За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 534
  • 739
# 90
Благодаря, за идейките!
Лабрекс, този сок не се заварява след това, така ли? Няма ли да се развали?

Цвете, а може ли подсказка за щрудела с грозде. Обработва ли се по някакъв начин термично гроздето, преди да се сложи в щрудела?
Виж целия пост
# 91
Не, не правя нищо на гроздето - само оронено - най-добре е ако се прави с грозде без семки, ама и иначе бива.
Ето моята рецепта за щрудел с грозде - https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B7%D0%B4%D0%B5
Там съм описала всичко подробно

Виж целия пост
# 92
Благодаря, за идейките!
Лабрекс, този сок не се заварява след това, така ли? Няма ли да се развали?

Скрит текст:
Цвете, а може ли подсказка за щрудела с грозде. Обработва ли се по някакъв начин термично гроздето, преди да се сложи в щрудела?

Не, само се залива с врялата вода, завира в ел. кана и внимавам, като наливам, да е върху гроздето, а не по стените на буркана, защото ме е страх да не спукам стъклото. Не ми се е случвало досега.Трае си, нищо му няма, само трябва да се пие след месец-два-три, веднага не ставало според авторката на рецептата. Пробвай, ако искаш с един-два литрови буркана, пък, ако ви хареса, догодина повече. Аз точно два затворих първия път /като гледам 2011 е било/ и после зимата съжалявах, че няма повече, точно само за опитване беше. От тогава си правя повече буркани.
Виж целия пост
# 93
Точно така направих, лабрексче Simple Smile Два буркана сложих вече, дано само да съм успяла добре да затегна капачките, защото не съм много сигурна в тези си умения.
Виж целия пост
# 94
marchеva14, мила - изрових го - KÄSEHILFE НА Д-Р ЙОТКЕР, но струва скъпо...
....................
Цвете, много ти благодаря,  Hug Поръчвам го, но от Германия, моята дружка си идва септември и ще ми го купи на количество от супера, няма проблем, та това са най-обикновени пакетчета,  както е ванилията със захар, там изобщо не е скъпо, без пари е направо.  През Амазон е глупаво скъпо - 9 долара, ей сега ще им ги дам, но не са познали.
 Hug
Виж целия пост
# 95
Добро утро!
 Мога ли да варя заедно свински сърца и език? В обикновена тенджера, за паниране след това.
Виж целия пост
# 96
Можеш, разбира се
Виж целия пост
# 97
Благодаря, пеп-4о! Тъкмо си начесах крастата с форума и ставам да я захващам  Laughing
 
Виж целия пост
# 98
Искам да направя пълнени печени печурки. Имам масло, настъргана моцарела, пармезан, чесън. Как да ги приготвя? Гледам разни рецепти из нета, но не съм сигурна в никоя. Звучи, като да не мога да сбъркам, ама знам ли.
Виж целия пост
# 99
Гита Ог, наистина няма какво да объркаш. Аз слагам малко масло, шунка или някакъв друг колбас, отгоре - какъвто кашкавал/сирене имам. С две думи - вървят им доста продукти. Действай в зависимост от наличните продукти и вкусовете Simple Smile
Виж целия пост
# 100
Искам да направя пълнени печени печурки. Имам масло, настъргана моцарела, пармезан, чесън. Как да ги приготвя? Гледам разни рецепти из нета, но не съм сигурна в никоя. Звучи, като да не мога да сбъркам, ама знам ли.
Махам пънчетата и ги запържвам с малко масло и чесън,ако ще слагам колбас и него го запържвам.Осолявам гъбите и ги пълня със сместа ,отгоре слагам каквото сирене/кашкавал имам.Подреждам в намаслена тава и слагам малко вода/вино.Пека под фолио и в последните 5 мин го махам,за да се запекат сирената.
Втори вариант осолените,почистени гъби се запичат предварително за 10-15 мин ,като пак в тавичка та има един пръст вода/вино,изваждат се и се пълнят.
Вкусни са със всичко-кайма,само сирена,бекон или шунка.
Може и нищо да не се запържва ,а пънчетата да се изпекат до гъбите или да се отделят за супа или нещо друго.
Виж целия пост
# 101
Здравейте. Имам около 7-8 кг краставици Гергана. Има дребни има и по големи. Дайте идея на какво да ги направя.
Виж целия пост
# 102
Здравейте,предложете лятна манджа с тиквички и домат?
Виж целия пост
# 103
Здравейте,предложете лятна манджа с тиквички и домат?
За мен това е невъзможна комбинация. Поне, по мое лично мнение тиквички и домати въобще не си отиват в едно ядене.
Виж целия пост
# 104
Здравейте,предложете лятна манджа с тиквички и домат?
Нарязани на шайби тиквички се редят със застъпване в леко намаслена тава.Отгоре-настъргани домати,скилидки чесън и много магданоз.Пече се във фурната до извиране на водата и приятен загар.Любима моя лятна манджа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия