За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 580
  • 739
# 360
Моля за малко помощ. Вчера в една гръцка таверна хапнахме пържен патладжан на пръчици. Как да си го приготвя така хрупкав? Брашно, вода и какво още му е паниравката, за да бъде така тънка и прозрачна. Благодаря.
Виж целия пост
# 361
Патладжан по гръцки е това
http://tastywithmaria.blogspot.com/2012/07/blog-post.html?m=1
И тиквичките по гръцки се правят по същия начин-на тънко,ледена вода и като се извадят след пърженето да не се слага едно върху друго,даже съм чувала да се нанизват хоризонтално върху шишче преди да се сервират.
Виж целия пост
# 362
mspasov, благодаря много за рецептата!
Поздрави!
Виж целия пост
# 363
Патладжан по гръцки е това
http://tastywithmaria.blogspot.com/2012/07/blog-post.html?m=1
И тиквичките по гръцки се правят по същия начин-на тънко,ледена вода и като се извадят след пърженето да не се слага едно върху друго,даже съм чувала да се нанизват хоризонтално върху шишче преди да се сервират.

Ето тиквички по гръцки.
Виж целия пост
# 364
здравейте  някой може ли да ми каже как се прави сок от червен бъз в тубичка и как да го разпозная да не обера нещо друго Grinning
Виж целия пост
# 365
Червен/има ли такъв?/ или черен?
Виж целия пост
# 366
Червен/има ли такъв?/ или черен?

Има. Друг е въпросът какво се прави от него. За сок не съм чувала. Доколкото знам е отровен.
Виж целия пост
# 367
Имам една кофичка заквасена сметана с срок до 30/08 и 1кг течен шоколадд до 08.09какво мога да направя с тях?(десерт)
Виж целия пост
# 368
Имам една кофичка заквасена сметана с срок до 30/08 и 1кг течен шоколадд до 08.09какво мога да направя с тях?(десерт)

http://www.bg-mamma.com/?topic=141085

Имаше още една добра рецепта за торта, но не мога да я намеря... (в нета има доста предложения)...
Виж целия пост
# 369
Можеш да направиш и бисквитена торта (или друга торта) с крем от заквасена сметана и течен шоколад. Получава се много вкусен крем, но е тежък.
Виж целия пост
# 370
Имам една кофичка заквасена сметана с срок до 30/08 и 1кг течен шоколадд до 08.09какво мога да направя с тях?(десерт)

Аз пък ти предлагам да си направиш два сладкиша, така или иначе количествата са ти много за един. Започни първо със сметаната. Мога да те ориентирам с рецепти за торти, кремове за торти, кексчета, плодов пирог със сметанова заливка и др., а за течния шоколад имам рецепта за кекс.
Виж целия пост
# 371
Не червен а черен извинете
Виж целия пост
# 372
здравейте  някой може ли да ми каже как се прави сок от червен бъз в тубичка и как да го разпозная да не обера нещо друго Grinning
не знам как се прави в тубичка, ние го правим в ст ъклен буркан голям, после съхраняваме в стъклени бутилки в хладилника https://pep-4o.blogspot.com/2015/09/blog-post.html

черният бъз е нисък, до височината на човешките очи е. Като го береш, трябва да внимаваш да не попаднат зелени - неузрели зърна. Те са канцерогенни. Оронват се само добре узрелите, черни зърна
Виж целия пост
# 373
Не червен а черен извинете

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/11/blog-post.html
Виж целия пост
# 374
Имам една кофичка заквасена сметана с срок до 30/08 и 1кг течен шоколадд до 08.09какво мога да направя с тях?(десерт)

Звучи ми като чудесна домашна торта - с бисквити, бишкоти, каквото обичате. Крем от сметаната и шоколада и може и банани да наредиш върху крема. Или смесваш ги и замразяваш - мисля, че ще се получи вкусен шоколадов сладолед, който да гарнираш с плодове и ядки  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия