Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 30

  • 73 036
  • 876
# 240
Като цяло ,мисля.Това го забелязах още като беше много малък ,като исках да ми подаде нещо ,което е пред него и той гледа все едно през дадения предмет и не го вижда.А ме разбираше много добре и знаеше това ,което трябва да даде.
Като се работи с него е трудно, защото не може да се съсредоточи, много лесно се разсейва.Всъщност ако нещо му е интересно си е съсредоточен, но ако не е много трудно.
Виж целия пост
# 241
Вече с новите диагностични кратери понятието Аспергер би трябвяло постепенно да излезе от употреба. Иначе досега единсвената отличителна харектеристика на Аспергер  бе, че нямат изоставане в езиковото развитие и като цяло. Проговарят навреме, вървят си наравно с връстниците, затова и по-късно се забелязва, че са от спектъра обикновено.

Виж целия пост
# 242
Абе като цяло май....това са новите хора. Еволюираме според мен с навлизането на техниката и електрониката и самите ние ставаме....по-електронни така да се каже.

Днес всичко живо ревящо на нашия рисепшън….моя влиза недоумяващ защо всеки пищи и търкаля. Пак никой не му обърна внимание, сигурно покрай ревящи скоро няма да стане. Поне размених някои думи с учителката и на първо четене бил от най-малко създаващите грижи, кротък, изпълнителен, игрив, усмихнат....единствено реч не чували, само - училищен автобус - бил казал вчера хахах.Приличал на срамежлив или плашещ се да говори, не на дете с поведенчески проблеми. Не знам вече какво да мисля....хаха а дано някак му изкоренят тоя страх, защото влезем ли в двора на у4илището и на мен неще да говори. А ходи с огромно желание....иди го разбери. Поне съм спокойна, че не пищи и изпада.
Виж целия пост
# 243
Има ли деца с Аспергер? Кога се разбира, че дете от спектъра е с Аспергер?
Здравейте, синът ми е с Аспергер, диагностицираха то тази година, на 5г. Но и ние не сме го водили и никъде преди това. До преди да открием проблема мислехме, че е своенравен, лигав, палав и ревлив. През годините някак си нещо все  ме чевъркаше, че не е като останалите деца на нег. възраст, но се надявах да са периоди и да отмине. Това лято вече с ММ бяхме на ръба на силите си от безкайните истерии и плач, от налагане на своето така потърсихме помощ. При детето ми на вид по нищо не личи, че е с РАС. Но иначе:
- мания към маршрути, автобуси и разписания; от 3 годишен познаваше 3 цифрените числа без някой да го учи, в момента числата над 1000; сред първите му думи бяха всички цветове с нюоансите дори; постоянно се взира в детайла, за всичко в ежедневието си има строго определен ред и неспазването му то разтройва и предизвиква тревожност; знае буквите, смята; измисля неологизми; непокорен е и не спазва правила- с това всъщност имаме голям проблем; очния контакт го има, но на моменти е непълноценен; не понася натрапчиви светлини, места, където има мн хора; има силна памет за изминали дати и събития.
Иначе е голям сладур, в градината като цяло се съобразява, но вкъщи разпуска🤣 Ще се радвам и майки на по-големи дечица с Аспергер да споделят как се справят с нервните кризи, че имам чувството че живея във филм на ужасите с това цирикане.
Виж целия пост
# 244
La Catrala, ти от кои добавки на Bioray беше писала, че си доволна? Аз поръчах Calm и го чакам, но сега се чудя между Happy и Belly Balance.
Виж целия пост
# 245
Belly Balance го дават и за увеличаване на речта. Happy мисля е за настроението да е по-приятно. Ние си изпихме фокуса на скоро.....сега съм само на омега 3. Давам по 1-2 добавки по едно и също време аз, не повече, защото забелязах, че му действа негативно претоварването с неща наведнъж.

Харесала съм и това.... да поръчам скоро.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B005HXPZZ0/ref=ox_sc_saved_t … BKLIJVP&psc=1

На мен ми дадоха една папка със визуални материали.....снимка на класната стая, училището, етажерката за якета, тоалетната, столовата, библиотеката, учителите, двора и тн….. той няма проблем моя с транзишъните, но пък му харесва да я разглежда, научи, че той е в стар клас вече, назовава си градината, ще видим ще научим ли учителите скоро. Учителката вчера каза, че се е справил чудесно, научил тоалетната, ползвал си я сам, вкл. се в ученето на дните от седмицата.
Виж целия пост
# 246
Аутистината ми девойка няма проблем с настроението, всички грандиозни бели ги прави съвсем спокойна и с широка усмивка на уста. Но каката в такива състояния изпада, направо умопомрачения и за нея ми се иска да взема Happy. Спира ме обаче това, че е против паразити - освен поведенческите кризи, който вероятно са си просто характер, няма други признаци да има такива.
Виж целия пост
# 247
Паразити? Цялата серия е и про биотик…..за токсини и тежки метали са, не паразити от рода на свинска тения, котешка, глисти и тн.

Виж целия пост
# 248
Да. Happy-то има съставки против паразити (нежелани организми пише в описанието) - див пелин, черен орех, карамфил, екстракт от грейпфрут. Във всички от има хлорела, което е за изчистване на тежките метали.
Виж целия пост
# 249
Ice sparky, от къде го поръча? И аз съм хвърлила око на Belly balance, но не ми се занимава с митницата Thinking Сега покрай градината ще търся и нещо за имунитет, макар че накрая сигурно пак аз ще го пия. Усеща безпогрешно като му сложа нещо в храната/сока.
Виж целия пост
# 250
Аз просто ги давам с лъжичка, пие всичко без да плюе. Самият той като ги види казва витамини и си търси лъжичка.  Свикнал е. Просто иска вода след тях....и отмива вкуса и готово. В храна и сок е за дълго неприятният вкус.
Виж целия пост
# 251
Ice sparky, от къде го поръча? И аз съм хвърлила око на Belly balance, но не ми се занимава с митницата Thinking Сега покрай градината ще търся и нещо за имунитет, макар че накрая сигурно пак аз ще го пия. Усеща безпогрешно като му сложа нещо в храната/сока.
В момента (до утре) в айхерб има 22 % намаление на детските продукти. Всички неща от детската серия на Биорей излизат 30 лв. с безплатна доставка, тоест няма да ги спрат на митница. Трябва да ползваш и персонален код, който дава още 5 процента отстъпка: https://www.iherb.com/pr/Bioray-Inc-Kids-NDF-Belly-Balance-11-St … -fl-oz-60ml/78368
Виж целия пост
# 252
За митницата не им вярвам много. И аз като поръчвах уж беше безплатна доставка, но от Сащ винаги си има мито за което сайта не отговаря. Аз май 30 паунда платих за моята доставка мито за 2 продукта. Пращат ти смс от митница и сайта където да платиш с карта, ако ли не не доставят. Това чак като пристигне в страната. За България едва ли е по-различно, вече какво е митото е въпроса. От ибей и Амазон няма мита, защото си намираш доставчици вече внесли в Европа, но този сайта поне аз като ползвах не беше така....и разбираш едва след смс на митница.
Виж целия пост
# 253
Всяка седмица имам поне по една поръчка от айхерб. Когато е под 30 лв. винаги ми пристига в пощата. И случайно да се озове на митница, щом пише под 17,50 $ на кашончето, я дават без да начисляват ДДС. Ти си надвишила сумата (която за Англия е малко по-висока), за да ти я задържат. Мито се дължи за пратки над 150 евро. В Амазон продуктите на Биорей излизат точно два пъти по-скъпи и до България имат висока доставка. На добра цена в Амазон са продуктите на Киркман.
Виж целия пост
# 254
Може, аз не съм поръчвала само един препарат и цената беше друга, но то май регулациите за всяка държава са различни и всеки трябва да проучва добре хихи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия