Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Галено име

  • 8 219
  • 36
Здравейте, имаме дъщеря на име Катрин. Предложете ми как да и казваме на галено освен Катринче, което ми идва дълго. Не ни харесва Кати, Катя и Кате. Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Кейт, Кейти
Виж целия пост
# 2
Дъщеря ми има приятелка Катрин,казват и Кети.
Виж целия пост
# 3
Кика,Кари
Виж целия пост
# 4
За всички ще е Катринче, моето предложение е да не и "умалявате" името, Катрин е прекрасно и всякакви съкращения убиват чара му.
Виж целия пост
# 5
Аз също говоря на пълни имена.Казвали са ми че било грубо.Защо да е грубо? Това си е името на човека,дори и на мъжа си казвам на пълното име.Не мога да си извъртя устата и да му кажа на галено,после ще се пукнем от смях и двамата.Той също ако не ми вика с някое умалително,глезено и там какво се казва,ми вика с цялото ми име.
Виж целия пост
# 6
КАТИ е толкова сладко. Аз бих й казвала с кеф така. Защо не ви харесва,чудя ви се.? Даже онзи ден си го мислех, че ако имам второ момиче може да я кръстя Катрин и ще й казвам Кати или Кети. 😊Много са ми сладки и кокетни.
Вие поне имате хубави варианти за галено име. При нас няма. На моята Изабела си й казвам Изабела или умалявам на '"ка. "
Не обичам галени като цяло. Пълните имена са толкова по-красиво звучащи. Но у нас твърде много се държи на галеното.
Кръстила съм я Изабела не друго. И това й е името. И аз на мъжа ми никога не съм му казала друго освен на цяло име. Не мога да си представя да му кажа на галено. И да му грозя иначе хубавото име. Името му не позволя галени.
Виж целия пост
# 7
За всички ще е Катринче, моето предложение е да не и "умалявате" името, Катрин е прекрасно и всякакви съкращения убиват чара му.
Абсолютно споделям това мнение. Повечето имена, когато се съкращават и умаляват, губят чара си. Редки са случаите, когато харесвам името в съкратен и гален вариант повече от пълния му такъв. В случая с Катрин няма нещо, което да е по-добро от цялото му изговаряне. Избираме име на децата си, което да ни харесва как звучи, а после се чудим как да го променяме самите ние. Да не говоря колко ме дразни, когато околните го променят по тяхна си преценка.
Виж целия пост
# 8
Това изкривяване на името е гадно.Просто българските обръщения не пасват на английски имена.
Катринче,Брайънчо съм чувала също,Изабелче,Джулио....не звучат добре....

Иначе името е хубаво и умалителните също-Кати,Кейт,Кети...
Но аз бих използвала цялото име-Катрин,много ми харесва,а и не е дълго.


Виж целия пост
# 9
За мен Изабелка много добре си звучи. Толкова съм свикнала вече. Обаче виж Катринче не мога да си оплета езика да го кажа.
Виж целия пост
# 10
Изабела и Катрин са много хубави имена. Аз не бих ги съкращавала по никакъв начин. Много добре ми звучат имената в комплект за две сестрички. Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Кики

И аз не бих го съкращавала, името е прекрасно

Не съм фен на умалителни, галени и други съкращения, когато името не ги предлага. Сега за имена като моето си има отвърдени галени, но като няма - няма. Айде сега да се пънем да измислим нещо и накрая какво се получава?! Някое недоразумение

На дъщеря ми й казвам най-често (на немски) мишленце, врабченце, сладка мишчица и други подобни, ММ също.

На други хора съм забранила да се опитват да й съкратят името, и без това няма много накъде
Виж целия пост
# 12
Кика,Кики. Иначе на мен най ми харесва или Катрин или Кати.
Виж целия пост
# 13
"Кати" на първо четене.
А може и детето само да си избере галеното име.
Виж целия пост
# 14
И аз съм за Катрин, но ако държиш да го съкратиш може и Трини, Трин.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия