Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ЛОНДОН - 10

  • 51 914
  • 637
# 615
Четох някъде назад за надземна железница с която се ходи до Гринуич и било забавно за деца, но сега не намирам поста. От banks ли се хваща dlr или От другаде? Има ли прекачване? С ойстер карти ли се пътува с нея? Къде да слезем за Грийнуич и на обратно от къде се хваща? Четох че се минава под мост под Темза? Моля, някой запознат да сподели.
Виж целия пост
# 616
Четох някъде назад за надземна железница с която се ходи до Гринуич и било забавно за деца, но сега не намирам поста. От banks ли се хваща dlr или От другаде? Има ли прекачване? С ойстер карти ли се пътува с нея? Къде да слезем за Грийнуич и на обратно от къде се хваща? Четох че се минава под мост под Темза? Моля, някой запознат да сподели.

Може да се качите от Банк или Стратфорд .Хващате dlr ,който ходи до Lewisham .Слизате на Island  gardens или Cutty sark.И в двата варианта може да стигнете до подземния тунел ,под  който минава Темза.На 5-10 мин пеша е Гринуич парк.Може да ползвате Ойстер,за да се придвижите до там .
Виж целия пост
# 617
Подземният тунел под Темза, които е пешеходен се намира точно пред Къти Сарк. Входът му прилича на будка със сребърен купол. Другият му край можете да го видите на другия бряг през реката. Може да го изходите. Чувството е странно. Вътре е влажно и малко мръсно, има колоездачи. Срещуположният му край е в парка Мътчу, където има и зоологическа градина. Ако обичате да ходите и при подходящо време. Ако вече сте се уморили има няколко възможни спирки на DLR в зависимост от посоката. Много са красиви каналите на Темза, малките красиви градинки с лебеди. Може да слизате от спирка на спирка и да разглеждате наоколо. Ойстер картата си я маркирайте само на входа на първата спирка и последната,  ако слизате за малко не я маркирайте😉. Ако сте с дневна или седмична няма никакво значение.
Виж целия пост
# 618
slonche_pate Избрали сте малко отдалечен от центъра хотел. Атракцията, която Ви интересува е в района на Baker Street и лесно можете да стигнете от хотела до нея, използвайки линията на метрото Bakerloo.На официалния сайт на Мадам Тюсо входът за 16+ е посочен , че е 25 паунда (това за стандартен билет).Колкото до самия транспорт и как да се придвижвате ,трябва да си вземете по една Ойстър карта. Ако сте в Лондон за 3-4 дни може а си сложите определена сума в тази карта(това става на машини за самообслужване,които има на всяка метростанция). Когато пътувате, автоматът ще си изчислява колко от сумата да Ви вземе, в зависимост от това дали е час пик или не. Сумата зависи и от разстоянието-във Вашият случай няма да е малка, защото Вие сте наели хотел в 4 зона, а ще искате да отидете в зона 1.Ако ще сте повече от 4 дни обаче, много по-разумно е да си запълните едноседмична карта в Ойстъра за 1-4 зона. Така нищо няма да изчислявате и ще Ви бъде много по-комфортно. Относно пазаруването-в Лондон по всяко време има някакви намаления, така че е въпрос на късмет какво точно ще улучите. За големите аутлети извън Лондон-не виждам смисъл да се ходи. Там са дизайнерски дрехи, намалени само с 30 процента и обикновено липсват малките номера, защото азиатките купуват много. Има центрове като Уестфийлд в Стратфорд, където има много магазини на едно място и някои хора го намират за много удобно.
Виж целия пост
# 619
Благодаря за изчерпателни отговор.
Виж целия пост
# 620
Здравейте, как ви се струва екскурзия до Лондон в началото на ноември, непосредствено след 31 октомври?
Виж целия пост
# 621
Здравейте, как ви се струва екскурзия до Лондон в началото на ноември, непосредствено след 31 октомври?

Рискувай, тоя цирк с бъдещият Брекзит продължава повече от година, едва ли ще спрат туристите и да искат визи, най-много да затегнат проверките нещо.
Виж целия пост
# 622
Както знаете, парламентът задължи правителството на Борис Джонсън да поиска нова отсрочка за излизане-този път до 31 01 2020. Така че , ако сте се притеснявали за свободното придвижване, не трябва. Иначе ноември месец е доста студен в Лондон, но пък градът е вече коледно украсен и си струва да се види.
Виж целия пост
# 623
Мисля да рискувам, билетите са евтини, а ще водя 5 човека и цената не е без значение. Да, притеснявам се за свободното придвижване из Лондон, но какво пък толкова може да се случи на екскурзиянти, отишли за няколко дни.
А за студа през ноември, ще сме подготвени, че преди години в края на май такъв студ брахме в Лондон.
Украса едва ли ще има още в първата10- дневка, ако има ще е супер.
Виж целия пост
# 624
Да, сега видях, че ще сте непосредствено след  31-ви. Ами някъде вече може и да има украса (след 20 целият град ще е украсен със сигурност).Във Fortnum ще има коледни играчки обаче, а и из другите магазини също.Още веднъж-няма да имате проблем с придвижването, планирайте си спокойно!
P.S.  Разгледах си снимките през годините-определено градът и магазините са украсени  коледно  в началото на м. ноември. Simple Smile
Виж целия пост
# 625
А по темата за Брекзит и аз да попитам за вашето мнение ако пътуваме края на януари или през февруари дали би имало проблем?
Съпругът ми има рожден ден на 24.01 и искам да му подаря пътуване до Англия, като ми се иска да отидем и до Манчестър, за да разгледаме стадиона, а ако успея да купя и билети за който и да е мач на Манчестър Юнайтед ще е върхът направо.😁
Виж целия пост
# 626
Ние пътувахме около една от поредните дати за брекзит. И нищо, отложиха го . Не мисля, че ще има проблем,или че някой може дати гарантира нещо. Аз вече не следя толкова много брекзит . Побъркаха хората.
Виж целия пост
# 627
Да, притеснявам се за свободното придвижване из Лондон, но какво пък толкова може да се случи на екскурзиянти, отишли за няколко дни.

Когато се говори за "свободно придвижване" не се има предвид движението вътре в UK или пък конкретно в Лондон, а за условията за влизане в страната. Така че няма защо да се притеснявате за придвиждаването из Лондон. След Брекзит без сделка това, което може да се случи на пътуващи за туризъм е да трябва да чакат по-дълго на имиграционните гишета на влизане, евентуално и на излизане.

Последните дни беше оповестен един правителствен документ за мерки при евентуални бунтове и дефицит на стоки и горива в резултат на Брекзит без сделка, но дори да се стигне до подобни ситуации, те едва ли ще са в дните непосредствено след Брекзит (независимо дали 31 октомври или 31 януари).
Виж целия пост
# 628
Преди време някой беше питал, дали летище Станстед го затварят през нощта, но не помня какъв беше отговорът. Ако някой има актуална информация, моля да сподели. В нета откривам статии от миналата година, че се затваря от 12 до 02, но не знам дали е актуална.
Виж целия пост
# 629
Fortnum & Mason-14 септември

Скрит текст:


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия