За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 585
  • 739
# 165
Може и в софийското Метро да има, но рядко го посещавам. Вивенда я намерих на картата, доста далечко е май, накрая като сложих човечето ми излезе един пущинак. Но не е ненамираема все пак. Ще я открия, това което имат на сайта е интересно.
Гледам около нас освен "Вашата месарница" има и още няколко, но не знам защо не ми вдъхват доверие. Знам, че не трябва да мирише месото, но ако пък на НИЩО не мирише, за мен това е знак, че е някакво размразено, и то от дълбоко замразено и дълго стояло месо, кой знае в кой край на планетата. Та, колкото пъти съм взела от тези месарници, на нищо не мирише месото, все едно има найлон в плика.
Виж целия пост
# 166
има ферми в бг, които продават пасищно телешко.
освен породите, има значение и начина на гледане. някои породи ги гледат без движение, със спец. диета и масажи и т.н. всякакви извращения над природата. а това прекалено крехко телешко кой го знае колко е естествено....
Виж целия пост
# 167
Каква е тайната на хубав сметанов крем?  За кой ли път се опитвам да го направя и все не ми се получава. Взех малка кутийка течна сметана от Кауфланд с 30% масленост. Извадих я от хладилника и на ниска скорост с миксера  започнах да я разбивам, после поувеличих, но при сгъстяването започна да става на малки бучки и спрях. Кремът се беше сгъстил, но му трябваше още малко. Щприцовах го върху саварините, но стоеше малко течен.
Какво да направя следващия път, за да имам истински крем? Купувала съм течна сметана на Пилос  от Лидл, но резултатът пак същия...Каква  сметана да взема и от къде?
Виж целия пост
# 168
Момичета, искам да направя за мъжа ми донъти, но не мога да разбера как стават толкова пухкави отвътре. Някой ще сподели ли, ако е имал успешни опити?
Виж целия пост
# 169
Момичета искам да направя за вечеря пилешки бутчета с зеленчуци и заквасена сметана (зеленчуци: Пипер лук патладжан морков) може ли да ми кажете кал да го направя че със заквасена сметана не съм готвила досега.Багодаря предварително
Виж целия пост
# 170
Момичета, искам да направя за мъжа ми донъти, но не мога да разбера как стават толкова пухкави отвътре. Някой ще сподели ли, ако е имал успешни опити?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_10.html
Виж целия пост
# 171
Момичета искам да направя за вечеря пилешки бутчета с зеленчуци и заквасена сметана (зеленчуци: Пипер лук патладжан морков) може ли да ми кажете кал да го направя че със заквасена сметана не съм готвила досега.Багодаря предварително

http://www.bg-mamma.com/?topic=451403
Виж целия пост
# 172
Здравейте,предложете лятна манджа с тиквички и домат?

Тази е без тиквички, но могат да се сложат, като се обелят и запържат.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/06/blog-post_17.html


Славянски гювеч
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_27.html
Виж целия пост
# 173
i_peych, благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 174
Момичета искам да направя за вечеря пилешки бутчета с зеленчуци и заквасена сметана (зеленчуци: Пипер лук патладжан морков) може ли да ми кажете кал да го направя че със заквасена сметана не съм готвила досега.Багодаря предварително
Почти всяко ястие, особено с месо придобива много благороден вкус със заквасена сметана. Сметаната аз слагам накрая, когато ястието е готово (освен ако не е от типа на пържоли с топено сирене, когато слаггаш всички отначало) Слагаш количеството сметана, което си решила да ползваш в купичка. Леко я разбъркваш с лъжица и със същата тази лъжица започваш да взимаш от врящият сос на ястието и да прибавяш с разбъркване към сметаната - с две думи: темперираш я. Когато сметаната стане гореща от добавения сос постепенно я изсипваш в ястието, също с разбъркване. Оставяш я да поври няколко минути и си готова.
Виж целия пост
# 175
Poni  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes а заквасена сметана дали е sour cream  Embarassed Вземам върпосното нещо за снежанка, но не съм сигурна дали то се води заквасена сметана. Сяшак в БГ на друго се казваше така. Имам спомен, че по-редичко беше.
Виж целия пост
# 176
Poni  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes а заквасена сметана дали е sour cream  Embarassed Вземам върпосното нещо за снежанка, но не съм сигурна дали то се води заквасена сметана. Сяшак в БГ на друго се казваше така. Имам спомен, че по-редичко беше.
Да, заквасена сметана = sour cream, около 20-25 %
Виж целия пост
# 177
Poni  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes а заквасена сметана дали е sour cream  Embarassed Вземам върпосното нещо за снежанка, но не съм сигурна дали то се води заквасена сметана. Сяшак в БГ на друго се казваше така. Имам спомен, че по-редичко беше.
Да, заквасена сметана = sour cream, около 20-25 %

  Вкусът е различен пт българската сметана. Ако имате наблизо магазин с мексиканска храна, пробвай с   Crema Mexicana , по-близко е на вкус от sour cream до нашенската сметана.
 
Виж целия пост
# 178
марчева и ir74 благодаря ви. Да точно и аз в БГ си мисля, че на друго казваме заквасена сметана, а тоя sour cream с нож да го режеш и по на кисело мляко цедено ми бие. Иначе това crema mexiana даже съм го и виждала, ама все ме е страх да не взема някоя гадория и не съм купувала. Ей така тофу взех, стомаха ми се обърна (все едно халчия за прозорци пробвах) и от тогава неизвестни неща не барвам. Но това ще го пробвам. То и по другите магазини го има, не само по мексиканските. Последно съм го заглеждала в Алди.
Виж целия пост
# 179
Да попитам... направих домашен сладолед (цедено кисело мляко + сладкарска сметана + мед)... сложих го във фризера... през какъв интервал от време горе-долу трябва да го разбърквам, за да се замрази равномерно и кремообразно?!?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия