Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 12

  • 118 053
  • 740
# 120
Дами чудесни рецепти, следя ви от "балкона" 😊
Марчева, специални благодарности. Вчера правих " царският кейк със стафиди"-няма такава вкусотия. Изядох половин кекс и др половина замразих за мм и той да опита😂Благодаря, че споделяш тези вкусотии с нас Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 121
Страхотни сте всички!

Аз не всичко се сещам да снимам, но ето някои от последните вкусотии:

Патладжан с доматен сос



Бонбони "Орехови фурми"



Шоколадов сладкиш с лешникова пралина



Лимонен кекс с фъстъковки

Виж целия пост
# 122
Нали знаеш, че на мен тези с мерките хич не ми се получават. Joy Joy Joy А днешното тесто специално стана направо мечта, гладко, еластично, нелепнещо, може би защото сложих олиото в топлата вода, а не в брашното.Аз все съм наопъки, другите сипват брашното, после добавят водата и другите неща, аз сипвам първо водата , после другите неща.

Тайне, олекна ми!  Simple Smile И аз така меся, а майка все ми натяква, че така не се месело, какви съм ги измисляла и т.н. Като пробвам по нейния начин - брашно и да сипвам вода в него, нищо не ми се получава, накрая изхвърлям един куп брашно или правя бетон-тесто. Пък така в течността брашшно си слагам и бъркам с лъжица, после изсипвам на плота, добавям си по малко брашънце, докато ми стане тестото както искам.
Трепач ти е баницата! Heart Eyes Друг вкус имат домашно точените/дърпаните баници! bouquet chef
И само трепачи показвате, рула, сладкиши, манджи, месца, постни..........всичките изглеждат разкошно и да има начин да съм саЛ един дегустатор, ех, размечтала се..........! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes bouquet chef bouquet
Виж целия пост
# 123
Едно соте от мен

Виж целия пост
# 124
ххехех, момичета Simple Smile и аз в отбора на тия, дето към течностите прибавят брашното.
Нали знаеш, че на мен тези с мерките хич не ми се получават. Joy Joy Joy А днешното тесто специално стана направо мечта, гладко, еластично, нелепнещо, ....................
Продължавай да ме дразниш, криеш си нещата, зная те аз, зная... Wink  Joy
нарочно го прави, нали Grinning  но страхотни баници правиш, Тайне, евалла!
Марчева, много рано си наготвила, сръчна булка си ти!  А това руло с чуждото име е страхотно!
 От оня ден в асортимента у нас влезе нова, бистра пилешка супа с фиде http://pep-4o.blogspot.com/2018/07/blog-post.html  Simple Smile милото не бе хапвал до преди месец в Русия  такава, но одобри и ще си хапваме у нас, без друго не оставаме без супа.

разбит хайвер - http://pep-4o.blogspot.com/2010/10/blog-post_30.html

кюфтета от тиквички (с картоф са моите) http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_5203.html

миди Simple Smile натюр



а основното на тези картофки  къде е Wink
Виж целия пост
# 125
Дами чудесни рецепти, следя ви от "балкона" 😊
Марчева, специални благодарности. Вчера правих " царският кейк със стафиди"-няма такава вкусотия. Изядох половин кекс и др половина замразих за мм и той да опита😂Благодаря, че споделяш тези вкусотии с нас Flowers Hibiscus
Аз ти благодаря!  Наистина този кейк е една фантазия, никой до него не може да се доближи, жесток е.

Ето го и рулото, на вкус е перфектно. Лесно се прави, важното е да имате много купи, направо бях обърнала кухнята на опаки, докато го спретна. Търпи всякакви кремове, изобщо не е проблематично.

http://recepti.gotvach.bg/r-100780-Шоколадово_руло_Ураган
Виж целия пост
# 126
По нашите географски ширини мръчкаво и мокро и температурите определено не са юлски... време подходящо за въртене около печката, папане и гушкане Hug
"Папането" у дома- пържени кюфтета, паниран зелен боб и салатки



Скрит текст:



Мързелив дъждовен следобед ви пожелавам! Kissing Heart
Виж целия пост
# 127
Момичета как поствате снимки. Може на лични.
Всички сте страхотни:heart_decoration:
Виж целия пост
# 128
И аз така се научих да меся.Първо течностите после сухите съставки, ако пробвам на кладенче правя нещо което може да се ползва в строителството.И един кекс от мен. и резенче
Виж целия пост
# 129
Още в тавата и тенджерата и вдигащи пара...
патладжан с домати на фурна

Ориз с пилешко,обилно подправен с къри
Виж целия пост
# 130
Момичета как поствате снимки. Може на лични.
Всички сте страхотни:heart_decoration:
Аз го правя в POSTIMAGE.org - направи си регистрация и там сваляй. По-удобно ми е през Chrom, но няма значение от къде е.

Много хубав кейк  chef, Голям заплес!!
Патладжаните ми взеха сърцето .. мда., а този  зелен боб който е паниран окончателно ме довърши. Чуден! Никога не съм правила, но това ще се поправи. AnyHr първо вероятно се сварява, дай ми рецепта да се пробвам. Благодаря!
Обичам бистри пилешки супи, точно като на Пепи, това с брашна разни добавени изобщо не ми харесват. Чудна е, Пепи.  chef
Ванче, какво е това - лешникова пралина?? Не ми е ясно, и подай рецептата, че много добре изглежда, а вероятно е и убиец на вкус.
Дали ще има нормално лято тази година или ще подгизнем от влага и студ??
Виж целия пост
# 131
Здравейте Simple Smile Приемате ли нови попълнения в кулинарните редици? Не съм се записвала досега, но редовно чета и черпя идеи. По този повод, вдъхновена от Зиче, в събота правих торта с блат от тиквички. Стана много вкусна Animal Pig Ето я:



Също и супа от лапад

Пържен барбун

и салатата - цветна и вкусна


Това е от мен засега. Скоро пак ще се включа. Simple Smile
Виж целия пост
# 132
 Палмиета за кафето
Виж целия пост
# 133
За първи път срещам името палмиета за сълзички. Или са нещо по- различно?
Виж целия пост
# 134
Измислена торта Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия