За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 509
  • 739
# 75
Купувах си от СВА салата от намачкани (пасирани?) патладжани и орехи. Предполагам, че има и майонеза в нея. Подобна рецепта за салата, че тази много ми хареса?
Виж целия пост
# 76
Даре,аз миналата година бях на подобно търсене(салата от патладжани и сирене)и мисля,че Пейчев ми помогна...виж при него(дано не бъркам, но или при него или при Батето,или Мидко...знам,че беше от мъжката част на форума Simple Smile)
Виж целия пост
# 77
Здравейте, искам да изпека на водна баня японски чийзкейк във форма с отделящо се дъно. Дали има опасност от навлизане на вода в съда с кейка?
Виж целия пост
# 78
опаковай формата в алуминиево фолио и тогава постави във водата
Виж целия пост
# 79
пеп-4о, bouquet
Виж целия пост
# 80
Здравейте, искам да изпека на водна баня японски чийзкейк във форма с отделящо се дъно. Дали има опасност от навлизане на вода в съда с кейка?
При всички положения , ако не е опакован добре, както те е посъветвала Пепи, ще влезе вода, направи го в няколко слоя, и предполагам, че знаеш точно как се работи, в купата с водата се разбиваха.. имаше си усложнения, трябва да погледна точно как беше, но вероятно знаеш, за да може да се получи този пружиниращ ефект, то това му е на този вид кейк, освен че е нежен като сняг, така и пружиниращ.
Виж целия пост
# 81
Купувах си от СВА салата от намачкани (пасирани?) патладжани и орехи. Предполагам, че има и майонеза в нея. Подобна рецепта за салата, че тази много ми хареса?
Сетих се,че скоро гледах нещо подобно и ти го щракнах сега
Виж целия пост
# 82
И аз правя подобна разядка, но слагам сирене и редуцирам майонезата с кисело мляко. Вкусно става.
Виж целия пост
# 83
Благодаря, Дени! Днес се заемам с патладжаните, пет съм купила. Ще се възползвам и от идеята на Мира, сиренето ще ни допадне.
Виж целия пост
# 84
Здравейте, искам да изпека на водна баня японски чийзкейк във форма с отделящо се дъно. Дали има опасност от навлизане на вода в съда с кейка?
От моя печален опит за печене на водна баня с алум.фолио. Правила съм го с няколко слоя фолио и въпреки това си прониква вода и всичко се съсипва - яде се само с лъжица, ако ти е жал да изхвърлиш труда си на боклука. Питах в Бон Апети, откъдето ми беше рецептата за чийзкейк и Лора и Стоян ми дадоха следния съвет - печене без фолио. Слагаш формата в суха тавичка, а после двете в трета - по-голяма тавичка, която вече се пълни с вода. Елементарно, ама кой да се сети! 
А за предотвратяване на напукването на чийзкейка и това си имало лек - специална прах, която се добавя в сместа, но за съжаление се продава само в Германия и тук е непознат продукт.
Виж целия пост
# 85
.................А за предотвратяване на напукването на чийзкейка и това си имало лек - специална прах, която се добавя в сместа, но за съжаление се продава само в Германия и тук е непознат продукт.
Много добра идея е това с тавичките, вярно, кой да се сети, благодаря!
Този прах за който пишеш, можеш ли да се сетиш как се казва, защото мога да си го поръчам и е по- лесно направо да им го изпиша, а не така, да търсят нещо по моите обяснения, ще е трудно. Благодаря!
Виж целия пост
# 86
marchеva14, мила - изрових го - KÄSEHILFE НА Д-Р ЙОТКЕР, но струва скъпо...
https://www.amazon.com/Dr-Oetker-Dr-Kasekuchen-Hilfe/dp/B003TOQCJC
Мисля, че и други производители предлагат такъв продукт  - пусни го на търсачка в Гугъла - KÄSEHILFE preis - и ще ти излязат сума ти сайтове.
Виж и това: https://www.edeka24.de/Lebensmittel/Backzutaten/Geliermittel-Sah … kuchen-Hilfe.html

А някои рускини препоръчват в пълнежа да се прибавя агар-агар: "Чтоб не трескался - нужно добавить агар-агар. Он сделает обезжиренный творог более пластичным в горячем виде."
Честно казано - не съм ползвала нито едното, нито другото, но вероятно са ефективни.Привет, мила!
Виж целия пост
# 87
Имам доста (към 3 кг) бяло грозде, което е киселеещо и домашните отказват да го ядат така. Някакви идеи какво да направя с него?
Виж целия пост
# 88
Onna-bugeisha - Измиваш добре, оронваш и намачкваш зърната. На кг плод слагаш 2 л вода и вариш на умерен огън - от кипването 20-30 мин. Прецеждаш и изстискваш добре плода - да се получи бистър сок. Можеш с него да направиш гроздово пелте. Аз с червено грозде съм правила превъзходно сладко в комбинация с ябълки или  не - ктарини /обелени на средни кубчета/. Правила съм ги и само със захар /на кг плод+ сок - 1 кг захар и накрая лимонтузу/и за бързо с фикса за сладка и конфитюри 2 в 1. Ароматът от гроздето е чудесен.
Ако искаш малка част от гроздето - около 500-600 г направи на щрудел с масло. Също става превъзходен
Виж целия пост
# 89
Имам доста (към 3 кг) бяло грозде, което е киселеещо и домашните отказват да го ядат така. Някакви идеи какво да направя с него?

Ето такъв сок за зимата, всичкото застояващо се грозде бухам в буркани, литрови или трилитрови, и, както не искат да ядат гроздето, зимата ще се изтрепят да пият сока и да питат за още. Ето от моите с бяло грозде  и с някакво червено. Лесно се прави и наистина става вкусно сокче. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия