За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 554
  • 739
# 345
Не. Просто се поднася с мед.
Виж целия пост
# 346
Ориз със зеленчуци, приготвен с кафяв ориз има ли особености или се приготвя както с бял?
Виж целия пост
# 347
Кафявия се готви повече време от другия. Ако искаш да забързаш процедурата, за да не се разкашкат зеленчуците е добре да го попариш с вряла вода или го посготви, и после прибави зеленчуците.
Виж целия пост
# 348
Кафявият трябва да се накисне за няколко часа и пак много трудно се сварява...това ме отказа от него и ползвам Баланс,който се готви като белия.
Виж целия пост
# 349
mariat, doli, благодаря🌹 Първо ще сготвя ориза, след това ще прибавя зеленчуците.
Виж целия пост
# 350
Моля за изпитана рецепта за зелен боб на фурна.
Виж целия пост
# 351
Моля за изпитана рецепта за зелен боб на фурна.

Слагам рецепта на Жоро Бордовски: Зелен фасул с яйца
Виж целия пост
# 352
Моля за изпитана рецепта за зелен боб на фурна.
Едно постно предложение
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/2015/01/blog-post_13.html?m=1
Виж целия пост
# 353
Благодаря за предложенията.
Имам цял плик пресен зелен боб в хладилника и утре това ще е менюто. Досега не съм готвила, дано се получи.
Виж целия пост
# 354
Ориз със зеленчуци, приготвен с кафяв ориз има ли особености или се приготвя както с бял?


Цитат
Питате как се готви кафяв ориз? Лесно е. Една чаша суров кафяв ориз прави около 2,5 чаши сварен ориз. Необходими са около 2чаши вода за 1 чаша ориз. Ето прости инструкции как да направите перфектен кафяв ориз.

Първо, изплакнете добре ориза – поне 3 пъти – със студена вода. Бъркайте с ръка, като описвате кръгове. После оставете ориза да кисне в продължение на 30 минути. Отцедете го и загрейте котлона на средно. Изсипете ориза в тенджера и бъркайте, като го запичате по този начин за няколко минути, докато стане ароматен, зрънцата са почти сухи и съскащите звуци спрат. Може да добавите ч.л. сол и маргарин (или друга мазнина). Нека да заври и го захлупете с плътно прилягащ капак. Нека ври на най-слабо 40 минути (не разбърквайте и дори не вдигайте капака да надзърнете!). После спрете котлона и оставете покрит за още 15 минути, за да получите наистина фантастичен ориз.

Хубава вариация е да сварите ориза в гъбен или зеленчуков бульон, във водата от варени на пара зеленчуци или с любимите си зелени подправки. Децата обичат цветни ястия. Можете да придадете на всяко ястие с ориз яркожълт цвят, като добавите куркума. Това няма да се отрази на вкуса, а само на цвета, и децата може да харесат новия вид.

Други вкусни добавки към ориза са кашу, червени боровинки, стафиди, късчета ябълка, кубчета манго, гъби, чесън и лук. Задушете съставките в зехтин и разбъркайте в приготвения ориз. Да сварите ориза в гъбен бульон и да го смесите с гъби дава като резултат вкусно ястие, което е неустоимо и за най-злоядите. Кафявият ориз може да бъде употребяван с много неща. Експериментирайте с добавките. Наистина не можете да сбъркате.

Източник

Вярно е, лично изпробвано многократно.  Simple Smile
Виж целия пост
# 355
Някой може ли да ми каже нещо повечко за пита за прощъпулник? Задължително ли трябва да е сладка?
Не. За синчето преди 6 месеца правих обикновена погача. Както са ти казали се поднася с мед.
Виж целия пост
# 356
Някой може ли да ми каже нещо повечко за пита за прощъпулник? Задължително ли трябва да е сладка?
Не. За синчето преди 6 месеца правих обикновена погача. Както са ти казали се поднася с мед.

В крайна сметка и аз направих обикновена питка и я поднесох с мед.

Виж целия пост
# 357
Скрит текст:
Ориз със зеленчуци, приготвен с кафяв ориз има ли особености или се приготвя както с бял?


Цитат
Питате как се готви кафяв ориз? Лесно е. Една чаша суров кафяв ориз прави около 2,5 чаши сварен ориз. Необходими са около 2чаши вода за 1 чаша ориз. Ето прости инструкции как да направите перфектен кафяв ориз.

Първо, изплакнете добре ориза – поне 3 пъти – със студена вода. Бъркайте с ръка, като описвате кръгове. После оставете ориза да кисне в продължение на 30 минути. Отцедете го и загрейте котлона на средно. Изсипете ориза в тенджера и бъркайте, като го запичате по този начин за няколко минути, докато стане ароматен, зрънцата са почти сухи и съскащите звуци спрат. Може да добавите ч.л. сол и маргарин (или друга мазнина). Нека да заври и го захлупете с плътно прилягащ капак. Нека ври на най-слабо 40 минути (не разбърквайте и дори не вдигайте капака да надзърнете!). После спрете котлона и оставете покрит за още 15 минути, за да получите наистина фантастичен ориз.

Хубава вариация е да сварите ориза в гъбен или зеленчуков бульон, във водата от варени на пара зеленчуци или с любимите си зелени подправки. Децата обичат цветни ястия. Можете да придадете на всяко ястие с ориз яркожълт цвят, като добавите куркума. Това няма да се отрази на вкуса, а само на цвета, и децата може да харесат новия вид.

Други вкусни добавки към ориза са кашу, червени боровинки, стафиди, късчета ябълка, кубчета манго, гъби, чесън и лук. Задушете съставките в зехтин и разбъркайте в приготвения ориз. Да сварите ориза в гъбен бульон и да го смесите с гъби дава като резултат вкусно ястие, което е неустоимо и за най-злоядите. Кафявият ориз може да бъде употребяван с много неща. Експериментирайте с добавките. Наистина не можете да сбъркате.

Източник
Вярно е, лично изпробвано многократно.  Simple Smile

Много ми харесаха идеите. Благодаря Flowers Hibiscus
Следващият път ще го сготвя така, малко късно виждам поста.
Виж целия пост
# 358
mspasov много красива питка!
Моля за рецептата, по-точно за оформането на листенцата, благодаря!
Виж целия пост
# 359
За тестото:
400 мл. прясно мляко
1 кубче мая
2 яйца
2 с.л. олио
1 ч.л. сол и захар
800 грама брашно

https://youtu.be/HSSSmgxmjj4
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия