Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Оставяте ли бебето/детето при бабите?

  • 21 407
  • 329
# 30
Защото е спасявала животи и мога напълно да и се доверя и не би трябвало той да не иска точно на нея да остави детето.
А той някак като не сменя памперси, не захранва, не носи на ръце и му е лесно да каже, че детето не ни тежи да си го носим все с нас.
Виж целия пост
# 31
Скрит текст:
Защо вече втори път натвърдваш на това, че майка ти е медицинско лице? Тя преди всичко ти е майка.
Честното ми мнение е (надявам се да не се обиждаш), че "медицинско лице" е последният човек, който бих избрала да се грижи за детето ми. Освен ако не е негов родител или баба, разбира се!
Това е особено валидно, ако е човек, работещ в ясла - смятам, че това води до трайни увреждания в психиката и педагогическия подход Grinning

Btw, защо не оставяш бебето за няколко часа на мъжа си, щом не е съгласен да го поеме майка ти? Пак ще имаш свободно време.
Ето това е много добро предложение. Ние така действахме с мъжа ми. Хем аз имах възможност да се виждам с моята компания, хем бащата така или иначе е родител колкото и аз, и е негова работа да си гледа детето. Така почти не се е налагало някой друг да ни гледа детето.
Виж целия пост
# 32
Свекървата се грижи за нейните родители, а майка все още работи и има няколко годинки до пенсия. Въпреки това, когато имам нужда оставям децата на „безотговорно пазене”, както го наричаме със съпруга ми.
За първи път оставихме първото дете на 2,5 месеца и отидохме на сватба в друг град, а второто го оставих на 1м, три пъти седмични за около 3 часа, защото имах служебни ангажименти.
Виж целия пост
# 33
Вариант е, но ми се иска да съм с него, малко време за нас да има като двойка.
Виж целия пост
# 34
А той някак като не сменя памперси, не захранва, не носи на ръце и му е лесно да каже, че детето не ни тежи да си го носим все с нас.
Ами така кажи, явно проблемът не е в бабата или в бебето, а в съпруга и в отношенията с него. Естествено е, че ще търсиш помощ от другаде, като не я получаваш в собственото си семейство. Всеки има нужда от почивка, майчинството е изтощителна 24/7 дейност.
Виж целия пост
# 35
Скрит текст:
Защото е спасявала животи и мога напълно да и се доверя и не би трябвало той да не иска точно на нея да остави детето.
А той някак като не сменя памперси, не захранва, не носи на ръце и му е лесно да каже, че детето не ни тежи да си го носим все с нас.
Защо не ги прави тези неща? Те са негова и твоя работа, не на баби, дядовци и т.н.
Излизай, виждай се с твои приятели, оставяй детето на баща му да си го гледа.
Виж целия пост
# 36
А той някак като не сменя памперси, не захранва, не носи на ръце и му е лесно да каже, че детето не ни тежи да си го носим все с нас.
Не е това причината. Моят мъж е гледал детето ни наравно с мен, но никога не е казал, че му тежи на почивка. Познавам и много други бащи, които си гледат децата, и също не им тежи да ги водят на почивките.

Иначе и аз, ако трябваше сама да гледам бебе всеки ден, че и на почивките, щях да изпуша. Двама сте, гледайте си го двамата. След работа като си вземе душ и си почине му го прехвърляш. На почивки и събота и неделя - основно той, за да навакса времето, в което не е могъл да бъде с него.
Виж целия пост
# 37
Публикувах темата главно с идеята за оставяне за 2, максимум 3 часа, за да могат мама и тате да отидат на кино, ресторант, да свършат работа някаква. Веднъж или максимум 2 пъти месечно. Майка ми е медицинско лице, изгледала е няколко деца и е работила цял живот с бебета, но мъжа ми е против това да оставяме детето. Исках да видя как е при други семейства. Доводите му са, че не иска да си зарязваме така детето и че не може да упражнява контрол над бабите и дядовците. Бабите си сърдят много, че не иц се доверяваме и много искат да им оставяме детето за по 2 часа от време на време. Аз съм склонна, защото им имам доверие и защото детето започна да иска само мен, да плаче ако не съм до него и майка ми каза, че е добре за малко да се отделям.
Та така... Благодаря, че се включихте.
Е, не. Това не е никакво зарязване. Всеки има нужда да се откъсне за час-два не само месечно, но дори седмично. Никоя баба няма да пострада, ако може да погледа детето за такъв интервал, освен ако не е тежко болна.
Виж целия пост
# 38
Интересно ми е и какъв контрол упражнява сега той?
Преди да имам бебе не знаех как се гледа, трудно бих могла да упражнявам контрол и да давам акъл, при положение, че самата аз не съм в час.
Родителите им все пак са отгледали деца, все ще се преборят с едно бебе за 2 часа Simple Smile
Виж целия пост
# 39
Интересно ми е и какъв контрол упражнява сега той?

Той по-добре да се включи в гледането на собственото си дете, вместо да се тръшка за контрола върху тези, които биха го отменили.
Виж целия пост
# 40
Оставям главно на таткото. Например всеки уикенд, когато ходя на пилатес. Винаги първо с него обсъждам.
Свекърва ми и зълва ми понякога взимат големия от градина и седят с него на площадката или направо го прибират.
Миналия месец, за пръв път(на 3г. и половина е), баткото беше на село с баби. Първо няколко дни със свекърва ми, майка и и зълвата. После няколко дни с майка ми на моето село. Досега не беше спал някъде без поне един от нас. Не съм особено доволна от начина на гледане от свекърва ми и майка и, от това, което споделиха леля му и майка ми. Затова смятам да избягвам. Иначе мъжът ми ходи на село с него, но той не прехвърля отговорността на бабите, гледа си го сам.  
Ако роднините бяха лекари и акушерки щях да имам още повече наум, защото те имат склонност да мислят, че са вечно прави и никой не може нищо да им каже. А повечето си остават с четенето от преди 20 години.
Бебето го гледа само баща му за няколко часа, тъй като е кърмаче и има нужда от мен. Нямам и желания да го оставям на друг.Като порасне-може.  
Вкъщи, мъжът ми е по-против гледане от баби. аз съм по- отпусната. Той се мръщи и дава безброй наставления, следи с какво се хранят децата.  Винаги първо се опитваме да организираме нещата така, че децата да са си в нас. Оставяме големия, по-скоро, за да угодим на самите баби , а и детето да общува с тях. Не заради наша лична нужда.
Виж целия пост
# 41
Да, с кеф им го оставям Simple Smile Когато имат възможност, никога не са отказвали. Сега имаме бебе на почти месец - също сме го оставяли вече за по няколко часа, за да свършим нещо. Не виждам нищо лошо в това. Децата трябва да имат среда, различна от мама и тате, да свикват и с други хора.
Виж целия пост
# 42
Оставям го на детегледачка, свекърва ми и майка ми, чичо му, дядовците, абе на всички. Живи и здрави да са ни всички удрят по едно рамо. От 3 месечен е преспивал при баба си (на АМ беше) от 1г и половина и в друга държава е бил с баба си. Свекърва ми взе втората година от майчинството. Ама имат желание хората, не го приемат като задължение а им доставя удоволствие. Ей сега цяло лято безгрижно си тича навън вместо с 35 деца в сборни. Свека даже с готвено ми го връща като го взема. 😂
Виж целия пост
# 43
Ние сме в чужбина, така че бабите виждат малката, когато се прибираме или ако ни дойдат на гости. На мнение съм, че бабите могат да помагат за някои неща, но ме и да ми възпитават детето, а аз да си ходя напред-назад. Въпреки че мен баба ми ни е отгледала, но навремето всички живеехме в една къща. Когато дъщеря ми се се роди, бабите дойдоха да ударят едно рамо в началото, по-конкретно за готвене и чистене, иначе щеше да ни е доста трудно. Като сме в Бг и трябва да свърша нещо може майка ми да я гледа за час-два и да я разходи, например, на свекърва ми много доверие й нямам, защото тя си живее с идеята, че каквото е правила тя преди 30г с децата си, е общовалидно и днес, което за мен не е ОК (“аз едно време като съм им давала само попара за закуска, не съм кърмила и са били на детска кухня от 6тия месец, сякаш не са пораснали”). Сега се опитва да ми прокарва идеята, ние да отидем с мъжа ми на почивка двамата и да й оставя детето на нея. Гласеше се и да идва да я гледа, но тя ще тръгва на ясла.
Виж целия пост
# 44
Свеки не слуша и си прави каквото си знае, защотои тя деца била гледала все пак, а майка ми май няма много желание за гледане, не че сме я питали. Не смятам, че може да се справи адекватно в някои ситуации. Затова вече 2г. дъщеря ми и за минутка не е оставала без мен или без баща си, още дълго няма да я оставя насаме с някоя от тях. Не случихме на баби.
Но пък си има готина леля, на която след известно време с удоволствие бих я оставила. Сега не, защото е заета със своето бебе и две ще й дойдат множко Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия