За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 546
  • 739
# 210
По някакъв начин това би ли могло да развали белтъка и изобщо възможно ли е?

не се разваля, но може да изсъхне или да се втечни.
в хладилник изсъхва, при допир с други кремове може да се втечни.
Виж целия пост
# 211
Скрит текст:
Можеш да й направиш "шоколад" с авокадо и да й го мажеш на филии.

Може ли рецепта?


http://www.kulinarnifantazii.com/2018/05/techen-shokolad-ot-avokado.html

https://www.az-jenata.bg/a/91-Shokoladovi/40472-puding-s-shokolad-i-avokado/

https://nashiterecepti.com/recipes/surov-krem-ot-avokado-banan-i-kakao

Тези рецепти са от нета. Аз правих с авокадо, стафиди, мед и какао, но не си спомням точната рецепта, а не мога да я открия. Но ако решиш може и сама да си направиш, начинът е един и същ.

Благодаря Flowers Hibiscus, щом има и какао /шоколадов вкус/, щастието ще бъде пълно.
Виж целия пост
# 212
Искам да скрия едно бурканче портокалово сладко в нещо. Не искам торта, там знам как. Иска ми се сладкото да е част от самото тесто, а не само за намазване.


Това като идея.
Виж целия пост
# 213
Здравейте, момичета! Наясно ли сте с маринатата и подправките за сръбска скара? Имам предвид вешалица, шишчета и други от цели парчета месо, не от кайма. Това, което гледам в нета нещо не ми харесва - в маринатата има много оцет. Иначе черен пипер, чили, сол, захар, олио, малко бахар и лук - добре.
Преди дни бяхме в сръбски ресторант и месото беше чудесно - много крехко и вкусно и по - различно от нашата скара. Може би и технологията на мариноване е по - различна?
Извинявайте, че май писах повече, но исках да обясня.
Благодаря ви предварително.
Виж целия пост
# 214
Здравейте,
Сладкото след като се насипе в бурканчета и се остави да изстине обърнато с капачката надолу трябва ли да се вари пак след това?
Виж целия пост
# 215
Ако се насипе горещо-не.
Виж целия пост
# 216
Ако се насипе горещо-не.
Благодаря Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 217
Yum
Искам да скрия едно бурканче портокалово сладко в нещо. Не искам торта, там знам как. Иска ми се сладкото да е част от самото тесто, а не само за намазване.

Бисквити с фъстъчено масло и конфитюр

Тук сладкото не е част от тестото, но и рецептата не е за торта. Просто нещо различно и интересно, което може да опиташ! Yum
Виж целия пост
# 218
Имам едно свинско месо в хладилника на пържолки.
Мисля да го хвърля на грил тигана , но ми се искаше да го мариновам. Имам наличен сос сладко чили, чесън на прах, пушен червен пипер, къри, пикантина , черен пипер, лук, чесън.
Дайте ми идея за комбинация.
Виж целия пост
# 219
Пеп-чо, ще правя пиле с ориз по рецептата от блога ти. Ще взимам Ънкъл Бенс, защото с обикновения не ми се получава, въпреки съветите ти. С него трябва ли пак предварително запържване или направо да го мятам с пилето? И понеже не ми се иска да е "гол" откъм подправки, какви му отиват?
Виж целия пост
# 220
Ползвала съм Ънкъл Бенс преди много години, знам, че процедирах с него по същия начин - изммиване, запържване.  И всеки ориз заливам с вряла вода - става хубав, когато след съвсем краткото запържване не спира "готвенето му", а с врялата вода бързо започва да къкри отново. Това е и основата с обикновения ориз, не знам защо не ти се получава, какъв ориз ползваш?
А за подправките  - на пиле с ориз слагам  черен пипер и  много магданоз (от едната страна, да яде Стоев, аз не го искам). Ако пилето е с бульон от варенето - много подправки не му трябват, бульона си му е  достатъчен.  На мен ми харесва и аромата, който придава чушката - зелена, или червена (може и люта) съвсееем ситно нарязана, смесена с ориз още при запържването му.
 Иначе може да му сложиш мащерка, майорана, или естрагон. 

Имам едно свинско месо в хладилника на пържолки.
Мисля да го хвърля на грил тигана , но ми се искаше да го мариновам. Имам наличен сос сладко чили, чесън на прах, пушен червен пипер, къри, пикантина , черен пипер, лук, чесън.
Дайте ми идея за комбинация.

соев сос +сладкия чили сос+малко зехтин+пасирана 1-2 скилидки чесън (не чесън на прах), къри, черен  пипер и ако имаш - кимион и/или риган. Пикантината я прескачам с леко сърце Simple Smile пушеният пипер приятелка,  търговец на подправки ме отказа да ползвам - каза, че правенето му е съпроводено с канцерогенна технология и реших, че това поне мога да си спестя. Когато нареждаш пържолите в купа да се овкусяват, между тях нареждаш шайби лук - ок 5мм нарязани. Завиваш със свежо фолио/или в плик и прибираш в хладилника до довечера. Когато ги печеш - мажи с маринатата.
Виж целия пост
# 221
На супа от леща или леща яхния, хвърляте ли първата вода, както при готвене на бял боб?
Виж целия пост
# 222
аз - да.
Виж целия пост
# 223
На супа от леща или леща яхния, хвърляте ли първата вода, както при готвене на бял боб?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post.html
Виж целия пост
# 224

Никога не съм я хвърляла. Ще изпробвам и този начин със смяната.

i_peych, благодаря, запазвам си рецептата, ако може Blush Обичам варивата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия