Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем с поведението

  • 3 223
  • 23
# 15
А кое пробвахте от нашите съвети? Какво се случи докато ги пробвахте и как реагира детето?

Вижте, ако не се борите, ако не пробвате няма как нещо да се подобри. Наясно, сме че ви е трудно, че искате някой специалист да се заеме, но детето ви си има и ще има само вас. Можете да станете специалист по всичко! Заради него.

Знам, че имате нужда от прегръдка и съчувствие и имате нашата подкрепа. Но ако искаме истински да ви помогнем това е със съвети как да намерите контакт с детето си и да започнете да комуникирате в двете посоки.

Върнахте ли му играчките за заспиване? Направихте ли леглото му неговото специално място?

Опитахте ли да сочи с пръстче?

Какво се храни детето ви. Опишете ми менюто му днес и как протича процесът по хранене?
Виж целия пост
# 16
Намали му фокуса или го спри за сметка на двойна доза Калм. Звука може да е от фокуса....защото идеята е да провокира реч, но и това се провокира често при деца от спектъра. И моя на моменти си издава звуци, припява, говори и тн сам. Но и без добавката го в правил....преди цели текстове декларативни като стихотворение каканижеше, примерно видеше шапка и казваше декларативно всички дрехи аксесоари. Мина и това като всяко нещо. За истериите просто давай повече от тоя калм и да видим и махни временно фокус.

Храната при нас да ви кажа никаква разлика не провокира.

Виж целия пост
# 17
La Catrala, много ми е интересно дали си спирала глутена и млечните за 4 седмици? Ако да, това по никакъв начин ли не се отрази на дететнцето?

Като под глутена нямам предвид само хляба, но си личи, че си интелигентна жена и ще ме разбереш какво имам предвид.
Виж целия пост
# 18
Здравейте.Истериите които той прави винаги са провикирани от нещо,в случая той обича всичко непозволено .Онзи ден пътувах до Варна той искаше един кабел който виси вколата ,оттам се започна рев до истерия почти през целия път рева.Сега е на вълна връзки ,кабелчета кончета,дори дръжки на торбички.В петък вечерта след като взех от дневния център изглеждаше  изтощен очите му бяха кървясали предполагам че там не спи следобед.Вечерта няма заспиване до 11 , през нощта се събужда към 3-4 .сутрин към7 и общо взето всяка вечер е така .Докато бяхме  три дена във Варна при баба и дядо почти всеки ден изпадаше з анещо в рев ,дали искаше  кабели които няма как да получи дали нещо друго ,На обяд спеше по един час.Това което започнах е показването на знака с буква Т , в повечето случаи  успяваше да се успокои стига истерията да не е дълга тогава нито чува нито вижда.Успях да постигна  когато сяда на масата да се храним да стои през цялото време на стола докато си завърши с храната преди това не се случваше ставаше почти веднага и ядяхме в движение.Започнах в свиването на пръстче  за показване.
Последно като бяхме при психиатърката  каза че бил с ГРР,дори ни изписа Атаракс .И нейното мнение беше за да не правил кризи да съм го оставяла едва ли не да си прави каквото иска.
Относно храненето яде всичко може би само мляко не му харесва .Яде всичко каквото готвя.
Виж целия пост
# 19
При моето дете както писах за сън много помага магнезий.
За истериите (моето вече не ги прави) веднага пробвай да привлечеш вниманието с нещо друго любимо. Говориш дълго докато забрави за провокацията. Ясно е, че няма да стане от раз. Много здраве на психиатърката, но не я слушай
Виж целия пост
# 20
Laurentin какъв магнезий даваш?
Виж целия пост
# 21
На моето дете съм давала магнерот и биолектрата магнезий. Обаче, то е над 6 години. Аз го давам от половин година. И на двата продукта пише, че са за над 6 години.  За вас трябва нещо друго. Гледах преди време на една американска фирма магнезий за деца, натуресплюс е фирмата. Стори ми се подходящ. Чела съм, че дете се нуждае от около 90-130 мг магнезий на ден. Една мама е доволна от Флорадикс магнезий. Течен е, което е добре за прием от деца.
Виж целия пост
# 22
А защо не пробваш да носиш в чантата си няколко шарени кабелчета "спасители". Например един спираловиден телефонан кабел, някакъв лентов шарен, нещо като телефонен кабел - кабели направени от много кабели.

Това не са играчки за всеки ден. Дават се при истерия и след знака Т и ако те послуша да се поуспокои. Нещо като награда.
Виж целия пост
# 23
Не съм спирала. Моя не яде хляб, само на сандвич с яйце и сирене и то не редовно. Хапва и кус кус и френски маслени кроасани. Май това му е от глутена.....опитвам се сега като не е на градина да не давам солети примерно. Влияе се от това изморен ли е или гладен обичайно поведението като на всяко дете.

Да препоръчам и етерично масло от мента за вдишване. Тези дни давам, подарък от наще серия....и детето ако е нервно или разсеяно веднага поддава.

А чак всичко да си прави не е добре. Разбира се, си избирай битките. Колкото повече хаос му създаваш и непредвидими ситуации повече ще свиква с тях. Моя имаше фобия от сандалите си с едно дърпане на ухо и малко рев набързо привикна. При нас разбрах, че драмата е веднъж и после се влиза в релси, въпроса е да си корав тоя един път.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия