За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 373
  • 739
# 705
Аз лично не бих пробвала за зимнина с варене.Ползвам такива буркани само за подправки,сухи неща.Държа в тях боб,леща,ориз,захар,брашно,зърнени закуски.
+ 1. Категорично не стават за туршии и подобни, само за сухи или някакви други подправки.
Виж целия пост
# 706
Писе, тези буркани на капачката от вътрешната страна имат нещо като книжно уплътнение. Не знам дали то няма да се разпадне от течността в буркана.
Виж целия пост
# 707
Знаех си аз че тез буркани не стават за консервиране , ама реших да питам все пак
Виж целия пост
# 708
При варенето, пластмасата ще се разтопи или в най-добрия случай, ще се деформира. На мен бъркалка ми се е изкривявала след три секунди в много горещо кафе, а какво остава да я варя.
Виж целия пост
# 709
Пластмасата от врялата вода може и някои от химиите да си пусне.....
Виж целия пост
# 710
моля за изпитана и вкусна разядка с авокадо, забравила съм 2 в хладилника и са станали доста мекички Simple Smile)))))
Виж целия пост
# 711
много простички Simple Smile - този с авокадо и печена червена чушка http://pep-4o.blogspot.com/2016/11/blog-post_13.html
и от авокадо и синьо сирене http://pep-4o.blogspot.com/2013/02/blog-post.html Този  носи доста ядки
Виж целия пост
# 712
Имам два белтъка. Мисля да ги разбия за целувки. Обаче ще станат ли с кристална захар,че пудрата ми е свършила.
Аз май съм правила с кристална,обаче не помня какво се получи. Май станаха. По-дълго време се разбиваше...май!
Виж целия пост
# 713
Имам два белтъка. Мисля да ги разбия за целувки. Обаче ще станат ли с кристална захар,че пудрата ми е свършила.
Аз май съм правила с кристална,обаче не помня какво се получи. Май станаха. По-дълго време се разбиваше...май!
Ще стане! Да ти предложа едни бързи елементарни италиански грозни ореховки...??

За друго влязох и забравих да питам. Трябваше ми днес за направата на един Флан мляко за кафе, обаче без да искам отворих кутия с кокосово мляко, а то пък било на камък. Нямах време да го разтопявам и сега така си остана отворено, та питам, може ли да стои повече време в хладилник , за какво да го пробвам, било крем или нещо друго или да го хвърлям. Благодаря!
Виж целия пост
# 714
Отгоре е на камък, но отдолу му е водата и ако разбъркаш добре не му и трябва да затопляш.
с пилешко, свинско и/или само зеленчуци е хубаво кокосовото мляко. Особено с 1 лъжичка къри паста. Изобщо там, където слагаш сметанови сосове. Дори не е много ароматно.
За постни палачинки Simple Smile съм ги правила с него само - стават крехки.  А ако ти се меси - в козунак, заедно с кокосова есенция е добо пак.
Виж целия пост
# 715
Отгоре е на камък, но отдолу му е водата и ако разбъркаш добре не му и трябва да затопляш.
с пилешко, свинско и/или само зеленчуци е хубаво кокосовото мляко. Особено с 1 лъжичка къри паста. Изобщо там, където слагаш сметанови сосове. Дори не е много ароматно.
За постни палачинки Simple Smile съм ги правила с него само - стават крехки.  А ако ти се меси - в козунак, заедно с кокосова есенция е добо пак.
Браво! Сърдечно благодаря, защото за малко да го хвърля. Утре ще забъркам едни палачинки.  Hug
Виж целия пост
# 716
моля за изпитана и вкусна разядка с авокадо, забравила съм 2 в хладилника и са станали доста мекички Simple Smile)))))

Още едно предложение:

http://bg-mam.ma/p/446862/27575200
Виж целия пост
# 717
На мен, ако не ми се разправя да приготвя някаква по-сложна салата с авокадо го намачквам с вилица, или ако ми се играе - с пасатор и му прибавям малко зехтин, сол и лимонов сок. Става много приятно, като пастет
Виж целия пост
# 718
Извинявам се за тъпичкия въпрос, европейската салата с пресни краставици ли се прави или с кисели? В мрежата сведенията са противоречиви.
Виж целия пост
# 719
както си решиш , ако я правиш през лятото - прясна , през зимата - кисела
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия