Имот в Гърция? Какво ни трябва?

  • 89 060
  • 783
Преди няколко години гледахме къщички в Северна Гърция.
Сега имаме идея да купим нещо там за почивка и инвестиция.
Някой има ли представа какво се прави като документи и т.н.?
Виж целия пост
# 1
Ти определено ме изненада. В другата тема дискутираш, че живеете натясно, че имате заем, че мъжът ти се е запънал и не иска нито да продава наследствения апартамент, нито да тегли нов заем и не можете да си разрешите жилищния проблем. Сега, хоп, къща в Гърция за инвестиция.  #Crazy
Виж целия пост
# 2
Под инвестиция какво се има предвид, купуване и очакване на поскъпване или за отдаване под наем.
Първото предполага прекрасно познаване на местния пазар, но не от типа някой каза, второто е трудно предвид отдалечеността, дистанционно не става без някой да се грижи на място, ако ще е ваканционен имот, за целогодишен наем по Северна Гърция трудна работа.
Виж целия пост
# 3
Мечтая и аз за имот в Северна Гърция. В момента нямам финансова възможност, но евентуално догодина ако се разрешат нещата с една сделка ще имам пари. Гледам доста достъпни оферти за имоти, но ме е страх от подводни камъни и от това, че не знам гръцки и не им вярвам особено. С една дума и аз се интересувам.
Виж целия пост
# 4
Пояснявам заУиш и другите верни фенове. Само като идея. Да продадем ОК за към 44-46 х е, връщаме 15 на банката и търсим нещо скромно, но обзаведено за 25-30. ММ гледа оферти, има доста. Нещо се раздвижи тия дни!
Мисля да е наблизо, да ходим за уикенда, лятото аз със децата, може под наем на приятели и т.н.
Виж целия пост
# 5
И аз се изненадах от "размаха" на Агент....
По темата - наемете гръцки адвокат.
Само "представа" едва ли ще свърши работа. Проучете местните данъци, изискванията за вложения и ремонти, таксата за прехвърляне, нотариалната +ДДС и тогава инвестирайте. Peace
Виж целия пост
# 6
Агент, приоритизирай си нещата. В момента нямате къде да се сместите. Имате жилище "на трупчета", което не носи приходи, но му плащате данъци и сметки. Оправете тези два въпроса и едва тогава мислете за ваанционни имоти и инвестиции. Много детинско "от главата за краката" е това с имота в Гърция при вас.
Виж целия пост
# 7
Идеята е да го продадем. Може би ще вземам заем от майка ми /тя има едни пари настрана/, ще го постегнем и ще го продадем. После ще й ги върнем.

Аз затова пуснах отделна тема. Просто искам да видя някой има ли представа от закони, данъци и пр в Гърция. Иначе като действие - може да стане зимата, примерно.
Виж целия пост
# 8
На мен по-голям проблем ми е, че няма транспорт до там, а аз не шофирам и май ще си избера бг ваканционен имот, защото ще ми е по-достъпен. Но ти ако научиш нещо споделяй, току виж станем съседки. Иначе около мен масово си купиха апартаменти по Гърция, но от порядъка на 100 000,00 -  150 000,00 евра. В Керамоти, Неа Перамос. Аз такава сума ако имам бих я похарчила само за образование - мога да отделя малка сума и мисля, че няма да се намери това съотношение  цена/качество каквото е при нас.
Виж целия пост
# 9
ОК, но като го продадете, парите няма да стигнат по никакъв начин за имот в Гърция (дори за най-скромен). А междувременно, ви трябва по-голямо жилище.
Виж целия пост
# 10
Сещам се за 1 неудобство - всяка година ще ходите на почивка на едно и също място.
Би ми омръзнало, искам разнообразие. Но това съм аз, за вас не знам.
Пред имот в Гърция предпочитам да вземам скромен наем от ОК и с парите да почивм на различни места.
Под наем на приятели - абсурд. Ще се намери недоволен и ще си развалите отношенията.
Доколкото знам в Гърция данъците за имоти са доста по-високи от тук.
Но задължително трябва местен адвокат.
На мястото на майка ти не бих ви дала нищо назаем като чуя за тази фантасмагория.
Много са ви хаотични намеренията, а дали ще стигне до решение.....
Виж целия пост
# 11
Представа нямам конкретна, приятели и познати имам с имоти в Гърция, единствените доволни са тези, които си го ползват като вила, харесва им да си ходят там и не им тежат разходите явно.
Всички останали тръгнали с инвестиционна гледна точка да дават и под наем, пищят като за световно.
По техни обяснения преразказвам, за да става за отдаване под наем и да изкарва пари, трябва да е на брега, нещо близо до морето. Обаче там подръжката е много тежка заради климата, солта и влагата. Всяка пролет ходят доста по рано да оправят, постоянно дребни ремонти, през две три години и по-сериозни и на практика се получавало, че  от отдаването под наем си покриват подръжката на имота.
Друга приятелка имам с баща грък - доста имоти наследи от него, без тежести и съсобствености, даваше ги под наем известно време, после и тя тегли парафа и не одобри видяното и продаде почти всичко, остави един апартамент в Атина от сантиментална гледна точка  и една вила на един остров остана, щото няма продаване вече няколко години е то на смешна цена.

Виж целия пост
# 12
Ето това е полезна информация.
Виж целия пост
# 13
Агент, виж тази статия.
От тези дни е.
 Не е много конкретна, но се схваща идеята.
Виж целия пост
# 14
Имаме къща в Испания. Трудно се поддържа като не се ходи често.
Също така голям проблем ще е ако някое бедно семейство я разбие и се нанесе в нея с децата си. На практика нямам никакъв шанс да ги извадя по какъвто и да е начин. За това и хората не искат да дават имоти на семейства или без препоръки. Споменавам го като съществен проблем - нямам представа дали го има и в Гърция.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия