За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 513
  • 739
# 225
На сладкиш на който трябва да му се сложи какао може ли то да е нескуик или трябва да е стандартното си какао ?
Виж целия пост
# 226
На сладкиш на който трябва да му се сложи какао може ли то да е нескуик или трябва да е стандартното си какао ?

Зависи какъв е сладкишът. По-добре не си прави експерименти. Нескуикът е какао за пиене (подсладено и гранулирано), т.е. какаото не е чисто и ще трябва да се сложи повече количество от посоченото, съответно ще трябва да се намали захарта и т.н..
Виж целия пост
# 227
По тази рецепта е



Само замених бялата с кафява захар и ще сложа сместта в силиконова форма
Виж целия пост
# 228
Привет момичета, аз имам малко нестандартен въпрос отнасящ се за ПИЦА. Или по-точно за приготвянето на тестото. У дома съм правила доста пици - но все някак си не мога да угодя на сина.
* изискването е - да не е дебела, да не е много тънка и накрая - тестото ДА остава меко!!!!
Пробвала съм много и различни теста; купих и специална тава за печене......не и не. Не става въпрос за състава на тестото или начина на месене - мисля че е в количеството тесто в тавата.
Моята молба към вас е: какво количество тесто (ако може в грамаж) слагате в тава с диам. 28-30 см. ?
Предложете ми рецепта за тесто и ми кажете на колко части го делите и големината на тавата, в която печете.
** Моля да имате в предвид изискването!
Благодаря за помоща.
Виж целия пост
# 229
Сем, виж  последно при Маргаритата пица, която правих от Дженаро (там има и клип към неговото изпълнение) https://pep-4o.blogspot.com/2018/08/blog-post.html   ето клипа https://www.youtube.com/watch?v=1-SJGQ2HLp8 С тези продукти стават 4 пици ок 28см - моите са тънки,  но меки - не е хрупкава кора. От теб зависи колко дебели ще направиш. Едната топка е ок 220-230г. Ползвах тава за пица, но откакто ползвам дъното на обратно обърната тава съм по-доволна от резултата - така нес е ограницава тестото, топлината от фурната я хваща по-бързо и за мен това изпичане е най-добро - ако имаме предвид, че и хората я пекат в пещ, прехвърляйки с лопата - няма тава, значи съм на верен път с печенето Simple Smile като си нямам камък за печене на пица. Можеш да пробваш това тесто - вода, мая, брашно, сол.  Но раздърпваш с дебелина ок 23-24см. И да ползваш дъното на тава, пробвай с една пица. Много е важно и печенето - в силно загрята фурна, на мах да сложиш пицата. Така се запазва влагата в тестото. Ако слагаш в студена, тя се изпарява и съответно блата не е така крехък.  
Виж целия пост
# 230
Привет момичета, аз имам малко нестандартен въпрос отнасящ се за ПИЦА. Или по-точно за приготвянето на тестото. У дома съм правила доста пици - но все някак си не мога да угодя на сина.
* изискването е - да не е дебела, да не е много тънка и накрая - тестото ДА остава меко!!!!
Пробвала съм много и различни теста; купих и специална тава за печене......не и не. Не става въпрос за състава на тестото или начина на месене - мисля че е в количеството тесто в тавата.
Моята молба към вас е: какво количество тесто (ако може в грамаж) слагате в тава с диам. 28-30 см. ?
Предложете ми рецепта за тесто и ми кажете на колко части го делите и големината на тавата, в която печете.
** Моля да имате в предвид изискването!
Благодаря за помоща.

Много обичам пица и години наред се опитвах да си направя в къщи като все не ставаше. Обикновено тестото ставаше много твърдо, тегаво, въобще не ми харесваше. Докато в темата за италианската кухня прочетох, че пицата се пече на възможно най-силната фурна (200+ градуса, колкото е на твоята фурна) за 10 до 15 минути. Наистина, доволна съм, че най-после успях да направя пица като в пицария. За количеството тесто - купувам от Лидл един свитък замразено тесто, сега го погледнах във фризера - 400 гр., което разстилам и доизтънявам с ръце върху хартия за печене до размер на тавичката на фурната - печката ми е стандартна. За мен това съотношение  е добре.
Виж целия пост
# 231
Скрит текст:
Ползвала съм Ънкъл Бенс преди много години, знам, че процедирах с него по същия начин - изммиване, запържване.  И всеки ориз заливам с вряла вода - става хубав, когато след съвсем краткото запържване не спира "готвенето му", а с врялата вода бързо започва да къкри отново. Това е и основата с обикновения ориз, не знам защо не ти се получава, какъв ориз ползваш?
А за подправките  - на пиле с ориз слагам  черен пипер и  много магданоз (от едната страна, да яде Стоев, аз не го искам). Ако пилето е с бульон от варенето - много подправки не му трябват, бульона си му е  достатъчен.  На мен ми харесва и аромата, който придава чушката - зелена, или червена (може и люта) съвсееем ситно нарязана, смесена с ориз още при запържването му.
 Иначе може да му сложиш мащерка, майорана, или естрагон. 

Имам едно свинско месо в хладилника на пържолки.
Мисля да го хвърля на грил тигана , но ми се искаше да го мариновам. Имам наличен сос сладко чили, чесън на прах, пушен червен пипер, къри, пикантина , черен пипер, лук, чесън.
Дайте ми идея за комбинация.

соев сос +сладкия чили сос+малко зехтин+пасирана 1-2 скилидки чесън (не чесън на прах), къри, черен  пипер и ако имаш - кимион и/или риган. Пикантината я прескачам с леко сърце Simple Smile пушеният пипер приятелка,  търговец на подправки ме отказа да ползвам - каза, че правенето му е съпроводено с канцерогенна технология и реших, че това поне мога да си спестя. Когато нареждаш пържолите в купа да се овкусяват, между тях нареждаш шайби лук - ок 5мм нарязани. Завиваш със свежо фолио/или в плик и прибираш в хладилника до довечера. Когато ги печеш - мажи с маринатата.

Оризът по принцип не е моето нещо и съответно рядко го правя. Мисля, че бисерен беше последно, когато се пробвах. Колкото и да го държа под вода, все еднакво мътна ми изглежда, отделно че домашните усетиха оцета, а уж сложих, колкото трябва. Благодаря за съветите  Hug
Виж целия пост
# 232
Нескуик ползвам само за пиене. Ако трябва да оцветя тесто с него, ще се наложи да изразходвам половината пакет. А и е смесено със захар.
Виж целия пост
# 233
Привет момичета, аз имам малко нестандартен въпрос отнасящ се за ПИЦА. Или по-точно за приготвянето на тестото. У дома съм правила доста пици - но все някак си не мога да угодя на сина.
* изискването е - да не е дебела, да не е много тънка и накрая - тестото ДА остава меко!!!!
..........................................** Моля да имате в предвид изискването!
Благодаря за помоща.
Това е тестото което ползвам за пица,  друго не признавам.

http://recepti.gotvach.bg/r-49229-Пица_с_чоризо_и_моцарела
Виж целия пост
# 234
 за мека пица имаше рецепта преди тук за едно бързо тесто за пица без месене, което се бъркаше с вилица, беше по-течно.

блатът става толкова тънък, колкото го разтелиш, но тестото си е меко.
Виж целия пост
# 235
Суха става когато се пече прекалено дълго. Когато е за кратко и в силна фурна, е по-добре. Слагам даже тавата да се нагрее докато оформям блата върху парче хартия за печене, после само набързо го премествам в нагорещената тава с хартията и също колкото мога по-бързо гарнирам и мятам да се пече. Правя я тънка, с по-дебеличък борд, изпича си се чудесно и блатът, и бордът.
Тези тънките тавички за пица нещо не можах да ги харесам, по-добре ми се получава с по-тежка тава, която задържа топлина като се нагрее добре. Още по-добре ще е върху плоча, но и аз нямам, така че правя каквото мога с подръчни средства. В пещ се изпича за няма и 10 минутки, но вкъщи няма как за толкова.
Виж целия пост
# 236
Пепи, Марчева, Poni69, natka- Благодаря момичета Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 237
Yum
Искам да скрия едно бурканче портокалово сладко в нещо. Не искам торта, там знам как. Иска ми се сладкото да е част от самото тесто, а не само за намазване.

Бисквити с фъстъчено масло и конфитюр

Тук сладкото не е част от тестото, но и рецептата не е за торта. Просто нещо различно и интересно, което може да опиташ! Yum
Чудесно, тъкмо имам и изостанало фъстъчено масло. Благодаря.
Виж целия пост
# 238

Виж целия пост
# 239
Препоръчайте ми подходящ крем за еклери!

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия