и той няма да се разболее, то тя не може да спре разпространението на дивия вирус сред населението, тъй като не дава добър имунитет в червата. Единствената ваксина, каято се използва за овладяване на епидемии от пилоимиелит е живата ваксина. Инактивираната може да се ползва само там, където няма риск от диви полиовируси. Ето чети:


Disadvantages

IPV induces very low levels of immunity in the intestine. As a result, when a person immunized with IPV is infected with wild poliovirus, the virus can still multiply inside the intestines and be shed in the faeces, risking continued circulation.

Recommended use

An increasing number of industrialized, polio-free countries are using IPV as the vaccine of choice. This is because the risk of paralytic polio associated with continued routine use of OPV is deemed greater than the risk of imported wild virus.

However, as IPV does not stop transmission of the virus, OPV is used wherever a polio outbreak needs to be contained, even in countries which rely exclusively on IPV for their routine immunization programme.
Once polio has been eradicated, use of all OPV will need to be stopped to prevent re-establishment of transmission due to VDPVs.


http://polioeradication.org/polio-today/polio-prevention/the-vaccines/ipv/

Ако и след това повече от кристално ясно и подробно обяснение продължаваш да измисляш глупости, вече не знам, въпреки че досега в абсолютно всички предишни източници и CDC и СЗО беше казано същото нещо, само че без толкова много подробности.
Виж целия пост
# 397
Скрит текст:
Доста станаха случайно орязаните цитати и недовършени твърдения. И аз не мога да си обясня защо човек, който, нали, е обективен и изобщо не е антиваксър, ще настоява в другата тема в "Деца с увреждания", че "МПР е забранена в Япония", без да уточни, че става дума за това, че в Япония наистина било прекратено поставянето на тройна МПР, но пък вместо нея се поставя двувалентна морбили-рубеола и едновалентна срещу паротит.


Добре, че писа тук, за да разберем и ние за какво става дума. Съвсем очаквано въпросната потребителка лъже и маже и в онази тема. МПР ваксината не е спряна в Япония, защото има връзка с аутизма, а защото в японската ваксина е имало щам на паротитния вирус, който е давал прекалено голям брой тежки странични реакции. Затова сега ползват отделни ваксини. Нещо повече, проучвания от Япония показват, че случаите на аутизъм не намаляват след спирането на употребата на МПР.

No effect of MMR withdrawal on the incidence of autism: a total population study.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/15877763/

А това, че препоръчва детокс с хомеопатия !!! на тежки метали на друга майка вече е върха. JoyJoyJoy
А тука същата се обяви за Галилей, корифей на научната мисъл, новия просветител, който ще отвори очите на всички заблудени и т.н. JoyJoyJoy

И не на последно място въпросната потребителка, която изобщо, ама изобщо не е антиваксърка (честна дума) и никога не е влизала в антиваксърски сайт препоръчва да се гледа антиваксърски филм, който щял да даде много отговори. JoyJoyJoy
Виж целия пост
# 398
Simple Smile   Да сте живи и здрави!  Дано не се научите по трудния начин.
Виж целия пост
# 399
И отново по темата дали ваксините могат да претоварят имунната система, дали не се дават прекалено много ваксини наведнъж и т.н. ето тази интересна и информативна статия:

http://www.quackwatch.org/03HealthPromotion/immu/too_many.html

Капацитетът на имунната система е огромен, много по-голям, отколкото хората предполагат и ваксините на този фон са като капка в океан.

Всеки ден ние се срещаме с милиони микроби и др. чужди частици и имунната система отговаря на всички тях. Изчислено е, че човек за целия си живот произвежда между 1 милион и 100 милиона различни антитела. Имунната система има потенциал да произведе 10 милиарда различни антитела, по този начин можем да произведем антитела не само към всичко на земята, но и във вселената.

https://youtu.be/Na-Zc-xWCLE

Антителата, които се произвеждат от ваксините са около 30.

Ако всички ваксини от календара се дадат наведнъж, имунната система ще използва 0,1% от капацитета си, за да отговори на всички тях едновременно.

В днешните ваксини има по-малко антигени (това са частици, на които отговаря имунната система), отколкото тези в миналото. Например ваксината за коклюш преди е съдържала 3000 антигена, сега съдържа само 5 и е също толкова ефективна.
Виж целия пост
# 400
А, ако детето се разболее от морбили ще отключи ли аутизъм?

Само да си напукам пуканки, задръжте малко.

Всъщност дискусията ми беше доста полезна, научих бая неща. Затвърдих си мнението, освен това. Надявам се само да не влизате в преразход на нерви и време.
Виж целия пост
# 401
Тези от нас, които четем обективно спора, си направихме своите изводи. Red baloon, нама смисъл от обиди и нападки. Това няма да направи аргументите ти по-достоверни, дори направи точно обратното- постави под съмнение всичко, което казваш.

ЛилиМ, наистина полагаш много старание да цитираш линкове от достоверни източници, където всеки от нас може да прочете полезна информация. Обикновено по форумите се срещат предимно глупости и затова такава обективна информация е много ценна.
Виж целия пост
# 402
Ето нещо интересно и важно във връзка с ваксината срещу морбили. Тя предпазва не само срещу морбили, но индиректно предпазва срещу един куп други инфекции. Вирусът на морбили действа имуноподтискащо и един вид рестартира имунната система. Вирусът освен това убива клетките, които съдържат паметта за минали инфекции и на организма му трябват 2-3 години докато възстанови загубите. През това време си особено податлив на всякакви други инфекции.

Предполагам, че всички сте чували антиваксърските аргументи "е к'во толкова", "преживява се", "нормална детска болест", "по-добре да си изкараш естествено болестта за по-добър имунитет", "ако не се ваксинираш, ще си по-здрав" и т.н.

Long-term measles-induced immunomodulation increases overall childhood infectious disease mortality

Measles vaccination is associated with less mortality from other childhood infections. Measles is known to cause transient immunosuppression, but close inspection of the mortality data suggests that it disables immune memory for 2 to 3 years. Vaccination thus does more than safeguard children against measles; it also stops other infections taking advantage of measles-induced immune damage.


http://science.sciencemag.org/content/348/6235/694

Measles leaves you vulnerable to a host of deadly diseases

Immune amnesia

However, recent work in monkeys that have recovered from measles shows that these new memory cells only remember measles itself; the monkeys lose cells that recognise other infections.

Measles reset

it suggests measles resets children’s immunity to that of a newborn. They then have to be exposed to all those germs again in order to reacquire a level of immunity that would drive mortality rates down again.

If measles can wipe out a child’s naturally acquired immunity, then it implies any immunity gained by being vaccinated would be wiped out too. “There is no reason to think it doesn’t kill vaccine-induced memory cells as well,” says Mina.


https://www.newscientist.com/article/dn27481-measles-leaves-you- … -deadly-diseases/

Помислете добре дали искате тази гадост за децата си и дали си заслужава заради няколко часа четене в съмнителни сайтове на полуистини и откровени лъжи човек да се излага на толкова големи рискове. Да, ваксините, както и всичко оснанало, не са 100% безопасни, но рисковете от тях са минимални на фона на ползите, които носят. Болестите, срещу които се ваксинираме не са разходка в парка, дори най-леката след тях пак е ужасно гадна.
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия