Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Hell’s Kitchen България - сезон 1, тема 7 - ФИНАЛ

  • 60 322
  • 694

Анкета

Кой е Вашият победител?

Опции:


Световноизвестното риалити състезание за професионални готвачи Hell’s Kitchen стартира в телевизионния ефир на България. Трикратно номинираното за наградата “Еми” британско предаване, на което лице в САЩ е най-популярният готвач в света - Гордън Рамзи, ще е част от пролетния сезон на NOVA. Телевизионното зрелище Hell’s Kitchen – формат на ITV Studios, се излъчва в 19 държави по целия свят с над 50 сезона и повече от 700 участници.

Най-обещаващите професионални кулинари на България ще се впуснат в надпреварата на живота си, за да се докажат и да разберат кой от тях е най-добрият. Победителят ще определи шеф Виктор Ангелов.

"Hell’s Kitchen е най-голямото кулинарно предизвикателство - както за мен, така и за участниците. Форматът комбинира способността на шеф готвачите да се справят с поставените задачи с кулинарния им талант пред погледа на цяла България. Освен амбициозни готвачи, търсим кулинарни таланти със силни характери, защото професионалната кухня е подчинена на висока дисциплина. Може да си добър шеф, но за да си добър състезател се изискват различни качества", споделя шеф Виктор Ангелов, за който Hell’s Kitchen България е следваща стъпка в безупречната му кариера.

Победителят в  Hell’s Kitchen ще получи 100 000 лева и договор в ресторанта на шеф Ангелов.

Кой ще оцелее след изпитанията в Hell’s Kitchen България и ще стане най-добрият готвач в България – ще разберем през пролетта на 2018 година в ефира на NOVA.

УЧАСТНИЦИ

ОТБОР ЖЕНИ


ОТБОР МЪЖЕ


От кухнята на "Кухнята":

Скрит текст:
Малко любопитни факти за шоуто, "издадени" от Рамзи, продуценти и технически лица:
- Всеки участник получава инструкции за уредите в кухнята, типовете прибори и рецептурник с точни грамажи за всяко ястие
- Подборът на участници се прави с цел шоу, а не се гледа имал ли е опит или не. Някои никога не са готвили
- Снима се ежедневно по 12-14 часа от два снимачни екипа. Всеки ден се заснемат по два епизода. След снимките се прави монтаж на избрани моменти. Така че може само веднъж да сте се издънили и точно това да покажат.
- Само в стаята за интервюта, където участниците коментират, се режисират репликите и кой какво да каже
- Камерите в къщата и ресторанта са включени постоянно
- Номинациите не се режисират
- Всеки участник получава седмично или месечно възнаграждение в размер около или малко над основното за страната на излъчване. Възнаграждението се получава дори след изгонване до края на шоуто.
- Водещият шеф еднолично избира кого да изгони. Преценката е лично негова. Той и само той избира победителя, като там няма компромис. Основните критерии са усърдие, възможност да се сработиш с колектива, талант, желание и доколко можеш да се учиш, да можеш да издържаш на стрес и тежка работа. В реална кухня се работи два на два от седем до след полунощ.
- Няма нито един спечелил, който да е назначен за главен в ресторант. Най-много старши. Главен се става за около десетина години след много, много труд
- Наградата се изплаща на части - в САЩ за три години, в Англия за 30 месеца. Ако победителят бъде назначен с договор за работа, отказ от договор, води до неизплащане на наградата. Има случаи, когато победителят не получава предложние за договор и не се назначава.
- От всички сезони в САЩ и Англия само двама от победилите са еазпознаваеми след шоуто. Другите потъват в забвение.
- Има немалко случаи, когато участник не може да си намери работа в системата, точно защото е участвал.
- При подбора на участници се избират няколко типажа. 1. Един или двама за роля на шут. Те стоят известно време за подгряване на драгия зрител, но задължително се гонят. 2. Един или двама интроверта, завистници, интриганти. Те също си заминават. 3. Един или двама готови на всичко само и само да вземат наградата, но без особен талант. 4. Една или две скатавки и мързели.
- Няма случай на спечелил, който предии това да не е бил поне малко доказан истински готвач в реалния живот
- Често участниците се насъскват един срещу друг, за да се види как ще реагират
- Лампите в спалните помещения се гасят само когато и последният си легне. Спи се по максимум шест часа, като често ги будят нощем, за да готвят, чистят или нещо друго

Ето още малко от кухнята на "Кухнята":
- Никой не може да е ничие протеже. Участниците подписват декларация, че нямат познати в продуцентската къща или медията и ако ги уличат в лъжа, моментално изхвърчат, като следват жестоки глоби.
- Продуцентите провеждат кастинга и избират участници, а накрая остава една група от около 30-ина човека, която се одобрява окончателно от шефа. До деня, в който прави крайния избор, шефът дори не вижда участниците, а чете само биографии без имена, а само с пол.
- Денят на избора се провежда анблок - едва тогава шефът вижда на живо всеки. Исканите умения са минимални - владеене на ножа, познаване на базови уреди, съдове, продукти и техники на готвене. Изборът се обявява по участник на ден за "подгряване" на публиката.
- След окончателния избор на двата отбора, шефът спира да контактува с тях, освен по време на състезанията и готвенето за клиенти. Обучението се провежда само от су-шефовете.
- Шефът обаче освен на живо, геда и всичко на запис за случващото се в къщата.
- На снимачния екип и на обслужващия персонал категорично е забранен контакт с който и да е от участниците.
- Редуването на спечелили състезанието се прави с чисто психологическа цел - някой да не изпуши. Снимките вървят нон-стоп и един отбор днес може да спечели всичко, но пак ще си чака реда "през ден".
- Наградите са по един час максимум, а после - обратно в къщата.
- Участниците нямат достъп до телефон, вестници, телевизия, интернет. До нищо. Изолацията е пълна.
- Ставането сутрин е в седем, с 20-ина минути за сутрешен тоалет, а лягането към един два - след като се излъска кухнята. Отделно ги будят и "на пожар".
- Участниците нямат право да се хранят в кухнята. Имат си стая за готвене в общежитието и час на ден за храна, обикновено нощем. Хладилникът им е пълен с всичко - алкохол, месо, плодове, сандвичи. Купуват им и цигари. От досегашните сезони, статистиката сочи, че всички посягат към сандвичите или към нещо набързо - след 18 часа работа на никой не му се готви.
- Су шефовете играят ролята и на "клюкарката от входа". Ходят и разнасят между отделните отбори и участниците кой кого оплюл, кой за кого каво мисли и пр. Идеята е постоянно да се внася интрига, за да се противопоставят характери.
- Участниците сами чистят и оправят спалните помещения и леглата. Даже сами се перат и гладят.
- След всяко изгонване, прокуденият минава през тридневен възстановителен период - басейнче, маникюрче, прическа, бръснене, спа... и много разговори с психолог. Оказало се, че над 90% от изгонените, след напускане, смятали себе си за "пълен провал".
- Психолозите са постоянно на линия, но по време на предаването тяхната работа остава зад кадър.Имало е много случаи на участници, поискали да напуснат, като целта на психолозите е да ги върнат. Само в такава ситуация шефът може да се включи и да разговаря с участника и то в присъствието на психолога, като пак обаче се набляга пред "полуделия", че победата не е гарантирана.
- В кухнята има жива охрана, която следи някой да не посегне на някого, включително на шефа.
И за финал едно изречение от "бащата" на шоуто: "Тук всеки, който си помисли, че ще стане  или е дошул с идеята да бъде телевизионна звезда, а не се стреми да се превърне във всеотдаен и креативен готвач, няма място на победната стълба".
Официална страница

ФБ

    
Виж целия пост
# 1
Благодаря за празничната тема!
Виж целия пост
# 2
Тоеа е най празничната тема.
Във фейса е як банкета.Полуде народа.
Няма изчитане.
Виж целия пост
# 3
Да седна удобно на първи ред за финал.

Смайлис, благодаря за темата.Flowers Hibiscus
Гласувах за Светла. Защото е най - млада, може да се учи.... А няма собствен бизнес. И днес ме доядя, че се изказа така, все едно младостта е порок.
Виж целия пост
# 4
Гласувах за Филип, защото смятам, че той трябва да спечели. Мисля, обаче, че ще спечели Светла.
Виж целия пост
# 5
За Светла не бих гласувала. Такива муцунки и изказвания правеше понякога!? Дето се казва, не можа да ме спечели.
Виж целия пост
# 6
За Светла съм.
Филип ми е втори фаворит.
Виж целия пост
# 7
И аз гласувах за Светла, млада е, бъдещето е пред нея, има шанс много да научи!
Виж целия пост
# 8
Филипчо ми е фаворит , но ще се радвам и за другите щом най- накрая се отървахме от Прасина .
Виж целия пост
# 9
Не мога да реша за кого да гласувам. Искам да спечели Светла, но Филип е по-добрият готвач. Дани е най-лошият за мен вариант, но в сравнение със сърцето в тигана си е направо чудесен избор. Smile
Виж целия пост
# 10
Спомням  си, че  преди време нещо си коментирахме Даро от МШ. Та и той влетя в темата и размаха пръст какво и как да коментираме. Пак се получи една мешавица. Като за начало го почнахме с : "Ти за кой се мислиш" и се сещайте за останалото  , ама укроти се човекът, почна да пуска по някой лаф от шоуто, по някоя рецепта   и полека - лека му станах от феновете.  До ден днешен като отивам в столицата,  му минавам през пекарната и с голямо удоволствие си взимам  някое мъфинче или козуначе.

А за Нина си мисля, че ако и зная локацията, ще я заобикалям.

Виж целия пост
# 11
И аз гласувах за Светла, млада е, бъдещето е пред нея, има шанс много да научи!
+1
Виж целия пост
# 12
Аз съм за Филип,a щерката и съпружеското тяло са за Светла.
Виж целия пост
# 13
+1 за Филип
Виж целия пост
# 14
Твърдо съм за Филип, изключително ми е симпатичен и го намирам за много креативен готвач.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия