Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Обрив на дете по гърба и корема

  • 1 979
  • 12
Здравейте , много съм притеснена. Сина ми започна много да се чеше по гърба и корема и когато погледнах беше целия на много  големи червени и подути петна. Няма на друго място само по корема и гърба, но са много. Какво може да е причинило това?
Виж целия пост
# 1
Колко е голямо детето?
Не се вижда добре на снимката - има ли следи като от ухапване от насекомо?
Измерете му температурата.
Има ли някакви други признаци - гадене, болки в корема, сънливост?

Най-добре отидете до спешното.
Обривът обхваща голяма част от тялото.
Не чакайте, а го заведете на лекар!
Виж целия пост
# 2
Прилича на Уртикария,но трябва да го види лекар.
Виж целия пост
# 3
Детето е на 6 години. Изброените от Вас признаци ги няма. Поведението му е обичайното, не е ухапван от насекомо. Живеем в панелен апартамент и имаме  хлебарки  от време на време, но сега за първи път се появява този обрив.

Виж целия пост
# 4
Идете в спешното да го погледнат.Може да му бият урбазон или друго противоалергично.Може да е натравяне с храна.Опасно е, ако има отоци по лицето и около устата.
Виж целия пост
# 5
Направил е алергия към нещо. Прилича, наистина, на уртикария - големи плоски издутини с неправилна или кръгла форма и различна площ. Случвало се е на сина ми, но беше доста по-голям и му дадох каквото имаме на таблетки за алергия у дома. Появяваше се сутрин и вечер за около половин един-час и така 3 дни, като всеки път беше на различно място. За малко дете бих отишла на лекар.
Виж целия пост
# 6
Преди около 15 години синът ми ( тогава 4 годишен ) направи подобен обрив на корема. Заведох го на лекар, казаха уртикария. Дадоха фенистил или алергозан не помня вече за мазане и ни отпратиха. На следващият ден крайниците му отекоха. Беше страшно. Върнахме се при педиатъра ( вече нашият ) и ми смрънкаха, че трябвало да му сложат още предишният ден урбазон. Идеше ми да ги избия некадърниците гадни. Добре, че отока беше в крайниците, че още ме втриса като си помисля какво е можело да стане.
Снощи чух да бръмчи комар в спалнята. Мен не ме хапят, но хлапето се събуди  нахапано. За втори път и се случва да я хапе комар и пъпките стават на отоци. Утре имам час за педиатъра ни, ще питам какво да прая, че хич не ми се вижда нормално.
Виж целия пост
# 7
И аз мисля, че може да е алергия. Яде днес навън дюнер , който беше с някакъв бял майонезено- чеснов сос. Ужас, намаза го с алергозан и му дадох капки Фенистил .
Виж целия пост
# 8
Добре е преди да се дават/мажат лераства да се направи консултация с лекар.
Виж целия пост
# 9
Уртикарията е придружена освен с психическо натоварване. Има ли нещо, което тревожи детето ви? Промеени, скандали?

Това което е станало с вашето дете е доста сериозен обрив. Дори и да се скрие след час - два при такова положение е редно да ви види не само личния, но и алерголог. В крайна сметка ако детето регира така на дюнер - дали няма да регира животозастрашаващо на пчела?
Виж целия пост
# 10
За втори път и се случва да я хапе комар и пъпките стават на отоци.
За съжаление детето ти е алергична към ухапвания от комари. И двете ми деца са така. Когато е по лицето отича полонивината лице. В такива случаи единственото, което им помага е инжекция Урбазон/ Метилпреднизолон / Депомедрол. Тази пролет установих, че са ги спрели в аптечната мрежа и ще се предоставят само на болниците.
Виж целия пост
# 11
И аз щеше да напиша уртикария. Вероятно след алергична реакция. Малкият ми син получава такъв обрив от соя и соеви продукти, но може да бъда ухапване от насекомо или друго. Във всички случаи бих откарала детето на лекар за евентуално противоалергично лекарство.
Виж целия пост
# 12
Да уртикария потвърди и лекаря. Не каза от какво е и защо, предписа Фенистил на капки и за мазане. Отшумя още на същия ден, лекаря не каза да огранича нещо в менюто му. Дано не се повтаря.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия