Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Досадните родители

  • 13 844
  • 137
Здравейте, вече съм на ръба на търпението си!

Преди една година  с приятеля ми се преместихме да живеем в къщатата на родителите му. Проблемът е, че те идват всеки почивен ден при нас и се почва с окупацията. Понеже, преди ние двамата да се нанесем там са ходили
Виж целия пост
# 1
Изнесете се от тяхната къща и проблема ще се реши.
Не си в позицията да тропаш с краче и да създаваш правила в чужда къща.
Виж целия пост
# 2
Да видя дали правилно съм разбрала - нанесли сте се в тяхна къща, а сега имате претенции към тях, че си я ползват?
Ако е така, за мен окупаторите сте вие, радвайте се, че ви търпят. Аз не бих била толкова добра, ако ми завземете къщата, в която си почивам в свободните дни...

Изберете си свой дом, на квартира или си купете, и тогава ще можете да определяте правилата в нея. Ако не - ще седите там, ще слушате и ще изпълнявате.
Виж целия пост
# 3
Къщата си е тяхна, естествено, че ще правят каквото преценят и ще почиват там, когато сметнат за добре. Направили са ви услуга, не са ви я подарили.
Изнесете се от там и си налагайте собствени правила в квартирата или в друга къща.
Виж целия пост
# 4
Въпреки, че смятам че щом доброволно са ви дали тяхната къща, за да живеете там би трябвало поне малко да се съобразяват, от друга страна именно защото не е ваша, няма как да им скръцнеш със зъби и да им поставиш условия. Вариантите са два - или търпиш и най-много учтиво молиш да намалят музиката, защото си била нощна смяна, или се изнасяте от там и си живеете спокойно. От друга страна - какво се променя в поведението на приятеля ти в тяхно присъствие? И на колко години е? Ако е на 19-20, още не е осъзнал че е пораснал и явно не е готов да те постави като приоритет над родителите си.
Виж целия пост
# 5
Къщата си е тяхна и щом всяка седмица се "самопоканват" в собствената си къща най-вероятно не са "ок" с вашето нанасяне там.
Виж целия пост
# 6
Сама ли да се изместя? Той не иска на квартира, имал къде да живее.
Виж целия пост
# 7
Е, като има къде да живее, ти къде си в картинката. Той с мама, тате и братчето ли иска да живее или с теб. Или им слага стопа да не се влачат, когато им скимне, че ще градите свой дом или ти си събираш вързопчетата и си търсиш квартира.

Ако мъжът ти се държи като мекотело и е винаги готов да "посреща гости", а ти не вАжиш, когато тези гости са мама и тате, помисли си на кое място си в живота му? Според мен си направила грешка, че си се набила в тази семейна идилия на "момчетата на мама и тате".
Виж целия пост
# 8
Да. Сама се измести. Той си има къде да живее, ти нямаш. Не сте семейство, дори не сте двойка. Намери си ти, къде да си живееш живота. Това трудно става по хорските къщи.
Виж целия пост
# 9
Сама ли да се изместя? Той не иска на квартира, имал къде да живее.
Интересно. Не ти идва на ум да пуснеш тема "Гаджето ми е мамин муньо, който не иска да се изнесе от дома на родителите си", но пускаш тема, в която да се оплачеш, че хората, в чиято къща си се натресла искат да си я ползват?
Виж целия пост
# 10
Питах за съвет, а  не да ми се обяснява каква съм. Много добре се познавам. Не давам квалификации на същества, като Вас, които не познавам-какви са и какви не.
Виж целия пост
# 11

Питах за съвет, а  не да ми се обяснява каква съм. Много добре се познавам. Не давам квалификации на същества, като Вас, които не познавам-какви са и какви не.

Ще ти кажа как е погледнато от страни.
Ти си тази, която си приела да се нанесеш в къщата им при положение, че те ще идват всеки уикенд.
Явно, не се познаваш достатъчно добре, щом сега заявяваш, че не можеш да ги понасяш и че не можеш да се впишеш в семейството до степен, да не искаш специално внимание от страна на гаджето, когато всички сте заедно.

Проблемът е изцяло твой- или преставаш да ги приемаш като натрапници, или си събираш багажа.
Виж целия пост
# 12
Моят съвет е да седнете двамата и да изясните положението. В смисъл с теб ли иска да живее или с родителите си. Той трябва да избере. Като реши вече ще прецениш устройва ли те положението, т.е. дали ще останете заедно или не.
Но с две думи - нямаш проблеми с родителите му, а с него.
Виж целия пост
# 13
Мен последните два поста (Уишмастър и Салсиша) ме оставиха без думи  Mask

Боже какво ожесточение!

Виж целия пост
# 14
Моят съвет е да се пръждосваш от там и да си живееш собствения живот.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия