Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Продажба на ненужни вещи

  • 10 611
  • 76
Искам да попитам в кои сайтове продавате ненужните си вещи.
Аз в базар успях да продам три неща от четиридесет качени.
Виж целия пост
# 1
ОЛХ има повече хора, но трият обявите на 30 дена май беше.

Сега си намали цените в базар и пробвай пак да продадеш вещите си, които са останали.

Според мен няма по-добри платформи за продажба от тия двете. 
Виж целия пост
# 2
Аз продавам най-успешно през базар. Ежедневно можеш да обновяваш безплатно по една обява. Тръгвам с висока цена и постепенно намалявам. Щом започнат да ми пишат и звънят, значи е точната цена и само изчаквам сериозен купувач.
Виж целия пост
# 3
В олх публикувам обяви. Когато търся нещо гледам там, и затова там публикувам.
Виж целия пост
# 4
бенибъни, малко повече да разкажа за всичките ми опити за продажба. Продавах основно мебели - в добро състояние. Качвам всяка обява с възможно най-хубави снимки в базар и олх, отскоро започнах и в една група за разпродажби във facebook. Виж ги, има различни, някои само за техника и домашни неща, други за дрехи, има по градове и т.н.

ОЛХ си стои доста статична, постоянно ми предлагат "промоционално" обновяване и качване срещу пари, но аз си карам на безплатното.

Базар дават ежедневно обновяване на една обява. Може да се регистрираш с два или три профил и да разпределиш нещата по тях. Ако наведнъж изсипеш много стоки от един вид, затрупваш си сама обявите и е по-малка вероятността хората да прегледат всяка. Аз качвах една по една, като във всяка давам линк и към другите, ако тематично се връзват. По принцип долу автоматично показва другите ти обяви, но забелязах, че ако има линк в описанието, бързо го забелязват, надолу рядко гледат.

Цената - преглеждам горе-долу сходни стоки за колко се продават. Завишавам съвсем малко - примерно хладилниците по 300-350 лв., пускам първоначално на 400 лв. Минават седмица- две, няма интерес, започвам по малко да намалявам. В един момент прегледите растат, тук-там някой пише да попита. Значи това ми е цената и задържам на нея.

За всяка стока описвам начин на доставка (в моя случай купувачът си осигуряваше вземането), реалното й състояние, вкл. дефектите, ако има такива. Пиша защо я продавам. Оставям си телефона задължително.

През ОЛХ успях да продам само един хладилник. Доста мебели продадох през базар, макар да бяха качени и в олх. От ФБ групата - пак въпросният хладилник предизвика интерес, но малко закъснял, иначе и това ми беше ефективен канал, но за друга стока.

За дрехи и обувки - наблюдавам, че малко по-трудно се продават. Качила съм една рокля (лошо преценен размер), много слаб интерес, също и при мои приятелки, които са пуснали различни дрехи, вкл. съвсем нови.

А колкото до хвърлянето, трупането и т.н. - всеки си има различна причина да продава и купи. Аз продавах, защото купих обзаведен апартамент и мебелите просто не ми трябваха, а въобще не бяха за хвърляне. Купувачите си имаха различни причини - едните търсеха здраво, но евтино обзавеждане за вила, други - бяха на необзаведена квартира и не искаха д влагат много пари в нови мебели. Трети - търсеха мебели и техника за апартамент, който ще дават под наем.

Виж целия пост
# 5
Vessela Nickolaeva, много благодаря за отговора и аз съм продала три неща и то все през базар иначе качвам в олх и лот
Виж целия пост
# 6
Аз през Олх продадох стерилизатор и проходилка за няколко дни,докато в базар нямаше интерес.
Виж целия пост
# 7
Здравейте, както писаха и другите това са вариантите- Базар, ОЛХ и групите във ФБ , но те са затворени и трябва да сте член, там пък забелязвам, че има много некоректни и от двете страни.Има и благотворителни групи, в които някои купува вашите непотребни вещи , но превежда парите по сметка на нуждаещ се, най често кампаниите са за болни деца отхвърлени от фонда за лечение, ако някой има интерес мода да дам линк
Виж целия пост
# 8
ОЛХ има повече хора, но трият обявите на 30 дена май беше.

Сега си намали цените в базар и пробвай пак да продадеш вещите си, които са останали.

Според мен няма по-добри платформи за продажба от тия двете. 
НЕ Е вярно не се трият обявите просто трябва да си ги активираш или да си платиш.
Виж целия пост
# 9
Интересно ми е как организирате огледите на вещите? Нямам склад, а да ми идват в къщи не ми е вариант. Имам предвид за по-тежки неща.
Виж целия пост
# 10
Досега не съм имала само "оглед". Идват с намерение да вземат и уговорка, че все пак може да не им допадне. Като са честни и подробни описанията и като са снимани 1 към 1, едва ли минава върволица от такива, дето само гледат.
Виж целия пост
# 11
Интересно ми е как организирате огледите на вещите? Нямам склад, а да ми идват в къщи не ми е вариант. Имам предвид за по-тежки неща.
аз досега не съм продавала тежки неща имам идея да продам на дъщеря ми бебешката количка ,но все не стигам да я снимам , защото е на тавана-засега съм наблегнала на дрехите й.Мисля, че може да си поръчаш куриер да дойде във вас и да им достави това което предлагате с опция преглед.Ама ако я откажат си плащате и изпращането и връщането поне така ми обясниха в еконт
Виж целия пост
# 12
Бебешки дрехи се продават трудно в олх, защото с доставката не излизат особено изгодно. Пробвай да продаваш 2-3-4 неща едновременно, така повече ще си заслужава. Аз съм се оттървала от повечето бебешки неща на децата - шезлонг, ерго, активна гимнастика и т.н., при това не ги продавах евтино. Ама са скъпи вещи и доставката си е заслуждавала. За количката не нужно да влизат у вас, могат да я видят пред блока  или на удобно за двате страни място. Само веднъж съм продавала очи в очи нещо, дойде до блока ми човека, видя го и веднага го взе - беше в отлично състояние, та дори не се пазари.
Виж целия пост
# 13
Успях да продам доста неща ,главно чрез базар.Велосипед,матрак,тротинетка,стол за хранене и прочие гледаха пред блока.Имаме стая уж за портиер и малко преди уговореният час ги свалях долу.У дома не съм допускала огледи,все пак идват непознати хора.
Виж целия пост
# 14
Аз през ОЛХ продадох столче за хранене, а доста преди това  купих бебешки шезлонг, кенгуру, две колички, триколка и скрин.
Столчето идваха да го гледат на етажната площадка. Нещата, които аз съм купувала съм ги гледала пред блоковете на хората, а количките се разбирахме и двата пъти да ги докарат на паркинг, удобен и за двете страни като положение. Скринът го гледах на етажната площадка на продавача.
В Базар не съм публикувала обяви, но когато търсех да купувам ми направи впечатление, че повечето обяви, на които звънях вече не бяха активни. Т.е. нещата бяха продадени, въпреки че обявите бяха скоро публикувани и от там си правя извод, че може би повече хора търсят в Базар и е "по-вървежно".
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия