За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 429
  • 739
# 690
На времето баба ми правеше една разядка в буркани за зимата. Доматен сос и цели чушки чорбаджийки. Някой да има идея как се прави? За сегашна консумация ще е, а не за влагане в буркани.
Смятам да действам така- правя си доматен сос. Леко запържвам чушките и ги бухам в соса за няколко минути преди да го махна от котлона. Други идеи и предложения?
Виж целия пост
# 691
На времето баба ми правеше една разядка в буркани за зимата. Доматен сос и цели чушки чорбаджийки. Някой да има идея как се прави? За сегашна консумация ще е, а не за влагане в буркани.
Смятам да действам така- правя си доматен сос. Леко запържвам чушките и ги бухам в соса за няколко минути преди да го махна от котлона. Други идеи и предложения?

Сложи в доматения сос малко пресен магданоз и някоя друга скилидка чесън. В общи линии това е. Аз така правя печени белени червени чушки за зимата, като ги заливам с доматен сок и стерилизирам 30 мин.
Виж целия пост
# 692
На времето баба ми правеше една разядка в буркани за зимата. Доматен сос и цели чушки чорбаджийки. Някой да има идея как се прави? За сегашна консумация ще е, а не за влагане в буркани.
Смятам да действам така- правя си доматен сос. Леко запържвам чушките и ги бухам в соса за няколко минути преди да го махна от котлона. Други идеи и предложения?

твоето ми звучи на това моето Simple Smile https://pep-4o.blogspot.com/2011/08/blog-post_15.html
Виж целия пост
# 693
Да. Значи да не правя нищо предварително с чушките? И щом няма да изварявам буркани- да ги оставя по- дълго на котлона, нали? А оцета за какво е?
Виж целия пост
# 694
за вкус на доматения сос. Нищо, че после му се слага захар, да убива киселината, така се получава приятна нотка на самия сос.  Чушките, ако са чорбаджийски, или рибки - нищо не правиш. Те се варят/задушават в соса, но можеш да ги сложиш когато започне още да се с гъстява.   Гъстотата на соса ще си опредилш сама.
Виж целия пост
# 695
Много благодаря!
Виж целия пост
# 696
Яде ми се някаква салата с айсберг и синьо сирене. Дали ще подхожда да се добавят панирани рибни пръчици, царевичка, стафиди може би?
Виж целия пост
# 697
панирани рибни на нежния айсберг - не. По-скоро пилешко филе, запечено на плоча, или скара.  царевица и нежни ядки също вървят - тиквени и слънчогледови семки, сусам, кедрови. леко запечени.
Виж целия пост
# 698
Ползвано е старо сирене (козе) за пълнени чушки с ориз...
Идеи с какво да се потуши аромата?
Нищо не може да направиш, много е гадно, поне аз ще  хвърля.  Peace Но няма ѝ как да ми се случи такава случка.
Виж целия пост
# 699
Ще правя пилешки хапки от гърди,сега съм ги сложила в прясно мляко и ще постоят няколко часа,въпросът ми кога  да ги овкусява със сол,пипер и др.подправки_сега в млякото или по-късно,когато ги изкарам от него?
Виж целия пост
# 700
когато ги изкараш и отцедиш, за да полепнат хубаво подправките.
Всъщност можеш да ги изкарваш от млякото Simple Smile За гърдите няма нужда от мариноване в мляко, тъй като нямат мускулна тъкан, която да се разгражда от млечната киселина. По-добре ги мариновай в зехтин/олио и подръж за час, преди да ги готвиш както и да е.
Виж целия пост
# 701
Всъщност за първи път ще ги правя мариновани в прясно мляко,като това го прочетох във форума,но в друга тема.Сега незнам какво да направя да си стоят ли или да си ги мариновам в зехтин и подправки?
Виж целия пост
# 702
ами ти вече си ги сложила в  млякото. Нищо. Предполагам с а престояли  достатъчно. Извади ги, отцеди и сложи в мазнина да си постоят.
Как ще ги готвиш?
Виж целия пост
# 703
Имам доста празни буркани от Нес кафе със пластмасови капачки са.
 Ще може ли да се ползват за туршия и салати. Дали може да издържат на висока температура при варене,претеснявам се да не ми се развали продукта заради пластмасовата капачка или още по лошо , да се отдели нещо вредно което да ни натрови
Виж целия пост
# 704
Аз лично не бих пробвала за зимнина с варене.Ползвам такива буркани само за подправки,сухи неща.Държа в тях боб,леща,ориз,захар,брашно,зърнени закуски.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия