За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 792
  • 743
# 30
Здравейте!

Имам един месец въпрос: с какво мога да поднеса бобен хумус?
Виж целия пост
# 31
Честно казано само с печени неща го свъзвам - печени зеленчуци на скара, печено месо, печени филийки
Виж целия пост
# 32
Благодаря много!
Виж целия пост
# 33
Не е много по темата, но не съм ракиджия.
Какво бихте препоръчали да взема, без да си търсим главите на сутринта?
Бюджет 12-20лв.?!
Виж целия пост
# 34
Не е много по темата, но не съм ракиджия.
Какво бихте препоръчали да взема, без да си търсим главите на сутринта?
Бюджет 12-20лв.?!
Бургаска мускатова.
Виж целия пост
# 35
Мастка или узо. С много лед. Не боли глава
Виж целия пост
# 36
Не знам дали въпросът ми е за темата, ако не е се извинявам, но от информацията в интернет съвсем се обърках. Може ли да ме насочите или да ми напишете рецепта за боб в обикновена тенджера. Това ще ми е  първият сблъсък с боба и имам нужда от помощ.  Simple Smile
Виж целия пост
# 37
Не знам дали въпросът ми е за темата, ако не е се извинявам, но от информацията в интернет съвсем се обърках. Може ли да ме насочите или да ми напишете рецепта за боб в обикновена тенджера. Това ще ми е  първият сблъсък с боба и имам нужда от помощ.  Simple Smile
Виж дали това ще ти помогне, като изключиш наденицата, разбира се

http://recepti.gotvach.bg/r-91922-Зрял_боб_с_наденица_в_тенджера

Приготвям го в тенджера под налягане, като първо го накисвам във вода за няколко часа, но тази процедура не винаги я правя, след това го поставям на котлон и ч.л сода за хряб и го оставям да ври за около 5-10 мин. Измивам го, наливам вода около два пъти колкото него и малко повече, добавям повечко олио, наситнен лук, морков, суха чушка/ прясна наситнена, червен пипер, парче целина наситнено и го оставям да ври около 40 мин, но това е в тенджера под налягане, а ти го остави да ври докато е готов. Не правя запръжки, не обичам, и когато е готов добавям 4 с . л . домати, посолявам и отново поръсвам с малко олио. Оставям да клокне и добавям джоджен повечко и китка наситнен магданоз. Това е.
Виж целия пост
# 38
Благодаря, ще я пробвам и ще докладвам после.  Simple Smile
Виж целия пост
# 39
Забърках тесто за пърленки по тази рецепта http://recepti.gotvach.bg/r-42304-Вкусни_пърленки_на_тиган?l=1 , но по стечение на обстоятелствата стигнах само до момента с "почиването" на тестото. Ще става ли за утре или да го хвърлям?
Виж целия пост
# 40
Здравейте, как се варят миди? Идеята е да станат на мидена салата с лук. Google ми казва неща от рода на варят се 30 минути, 3 минути и някакви други интервали, слагат се във вряща вода, в студена вода, и изобщо нищо не разбрах Simple Smile  Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 41
Здравейте, как се варят миди? Идеята е да станат на мидена салата с лук. Google ми казва неща от рода на варят се 30 минути, 3 минути и някакви други интервали, слагат се във вряща вода, в студена вода, и изобщо нищо не разбрах Simple Smile  Благодаря Simple Smile
Почистваш мидите, слагаш ги в дълбока тенджера и сипваш на дъното вода, бира или вино. Малко, не повече от един пръст. Похлупваш и когато се отворят са готови, вадиш ядката и правиш на салата. 30 минути са много. Стават за не повече от 5 макс.10 минути.
Виж целия пост
# 42
Свински бекон, така пише на етикета, но доста голямо парче месо,  килограм, моля дайте идейки как да сготвя? И с какво?
Виж целия пост
# 43
Здравейте, как се варят миди? Идеята е да станат на мидена салата с лук. Google ми казва неща от рода на варят се 30 минути, 3 минути и някакви други интервали, слагат се във вряща вода, в студена вода, и изобщо нищо не разбрах Simple Smile  Благодаря Simple Smile
Почистваш мидите, слагаш ги в дълбока тенджера и сипваш на дъното вода, бира или вино. Малко, не повече от един пръст. Похлупваш и когато се отворят са готови, вадиш ядката и правиш на салата. 30 минути са много. Стават за не повече от 5 макс.10 минути.
   
Благодаря Simple Smile Сварих ги успешно с вода за 4 минути, обаче никак не съм доволна от тукашните миди (аз щото съм свикнала на българските). На външен вид черупките същите, а вътре мидата с размер на бобче Simple Smile Другият вариант е нещо да съм ги прецакала и да са се свили  Laughing
Виж целия пост
# 44
Не си ги прецакала, такъв им е "сорта". Тук пък съм купувала по-дребни черни миди, а вътре голяма ядка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия