За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 980
  • 743
# 135
Аз съм забелязала винаги когато пасирам картофи не зависимо с вода или мляко, винаги стават като лепило или се точат. Картофи само се мачкат с преса ли с вилица ли докато са още врели. За това ги беля, варя и мачкам веднага.

 Не винаги Вики.Smiley Има и добри попадения.
Виж целия пост
# 136
Търся идеи за сутрешна закуска, нещо подобно на кекс, но да е с малко по-различен вкус. Сладкиш някакъв. Да е подходяща закуска и да се прави от предната вечер. Затова изключвам мекици, бухтички и т.н., колкото и да са вкусни.
Виж целия пост
# 137
Търся идеи за сутрешна закуска, нещо подобно на кекс, но да е с малко по-различен вкус. Сладкиш някакъв. Да е подходяща закуска и да се прави от предната вечер. Затова изключвам мекици, бухтички и т.н., колкото и да са вкусни.
Някакви мъфини няма ли да свършат работа? Обикновено са вкусни и на другия ден, а вариантите са безброй при тях, все нещо ще има по ваш вкус или дори повече от един вид може да се опече наведнъж. Аз съм правила така половин доза сладки и половин солени и кой каквото иска да яде като станат.
Виж целия пост
# 138
i_peych  Simple Smile при теб всичко се получава  Hug

При мен обаче години наред резултата лепило беше. Без малко да откажа детето от картофено пюре. Случайно намерих рецепта из нета за пухкаво картофено пюре и там се минаваха картофите през преса или се мачкаха с вилица. Та от тогава, си разбрах грешката с тоя моя пасатор явно лепило става. С вилицата като мачкам което когато да смеся, вода, мляко, какъвто и да е сорт картофи да използвам винаги става. И гъсто и по-течно.

Иначе твоето пюре си е като по книга, предвид вкуснотиите които приготвяш и опита който споделяш, нямам съмнение че не ти се получава  Grinning Hug bouquet
Виж целия пост
# 139
Търся идеи за сутрешна закуска, нещо подобно на кекс, но да е с малко по-различен вкус. Сладкиш някакъв. Да е подходяща закуска и да се прави от предната вечер. Затова изключвам мекици, бухтички и т.н., колкото и да са вкусни.
Някакви мъфини няма ли да свършат работа? Обикновено са вкусни и на другия ден, а вариантите са безброй при тях, все нещо ще има по ваш вкус или дори повече от един вид може да се опече наведнъж. Аз съм правила така половин доза сладки и половин солени и кой каквото иска да яде като станат.

Идеята ще се одобри  Flowers Hibiscus
Особено ако сложа и по едно блокче шоколад вътре.
Виж целия пост
# 140
Търся идеи за сутрешна закуска, нещо подобно на кекс, но да е с малко по-различен вкус. Сладкиш някакъв. Да е подходяща закуска и да се прави от предната вечер. Затова изключвам мекици, бухтички и т.н., колкото и да са вкусни.

Бананов хляб с бадемово брашно

Тарт с мармалад

Ето тези Ябълкови пирожки на фурна са чудесни за закуска.

А защо не и Чийзкейк с маскарпоне, рикота и конфитюр

Нещо подобно на кекс, но не съвсем: Райски сладкиш

Какаов кейк без яйца

Виж целия пост
# 141
Как мога да приготвя зеле кейл? На салата съм пробвала с краставица и зехтин и лимон.
Виж целия пост
# 142
Години наред не ми се правеше картофено пюре, точно заради тези преси и подобни. От майка ми зная, че две неща са важни - да се прибави горещо мляко към горещи картофи и да не се бърка с миксер или пасатор. Наскоро реших да опитам и се получи много лесно доста сносно картофено пюре по следния начин: обелвам суровите картофи и ги нарязвам на парчета. Слагам ги да се варят в малка тенджерка със сол във водата. Когато са готови (даже леко ги преварявам), изсипвам част от водата от тенджерката, една част запазвам. Добавям масло и разбивам енергично с един уред от кухненския комплект (май му казват ръчен пасатор, за мачкане на картофи е). Когато се получи гладка смес, добавям заквасена сметана, като я темперирам към картофената смес. Може да се получи и със суха сметана, която да се добави към течността в тенджерката. Така не се занимавам с топлене на мляко, преси за картофи и т. н., става за секунди, направо в тенджерката, в която са варени картофите.
За зеленчуковите крем супи - варя зеленчуците само със сол. Когато са готови, пъхам пасатора в тенджерата, пасирам, след това слагам обратно на котлона и добавям масло и темперирана заквасена или течна сметана
За супата от агнешки дреболии - аз лично не бих разваляла супата с карфиол или подобни, бих я направила само от месото и накрая бих добавила много зелени подправки, преобладаващо джоджен
Виж целия пост
# 143
Търся идеи за сутрешна закуска, нещо подобно на кекс, но да е с малко по-различен вкус. Сладкиш някакъв. Да е подходяща закуска и да се прави от предната вечер. Затова изключвам мекици, бухтички и т.н., колкото и да са вкусни.

http://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_960.html


http://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_28.html
Виж целия пост
# 144
Търся идеи за сутрешна закуска, нещо подобно на кекс, но да е с малко по-различен вкус. Сладкиш някакъв. Да е подходяща закуска и да се прави от предната вечер. Затова изключвам мекици, бухтички и т.н., колкото и да са вкусни.
Пан бриош
http://buonafurcettaivana.blogspot.com/2013/12/blog-post_3327.html
Венец от пан бриош със сливов мармалад
http://buonafurcettaivana.blogspot.com/2015/01/blog-post_30.html
Козуначени кифлички и малки козуначета
https://nashiterecepti.com/recipes/kozunacheni-kiflichki-i-malki-kozunacheta
Кифлички солени; Кифлички Калцоне; Кифли с мармалад
http://pep-4o.blogspot.com/2009/12/blog-post_09.html
Лесни добруджанки
http://www.az-gotvia.bg/recepta/lesni-dobrudjanki
Кекс със сладко
http://kulinar.bg/%D0%9A%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D … _l.r_i.70097.html
Сладкиш "Китен"
http://zi4e57.blogspot.com/2015/01/blog-post.html


Виж целия пост
# 145
 
Vici75 Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

С течение на времето, човек придобива опит. С всяко нещо е така, което го правим  с желание.
Благодаря!
Виж целия пост
# 146
Търся идеи за сутрешна закуска, нещо подобно на кекс, но да е с малко по-различен вкус. Сладкиш някакъв. Да е подходяща закуска и да се прави от предната вечер. Затова изключвам мекици, бухтички и т.н., колкото и да са вкусни.
Някакви мъфини няма ли да свършат работа? Обикновено са вкусни и на другия ден, а вариантите са безброй при тях, все нещо ще има по ваш вкус или дори повече от един вид може да се опече наведнъж. Аз съм правила така половин доза сладки и половин солени и кой каквото иска да яде като станат.

Идеята ще се одобри  Flowers Hibiscus
Особено ако сложа и по едно блокче шоколад вътре.
Че кой връща шоколад Grinning Аз си признавам че за да не го мисля какъв да е, няма ли да падне на дъното, колко ще се топи, пък как... правя шоколада на малки парченца, мятам ги в сместа и винаги стават ок. Изпробвано с шоколад от черен до кувертюр, до сега не ме е предал този метод. Дори и да не е от най-гъстите смеси, пак като е накълцан на дребно шоколадът, не пада на дъното.
Дори една и съща рецепта човек да си има изпитана, един път с шоколад, друг път с ядки, трети път и с двете, с различна есенция, плод/сладко, какао... все стават и все са бързи. Ако има капризни консуматори пак спасяват, на половината слагам едно нещо, на другата друго и не ги мисля повече Grinning
Виж целия пост
# 147
Пейч е обяснил вече, защото става лепило. От картофи и прясно мляко се получава лепило. От личен опит го установих, но реших да правя картофено пюре.

Вчера си взех сини сливи (ренгути мисля, че се казват), понеже такава промоция не се изпускаше. Joy В резултат на което, сега имам 1,200 кг. сливи, които не само не се делят от костилките, но и не стават за ядене (леко твърди и не са сладки). Идеи в нещо да ги вложа, че не ми се хвърлят, с такъв мерак ги купих. Stuck Out Tongue Winking Eye

Даре, имам такъв сладкиш и точно с такива сливи. Много е добър, повече от добър е.. Пробвай, ето го
http://recepti.gotvach.bg/r-52262-Кейк_торта_с_италиански_сливи
Виж целия пост
# 148
Бях правила един път сладкиш със сини сливи, хареса ми , но му загубих рецептата. Помня, че сливите се слагаха в тавичка, а отгоре се слагаше смес на трохи. Някой знае ли подобна рецепта?
Виж целия пост
# 149
http://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_15.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия