Блат:
100 гр. шоколад, 100 гр. краве масло, 1 ч.ч. пудра захар, 1 ч.ч. брашно, 6 яйца, 2 с.л. бренди. Разтопяват се шоколадът и маслото, прибавя се брендито. Оставя се да изстине и в това време се разбиват яйцата с пудрата захар, прибавя се брашното и шоколадовата смес. Пече се във форма с диаметър 26 см около 40 мин. при температура 220 градуса.
Приготвя се крокант - 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. орехи се карамелизират и се начукват. Осигурете си и 200 грама целувки /иначе може да опечете блат от 3 белтъка с 9 с.л. захар/.
Крем: 3 желтъка се разбиват с половин чаша захар и се прибавят към 200 мл течна сметана на котлона, бърка се до готовност, прибавят се 100 грама торчив шоколад, 100 гр. краве масло и 2 с.л. бренди.
Глазура /ганаш/ - на котлона се разтопяват 30 гр. масло, 100 грама шоколад и 150 -200 мл течна сметана.
Сироп - 1/2 ч.ч. захар, 1 ч.ч. вода и 3 с.л. бренди.
Сглобка:
Блатът се разрязва на две, в тортената форма се слага едната половина, напоява се с половината сироп, маже се с половината крем, слагат се натрошените целувки, крокантът, добавя се останалия крем, половината блат, напоява се с останалия сироп и се залива с глазурата. Престоява една нощ в хладилник.
Повярвайте, става страхотна торта и изобщо не е трудна /аз си падам по лесните неща/. По-късно ще кача снимки.