За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 747
  • 743
# 15
Черешите повече ми се връзват със сметана, крема сирене, маскарпоне, а не с нишесте и яйчен крем.
Аз бих ги срязала, за да им махна костилките. Посипала със захар, после за малко на котлона. Чакам да изстине и разбърквам с маскарпоне. Но зависи за какво ти трябва този крем.
За десерт, само кремче. Понеже трябва да оползотворя прясното мляко, пък и имам череши, та реших да ги съчетая. Simple Smile
Виж целия пост
# 16
Вижте тази рецепта с череши. Мисля да я опитам тези дни.

http://www.kulinarnarabotilnica.com/2017/06/-recipe-klafuti-s-chereshi.html
Виж целия пост
# 17
Аз много обичам клафути, но ММ не и затова искам нещо друго да пробвам. Благодаря за предложението!
Виж целия пост
# 18
Благодаря за темата! Simple Smile
Пепчо, бързо възстановяване!
И аз с молба: може ли да ми предложите крем с череши, имам и близо литър прясно мляко . Мислех си за домашен крем с нишесте и жълтък, и да добавя черешите, дали ще се получи добре или да добавя сметана?!
http://mysweethobby.blogspot.com/2013/06/blog-post_3.html
Виж целия пост
# 19
Марчева, благодаря! Ще пробвам тази рецепта!    bouquet Hug
Виж целия пост
# 20
Благодаря за темата. За сега въпроси нямам Simple Smile
Виж целия пост
# 21
Мноого моля, някой да помогне с рецептата или съставките на Ягодово дайкири от Хепи.
Виж целия пост
# 22
Мноого моля, някой да помогне с рецептата или съставките на Ягодово дайкири от Хепи.
Не съм пила в Хепи, но пробвай това
http://m.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1056-strawberry-daiqu … -iagodovo-daikiri
Виж целия пост
# 23
Мноого моля, някой да помогне с рецептата или съставките на Ягодово дайкири от Хепи.
Не съм пила в Хепи, но пробвай това
http://m.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1056-strawberry-daiqu … -iagodovo-daikiri

Благодаря, но наистина искам точно тяхното. Ненадминато е Yum
Виж целия пост
# 24
Здравейте! Ще може ли да се получи вкусна гъбена каша с пълнозърнесто брашно? Само такова имам в момента.
Виж целия пост
# 25
Да,аз винаги ползвам тъмно брашно.
Виж целия пост
# 26
Супер! Мерси  bouquet
Виж целия пост
# 27
Първо,благодаря за рецептите за пидето,тези дни ще го направя. Второ,да се извиня предварително за невежеството,но като начинаещ доста неща са ми мъгла,за това да ви попитам какво мога да приготвя с брашно "тип 500",тип "650" и тип "00" и каква е разликата? ММ е взел от всички видове само да му готвя 😀
Благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 28
Първо,благодаря за рецептите за пидето,тези дни ще го направя. Второ,да се извиня предварително за невежеството,но като начинаещ доста неща са ми мъгла,за това да ви попитам какво мога да приготвя с брашно "тип 500",тип "650" и тип "00" и каква е разликата? ММ е взел от всички видове само да му готвя 😀
Благодаря ви предварително!
Цифрата поставена към вида брашно показва пепелното му съдържание в проценти

тип 500 - бяло брашно за бял хляб - широка употреба

тип 650 - 850  брашно за пици , хляб, козуначено тесто

тип 450 - екстра фино бяло брашно

тип - 0 - италианско близо до нашето 500

тип  00 - италианско - най-високо категоризирано брашно, изключително фино, има два вида - от твърда пшеница и мека с нисък глутен

тип 1600 - пълнозърнесто

тип 812 - брашно за хляб с висок глутен

тип 550 - за всичко
има и още но аз работя основно с 500 българско и с италианско 00, като ползвам отделно за пица, отделно за сладкиши, отделно за прясна паста и за общо предназначение.
Дано тази разбивка да ти помогне.




Виж целия пост
# 29
Първо,благодаря за рецептите за пидето,тези дни ще го направя. Второ,да се извиня предварително за невежеството,но като начинаещ доста неща са ми мъгла,за това да ви попитам какво мога да приготвя с брашно "тип 500",тип "650" и тип "00" и каква е разликата? ММ е взел от всички видове само да му готвя 😀
Благодаря ви предварително!
Цифрата поставена към вида брашно показва пепелното му съдържание в проценти

тип 500 - бяло брашно за бял хляб - широка употреба

тип 650 - 850  брашно за пици , хляб, козуначено тесто

тип 450 - екстра фино бяло брашно

тип - 0 - италианско близо до нашето 500

тип  00 - италианско - най-високо категоризирано брашно, изключително фино, има два вида - от твърда пшеница и мека с нисък глутен

тип 1600 - пълнозърнесто

тип 812 - брашно за хляб с висок глутен

тип 550 - за всичко
има и още но аз работя основно с 500 българско и с италианско 00, като ползвам отделно за пица, отделно за сладкиши, отделно за прясна паста и за общо предназначение.
Дано тази разбивка да ти помогне.
Много ми помогна,искрено ти благодаря за подробното описание,ориентира ме добре. Ще се опитам да направя питка другата седмица и сега вече знам,че е добре да е с тип "650"?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия