Коледно

  • 69 613
  • 349
# 120
Момичета, в каква форма е фонданът? Течен ли е? Как ще се раздели? И аз съм навита да го пробвам заедно с вас. Но си мисля, че ще ни е трудно да го срежем/разсипем/...
Виж целия пост
# 121
Момичета, в каква форма е фонданът? Течен ли е? Как ще се раздели? И аз съм навита да го пробвам заедно с вас. Но си мисля, че ще ни е трудно да го срежем/разсипем/...
Би трябвало да е на прах, но не знаем в кашончето колко опаковки има. Утре ще разберем Simple Smile
Виж целия пост
# 122
имайте ме и мен предвид Simple Smile
Видях, че адреса е в Слатина. Аз утре съм в другия край на квартала цял ден. Има ли желаещи и за украси за торти? Следващата седмица ще правя 3 торти за 2 рождени дни.  Накупих си бонбони, пръчици, топчета, но ако има нещо интересно ще ми е от полза.
Кога мислите да ходите?
Виж целия пост
# 123
djemma можеш ли да дадеш някои рецепти като на Булочки с яблоками и изюмом, Каравай, Пирог, а Вафельный торт изглежда зашеметяващо, Медовик, а такива козунаци няма да мога да направя, вече не знам коя рецепта по първо да искам Simple Smile))))) Ти си била страхотен кулинар.
Виж целия пост
# 124
И аз искам фондан, ама не съм от София newsm78

Почти е сигурно, че брат ми ще пътува в края на другата седмица за Варна. Така че може да изпратя по него. Днес вечерта със сигурност ще знам.
Виж целия пост
# 125
Ами по принцип исках за Коледа,ама ако не стане може и след това, така че аз съм с вас за фондана . Ще се разберем тогава допълнително.
Пупси, меденките аз си ги правих по рецептата, която дадох по-нагоре.
Синеочка,коя точно торта имаш предвид? "Птичето мляко" ли?
Ето я рецептата:
Пече се блат от 4 яйца, 1 ч.ч захар, 1 ч.ч. брашно и 1 бакпулвер. Като изстине се реже на две.
Крем: накисва се 40 гр желатин в 150 гр вода да набъбне.Разбиват се 10 жълтъка с 1 чаша захар,прибавя се 1 чаша пр.мляко и 1 с.л брашно. Всичко се сварява на водна баня,добавя се желатинът. Разбиват се 300 грмасло,прибавя се изстиналия крем и разбитите 10 белтъка с 1 чаша захар и 1 ванилия,аз добавих и червена боя.
Във формата за торта се слага единия блат, изсипва се крема,поставя се другия блат. Оставя се за 4-5 часа в хладилника. Вади се в поднос и се залива с глазура от 5 с.л како, 50 грмасло,1/2 чаша захар и 4 с.л пр.мляко. Завира се на котлона и се използва изстудена. Украсява се по желание. Много е вкусна.

бЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО ТОЧНО ТАЗИ.ТЕ ВСИЧКИТЕ НЕЩА СА СТРАХОТНИ,НО ЕДНО ПО ЕДНО!  bouquet
Виж целия пост
# 126
Мале djemma , ти направо ми сви сърмите.
Как се кефя на такива жени като теб ... де и аз да имах време да се занимавам по цял ден щях да съм в кухнята.
http://www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspx?RubrID=62911& … D=761307&ob=0 това великденски желирани яйца ли са ?? newsm78 Ако да - супер оригинално! Искам и аз такива  Praynig
http://www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspx?RubrID=62911& … D=621170&ob=0 а този снежен човек като бисквитена торта ли е ?!
Ох не можах да се сдържа и да не попитам. Страхотни са наистина
Голяма грешка направи че се издаде, сега ще те подложим на кръстосан разпит кое как се прави.
Ама си номер 1   chef
Виж целия пост
# 127
Само да знаете, че сте страхотни!!!   bouquet. Чета ви тук и ви се възхищавам най-искрено! Джема, супер си! А ник-а ти е от една книжка, която четох миналата зима, но съм и забравила заглавието Embarassed, нали?
Ами да ви кажа, вдъхновихте ме и мен - ще се опитам да сътворя нещичко! Благодаря ви!  bouquet
Виж целия пост
# 128
Момичета, проверих, ма малко ще се видим в зор да го разделим!  Laughing
В кашона е 12кг блок фондан, за съжаление  Cry Режеш от блока и се разтапя на водна баня при около 55градуса. Проблема е как да го разделим, ако някой има идея да казва. Иначе имат различни коледни украси ядливи и неядливи, както ми обясни човека.
Виж целия пост
# 129
Момичета утре в 16.00 заминавам за 2 седмици, Връщам се на 26-ти.
Каквото решите аз съм съгласна, само ми оставете едно парченце. Кажете на кой да пратя някакви координати, за връзка и съответно да знам от къде да си искам фондана и на кого да дам паричките Wink?
Иначе за разделянето може би трябва да опитаме с голям нож newsm78
Виж целия пост
# 130
Ох на въпросите относно рецептите ще отговоря малко по-късно. Благодаря за хубавите думи.
Сега влязох да кажа,че бях в борсата във Варна. Там фонданът е по 7,5 кг и струва по 1.45 килото, има трайност поне 6 месеца.Все пак ако се съберат желаещи от Варна. Embarassed
Виж целия пост
# 131
Момичета, проверих, ма малко ще се видим в зор да го разделим!  Laughing
В кашона е 12кг блок фондан, за съжаление  Cry Режеш от блока и се разтапя на водна баня при около 55градуса. Проблема е как да го разделим, ако някой има идея да казва. Иначе имат различни коледни украси ядливи и неядливи, както ми обясни човека.

Ми може да го вземем и да го разделим някъде. Нямам нищо против и вкъщи.
Виж целия пост
# 132
И аз се включвам за Варна  Peace - също за килограм. Ако не се съберем достатъчно хора, мога и два да взема, но повече от това количество, ще ми дойдат множко  Crazy
Виж целия пост
# 133
Момичета, проверих, ма малко ще се видим в зор да го разделим!  Laughing
В кашона е 12кг блок фондан, за съжаление  Cry Режеш от блока и се разтапя на водна баня при около 55градуса. Проблема е как да го разделим, ако някой има идея да казва. Иначе имат различни коледни украси ядливи и неядливи, както ми обясни човека.
Предлагам да се съберем в някое близко до офиса кафе, да изпратим представители да го купят и после да го разделим на око с голям нож. Дано не се реже трудно.
Друг вариант - ако някоя от нас живее наблизо да го отнесе у дома, да го раздели и да го донесе. Ама 12 кг трудно ще се носят.
Много по-удобно би било, ако го разделят направо във фирмата на 6 части. Дали няма да се съгласят, ако им предложим да го вземем за по 2 лв килото разделен? Така да се каже - на дребно... newsm78
Виж целия пост
# 134
Ами значи за сега сме 4 за "варненския" фондан  Laughing още 3 ако намерим, ще си разделим по килограм. 

Засега сме :
djemma
stella
813
съседката на 813
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия