Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 12

  • 118 198
  • 740
# 525
Добър ден и успешна седмица на всички  Shaved Ice  Tropical Drink
При мен едни пълнени гъби със сирене и сьомга на тиган; и таратор (не снимах)

десерти - няма; има плодове който иска сладко.

Ани - благодаря за идеята със сиренето Flowers Cherry Blossom
Виж целия пост
# 526
Тъкмо смъкнах от котлона лучените питки с кренвирш, които хаонахме с доматена салата.

Вкусът на питките, всъщност беше много добър, а в комбинация със салата се получо страхотно.


И десертче, приготвено от вчера, но пренощува в хладилника:
Торта с домашен ягодов крем:




Скрит текст:
http://recepti.gotvach.bg/r-103493-Торта_с_домашен_ягодов_крем
Виж целия пост
# 527
    Закуската беше една по-различна баница, с рикота.



   Обяд за мъжете - броколи, картофено пюре с рикота ( личи, че имам много и искам да я свърша, нали 😉), отново телешки пържоли; за мене нещо като постна баница с кейл и домати.









   И снощната салатка -мезе:

Виж целия пост
# 528
mspasov, от лучените питки няма да мога да заспя! Heart Eyes Издавай рецептата! bouquet

Измишльотина с кори на сач тип тарт, тип галет, тип изпразни хладилник - шунка, луканка, кашкавал, краве сирене, пушено топено, моцарелка, домати, пиперки


и пиперки със сирене, извара и яйца на фурна.
Виж целия пост
# 529
labrex изключително прости са.
В дълбока купа слагаш 500 грама брашно, 300 мл. вода, 1 бакпулвер, 1 ч.л. суха мая, сол на вкус и една голяма глава лук. (Като този лук аз го смелих първо в чопър, а след това  пасирах, тъй като не обича  да хруска.). Кренвирша го нарязвам на кубчета и сложих около 1 кренвирш, но тук отново е въпрос на вкус.

Оставям да втаса, около 20 - 30 минути и след това откъсвам на топки и разточвам.


В тиган загрявам 3 с.л  олио или зехтин и ги пържа до готовност. Не отнемат много време.
Виж целия пост
# 530
mspasov, благодаря! bouquet Намери ми работа! Simple Smile Peace
Виж целия пост
# 531
И аз се записвам с пиперки, но моите са с кайма


Отново черноморски сафрид (сега му е сезона и често купувам)


Картофена торта за гарнитура


и салата

Виж целия пост
# 532
 Мързелива пица от питка за дюнер.
Виж целия пост
# 533
Привет момичета/момчета, много вкусни неща видях на последните 5-6 страници.
След

Пак ежедневие и готвене...

А най-добре е с барбекюто на село  Wink

За къде без дядовата помощничка  4470

Виж целия пост
# 534

Готови


На следващия "селски" ден, кьопоолу, с чушки и патладжан, печени пак на барбекюто/по-мек става патладжана/

Само чушки

С доматен сос

Десерт



Четох по-назад, че сте се включвали в дискусията за крем-карамела, проблемите ми с него са вече в историята, благодарение на Марчева - край, френския модел ще се прави и това е  Crossing Arms  Peace
 newsm78 не мярнах пост на Марчева, да не е в странство...
Виж целия пост
# 535
У най-топлото време, моите искат ястия на фурна. #Crazy

Скрит текст:










Виж целия пост
# 536

Тайна, както си ги скрила тия вкусотии, по-добре да не бях отваряла! Heart Eyes bouquet chef
mama iasi и тя, готвила, готвила....... Heart Eyes bouquet chef
pip4i и тя в тая група! Heart Eyes bouquet chef

Аз само лучените питки на mspasov спретнах, много вкусни. Heart Eyes С шарена сол и лютеница ги нагъвахме. Само че моите станаха като мекици, а нейните повече на пърленки ми заприличаха.  newsm78 А, и да питам, защо и бакпулвер, и мая, какво дават двете? И пак  bouquet за рецептата, ще върви у нас! Simple Smile Peace


Виж целия пост
# 537
Пипчи, може ли рецептата за тази картофена торта?
Само да кажа, че до сега само ви чета и никога не съм писала. Чета ви от както бях бременна и все ми се прияждаше от вкусотиите. Сега с малко бебче хич нямам време за готвене и само гледам за някоя по бърза рецепта.
Виж целия пост
# 538

Тайна, както си ги скрила тия вкусотии, по-добре да не бях отваряла! Heart Eyes bouquet chef
mama iasi и тя, готвила, готвила....... Heart Eyes bouquet chef
pip4i и тя в тая група! Heart Eyes bouquet chef

Аз само лучените питки на mspasov спретнах, много вкусни. Heart Eyes С шарена сол и лютеница ги нагъвахме. Само че моите станаха като мекици, а нейните повече на пърленки ми заприличаха.  newsm78 А, и да питам, защо и бакпулвер, и мая, какво дават двете? И пак  bouquet за рецептата, ще върви у нас! Simple Smile Peace




Може би не са разточени много, но наистина твоите изглеждат по-добре.

Честно казано не знам, играх на проба грешка. Само с бакпулвер не ми допаднаха, търсех леко по- втасал вид и по време на пържене да се активира и бакпулвера. (Но маята не е много, така че едва ли съм се изложила много с предложението)
Виж целия пост
# 539
Днес от мен няма нищо ново, освен едни палачинки със сладко - половината с прасковено, половината с ягодово. Домързя ме да правя и шоколадов топинг, пък и нямаше кой да го чака Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия