Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Д-р Любомир Христов и новият вид серклаж ЕТКО тема 2

  • 47 877
  • 756
  http://m.bg-mamma.com/?topic=969721
  Здравейте майчета и бъдещи майчета!Нека в новата тема да продължаваме с хубави  новини само.Да продължаваме да си даваме кураж и съвети за трудностите през които преминаваме към най-голямата ни мечта да станем майки.
Естествено е редно да споменем и нашият ангел хранител д-р Христов който винаги е насреща във всеки един момент и който със златните си ръце сбъдва мечти.Заповядайте!
💏
Виж целия пост
# 1
Записвам се и аз.
Износила успешно благодарение на обикновен серклаж правен от д-р Христов в 21 седмица.
Успех мили момичета!Стискам палци и ви пожелавам здрави бебчета!

Виж целия пост
# 2
Всъщност всички серклажи на Христов са вълшебни така че дали обикновен ,Етко или абдоминален факт е голямата успеваемост.
Бубълче винаги си била мнооого полезна с коментарите си.
Виж целия пост
# 3
Записчеее Simple Smile  Надявам се и аз да съм една от успешно износилите бременност със серклажа Етко Simple Smile  Предстои ми на 30 юли , стискайте палчета да избия бацилите дотогава Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Всичко ще бъде наред ще видиш.Стискам палци.Kissing Heart
Виж целия пост
# 5
Здравейте, аз се записвам да следя темата понеже на 2 ри август имам час при др. Христов, за да изкоментираме дали при следваща бременност, по която мисля да се пробваме още от този месец да работим, ще правим обикновен серклаж или ЕТСО серклаж. През ноември имах аборт в 18 седмица. Бях в Надежда за серклаж със шийка 16 мм., но в деня на серклажа ми изтекоха водите. От болницата не съм доволна, но само заради др. Христов ще се върна там.
Виж целия пост
# 6
Успех Алесандра предполагам че всички мислим че няма да сгрешиш със решението си за д-р Христов.И аз имам час за 2.08 в 9:30 или 10:00 все забравям и предварително звъня  на регистратура да ми напомнят твоят кога е може да се засечем?.
Разкажи малко за твоята история?
Виж целия пост
# 7
Искам да попитам докторът при преглед ако установи нещо нередно ще препоръча ли на пациентката да постъпи в болницата? Питам защото ходих при него в 25 седмица поради скъсена и мека шийка, но той ми каза , че серклаж в тази седмица се прави само ако е пролабирал мехурът и сякаш не ми обърна много внимание, каза ми да си пия предписаните от лекарката лекарства и това е и да си лежа и да спра да меря шийката, че няма смисъл. И ми каза, че влезна ли си в 30 седмица значи не съм била за серклаж. Аз нямам такъв.
Виж целия пост
# 8
Успех Александра предполагам че всички мислим че няма да сгрешиш със решението си за д-р Христов.И аз имам час за 2.08 в 9:30 или 10:00 все забравям и предварително звъня  на регистратура да ми напомнят твоят е може да се засечем?.
Разкажи малко за твоята история?

Моят е в 9.15 Simple Smile
Историята на кратно- 4 неуспешни бременности. Първата- извънматочна. Следващите две още в 6 седмица просто ми идваше цикъла и до там. Не се е налагал кюретаж. Последната започнала и развиваща се перфектно до 16 та седмица, когато се установи скъсена шийка- 16 мм с конус от вътрешната страна. Др. Сигридов ме изпрати при др. Христов да направим серклаж, въпреки че смяташе че мога да идържа и без. След седмица ме приеха в Надежда. Когато постъпих бях без контракции. Може би защото се раздвижих след цяла седмица плътно лежане или заради малко по- грубия преглед за прием в болницата започна да ми се втвърдява корема, като през нощта вече беше начесто и болезнено. На всеки, който мина през стаята ми- лекаря от вечерната визитация и след това разни акушерки или сестри незнам, казах че ми се втвърдява корема и никой нищо не направи и не ми даде. Сутринта дойде Христов пита как съм- казах, че ми се стяга корема и той веднага ми назначи нош па и магнезий банки, но след 2 часа при ставане до тоалетна ми се спука мехура и ми изтекоха водите... след това е ясно. После лекаря, който трябваше да почисти матката,  за да извади плацентата беше оставиш парче плацента около 2 см, заради което след месец имах втори кюретаж и след това лекувах ешерихия коли и ентерококус фекалис, получени като бонус при процедурите.
Лекря, който не ме почисти добре не го виня, колкото и да не ми е приятно да кажа- грешки стават.
За тези които бездействаха и не ми дадоха нищо за контракциите не мога да кажа същото. Даже нищо няма да кажа, защото ще е много грозно. Все пак обаче аз бях просто поредната пациентка. Смятам, че трябваше да настоявам, че не съм добре и да искам нещо да ми дадат. Доверих се и си платих прескъпо.
Виж целия пост
# 9
Мисля че ако се налагаше да влизаш в болница още твоите лекари щяха да ти кажат.И че ако се съмняваше дали да ти правят серклаж или не трябваше по рано да отидеш при него.Може би си е доста рисковано в 25 г.с. да се прави и по скоро би ти навредил отколкото да ти помогне.Колко ти беше шийката че забравих и защо не ти направиха серклаж твоите лекари?
Виж целия пост
# 10
Защото прецениха, че не съм за серклаж между 17 и 22 седмица. В 23 бях в болница, за да ми вливат магнезий и нош па понеже ми беше зацапало кафяво. 2см е. От както съм бременна на всяко 20то чисто от месеца или между 20 и 22ро ми зацапва еднократно кафеникаво. От втория месец досега в 7ми и мисля, че е нещо хормонално, защото винаги съвпадат датите през 28-30 дена. Питах Христов и той нищо не ми каза 🤷🏻♀
Мисля че ако се налагаше да влизаш в болница още твоите лекари щяха да ти кажат.И че ако се съмняваше дали да ти правят серклаж или не трябваше по рано да отидеш при него.Може би си е доста рисковано в 25 г.с. да се прави и по скоро би ти навредил отколкото да ти помогне.Колко ти беше шийката че забравих и защо не ти направиха серклаж твоите лекари?
Виж целия пост
# 11
Алесандра съжалявам за всичко което ти се е случило.То всички тук сме изживели все по някоя подобна гадория но така ни е било писано казвам аз.Сега всичко ще бъде наред МБ преди серклажа пуснахте ли как беше?
Честно да ти кажа с това ранно спукване на мехура не мисля че Христов ще ти препоръча обикновен серклаж по скоро Етко но все пак той си преценява.Аз като ходих за първи път при него веднага ме оцени за Етко втората ми бременност преключиш в 21 г с. със обикновен серклаж но самата бременност не беше следена добре въпреки това той не пожела да рискува защото си имах и сантиметър разкритие в небременно състояние той ми обясни че през шийката преминава пръста му а не трябва и химикалка да премине.
Виж целия пост
# 12
Имах две микробиологии през 6-7 дни- чисти и стерилна урина- чиста. След аборта исках и хистология на плацентата и пълни изследвания на материала за инфекции- нищичко не се изолира.
Знам, че е по- тежък като процедура, но и аз ще преговарям за ЕТКО. Ще видим той как ще оцени нещата. Предния път като си тръгвах от болницата беш оптимистичен за следваща бременност, но ще видим сега какво ще каже.
Накрая за всяка от нас ще има хепи енд, това е ясно. По- скоро въпроса е колко време има до този хепи енд Simple Smile
Виж целия пост
# 13
***Alessandra*** ,съжалявам за загубата.
 В Надежда има една,която не искам да я чувам.
След моя серклаж, в 20 часа вечерта като станах до wc и ми изтече нещо като вода,доста добре си ме подмокри,въпросната ми направи тест с бром тимол и цееелия позеленя.Рече и отсече ”Води са!Чакай си утре Христов ииии знаеш какво следва!” (добре знаех,защото имам един предходен аборт в 21 седмица)
Излишно е да казвам каква нощ преживях,даже се примолих и за хапче Диазепам.
На сутринта още преди визитация дойде Христов,прегледа ме и ми направи друг тест,който е достоверен на 100 %,някакъв имунологичен,докато бром тимола е на основата на PH.
И о чудо!Теста беше отрицателен!Течението се оказа,че е задържана течност от дезинфекцията след серклажа и раневи секрет,който е с висока киселинност и дава реакция на бром тимола,като го прави зелен.
Разказвала съм я тази история поне два пъти във форума и ще продължавам да я разказвам и то не за да злепоставя въпросната ”лекарка”,която си е за нещо повече от злепоставяне по форумите,ама това е друга тема ... , а за да си имате едно на ум,защото неинформирани и незаинтересовани лекари има много и ако след  какъвто ди да е серклаж протечете ,да си знаете ,че вероятността да не са води е голяма.
Искайте си тест Амни шуър,в никакъв случай Бром тимол.

Не писах за случая на Стаменов само и единствено за да не злепоставя д-р Христов по някакъв начин,все пак негова пациентка бях и цяяял живот ще му благодаря за това,което е направил за мен и Борис.
Виж целия пост
# 14
Александра, силно се надявам следващия път да НЕ се довериш на Сигридов .... Какво значи можеше да изкараш и без серклаж???
Понеже при мен реши точно така при шийка 2 см в 15 та седмица. Рече и отсече- никакъв серклаж . Е, в 20 та седмица шийката се изглади и загубих бебето ....
Така, че шийка тръгне ли, не се рискува!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия