Коледно

  • 69 540
  • 349
# 195
Направих още едни сладки. За пръв път пека толкова рано , дано наистина издържат, много хора , които са го правили ме уверяват, че нищо им няма, дано да е така, че иначе труд на вятъра.Това са кошнички със сладко и орехи.
http://www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspx?RubrID=62911& … D=974672&ob=0
Би ли постнала рецептата за тези кошнички, както и за локумките и баклавичките които видях че си направила вече, ако не те затруднява?
Виж целия пост
# 196
Направих още едни сладки. За пръв път пека толкова рано , дано наистина издържат, много хора , които са го правили ме уверяват, че нищо им няма, дано да е така, че иначе труд на вятъра.Това са кошнички със сладко и орехи.
http://www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspx?RubrID=62911& … D=974672&ob=0
Би ли постнала рецептата за тези кошнички, както и за локумките и баклавичките които видях че си направила вече, ако не те затруднява?

Локумки :
1 чаша св.мас, 1 чаша олио, 1 чаша бяло вино, брашно, колкото поеме ( да не лепне по ръцете)захар няма в тестото, но стават сладки от локума и захарта, в която са оваляни.
Разточва се тестото, реже се на квадрати, слага се парченце локум и се завива на пурички, пече се до леко порозовяване. Още горещи се овалват в смес от пудра захар и ванилия. Аз ги направих на топчета за по-лесно, като сложих локума в средата.

Кошнички
2 ч св.мас, 1 чаша кисело мляко, 1 ч.л сода, 1 чаша пудра захар, ванилия, брашно.
Омесва се тесто, правят се топчета, които се слагат в малки формички за кошнички. В средата на всяко топче се прави дупка, в която се слага по малко сладко от чгоди и се бучка четвъртинка орехова ядка. След изпичанв топли се овалват в смес от смлени орехи, пудра захар и ванилия.

Баклава
Вземам един лист от готови кори, наръсвам го със смлени орехи и канела, покривам със втория, пак ръся с орехи и канела и така докато свършат корите. Последната кора също се поръсва с плънка. Реже се на кввадрати, които се сгъват на две като триъгълници. Нареждат се в тава, поливат се с горещо олио или масло, пекат се при 220 гр по-препеченички, иначе стават на каша като се залеят със сиропа. Сироп: Вари се в съотношение 1:1 + лимонов сок или 1/2 ч л лимонова киселина. Аз правя така, варя го малко, заливам баклавата, като изстине сиропа го изливам и пак го слагам да се вари до леко сгъстяване и отново заливам баклавата.
Виж целия пост
# 197
Взех, че спретнах меденките във формата на коледни курабийки. И наистина омекнаха малко дори само за една нощ => ще стават за ядене....да им се ненадява човек Wink

Но нали не съм сладкарка с тренирана ръка украсата ми е малко дебеличка.

Ето малко нагледен материал:

http://www.bgphoto.net/photos/2105/o632700646382187500.jpg

а истинската цигания е тук:

http://www.bgphoto.net/photos/2105/o632700646239218750.jpg

Обаче искам да споделя, че открих невероятно лесен начин за украсяване на курабийки и мисля дори да го патентовам Wink Laughing - със спринцовка!. Голям кеф. Само бъркам захарта с лимоновия сок, пълня спринцовката и шприцвам - много удобно, чисто, практично.......
Виж целия пост
# 198
Тане, много са хубави меденките. Simple SmileА спринцовката по какво се различава от шприца? Аз със шприц ги украсявах моите.
Виж целия пост
# 199
Taneto страхотно си се справила, а тази глазура не става ли без белтък, с какво си оцветила другите?
Виж целия пост
# 200
Браво на всички вас - вие сте моето вдъхновение  Hug
Със спринцовката, вероятно е по-малка играчка - пълниш и хвърляш след това  Crazy Аз определено ще се възползвам от идеята  Peace
Искам да попитам за боята за сладки - откъде си купувате. Аз още по Великден  си заредих някаква дето уж освен за яйца става и за хранителни цели, но сега нещо ме е страх да я използвам Confused
Виж целия пост
# 201
Taneto : курабийките са страшни. Малкият много ги хареса като видя снимката.
Сигурно дъщеря ти също много им се радва.  Идеята за спринцовката е супер Simple Smile Така мога да разбъркам 3 бои едновременно.

Anda - от какво са елхите в коледното селце?
Виж целия пост
# 202
Андааа, качи снимката на друг сървър - дето сме "отвън" не го виждаме Sad (въпреки, че съм сигурна, че е разкошно) Wink Grinning
Ето!
http://community.webshots.com/album/522567124ydqJdC
Страйпър, елхите са от фунийки за сладолед, облети с разтопени ментови желирани бонбони. Върху тях са залепени парченца от същите бонбони плюс малки цветни бонбончета с шоколадов пълнеж.
Виж целия пост
# 203
Значи, със сприцовката получих по-тънка лентичка отколкото е моята най-тънка фунийка на нормалния ми шприц. Също така не се разхищава глазура, защото с 2-3 ч.л. пудра захар и малко лимонов сок се разбърква достатъчно количество за поне 20-25 курабийки. За сравнение направих първо фунийка, обаче с нея изхвърлих много материал, а и самата глазура ми се втвърди по-бързо.....

Боята я купих от кварталното магазинче за кафе, здравословни храни и вредности - т.е. продават всичко на куп Simple Smile - намира се на пазарчето на ул. Роза. Там се намират и захарни перлички и фигурки различни.........Варненско производство е, на ЕТ "Дъга". Имам тел. на фирмата: 052/889471 (най-вероятно обаче е цифровизиран) и 088/8750354.  Кутийките са по 5 грама, а аз използвах едва по няколко прашинки от всяка боя. Другата ще трябва да я хвърля, защото е със срок на годност до февруари 2006.....Но ако има кандидатки - подарявам жъла, червена и зелена боя Simple Smile

Благодаря, че са ви харесали. На мен ми се струват малко шаренки......но дъщеря ми ги оценява и такива, особено сребърните топчета - обира първо тях Mr. Green
Виж целия пост
# 204
така, да се оплача и аз newsm45, започнах да правя меденките на Biju, обаче сместа с меда ми стана много рядка, после тръгнах да смилам карамфила и кардамона и не успях, блендера вече не върши същата работа май, та ги сложих не много мляни  smile3511, после забърках всичко по рецепта, едно след друго, изсипвам накрая медената смес и толкова гъсто стана че незнам, едва го разбърках, а и в рецептата пише да се накълцат на едро бадемите и аз верно ги накълцат едро, та въпросното тесто изглеждата така все едно самите бадеми са оваляни в нещо, не знам как да го обясня, утре ако успея да ги изпека и направя ще пиша пак newsm17
стискайте ми палци newsm17
Виж целия пост
# 205

Локумки :
...............
Кошнички
..............
Баклава
...............
Много ти благодаря, само още един глупав въпрос имам, а долу горе колко на брой са ти листата за баклавата?
Виж целия пост
# 206
Аз за първи път правих сладките на Бижу и сега чакат в един гювеч ( понеже нямам метална кутия). Наистина тестото е едно такова лепкаво от меда, но сложих повече брашно от рецептата , така че да стане за точене . И още като се пекат се надуват , така че трябва да се оставят свободно в тавата. Супер ароматни са . 
Виж целия пост
# 207
СТрашна си  Heart Eyes. Градчето е станало невероятно красиво  Peace
А шапката на малката красавица ти я ши, пък за куклената къща......без думи (пич си Flutter)

Тането, много са ти хубави медените бисквитки и "циганията" даже Wink Grinning Heart Eyes
Виж целия пост
# 208
Но ако има кандидатки - подарявам жъла, червена и зелена боя Simple Smile
ООООООооооо има има и още как!
Може ли да черпя по едно кафенце с цигарка ж Лучаното в Мамбото срещу 3 грама цветен прах ?
Виж целия пост
# 209
момичета, имам въпросче за коледните сладки.

имам момиченце на 2 месеца. реших да потринирам тази година, че другата да сам най-страхотната мама на света. прочетох за коледните сладки и ги направих. ходих и до била, купих си формички, шприц, перли, украси. обаче се замислих, след като изпека сладките и изтинат се прави глазура с белтък и захар според вашите рецепти. ами този белтък ниама ли да се развали до коледа? нали не се пече след като се украси? трябва да внимавам, защото кърмя. помогнете, защото от два дни сладките стоят без глазура. а ако във рецептата има яйца няма ли пак по същата логика да се развалят?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия