За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 562
  • 739
# 180
И в Бг заквасената сметана е различна. Зависи коя марка ще вземеш. Аз най-често взимам Данон. Опитвам и някои други марки, но някои са много кисели, други са водни, изобщо не знаеш какво взимаш. Много ползвам заквасена сметана за дресинг към салати, вместо майонеза. Като и прибавя сок от лимон, зехтин, горчица, чесън и копър става чудесен дресинг, много по-свеж от майонезата.
Виж целия пост
# 181
Моля за изпитана рецепта за захаросани прасковки, от тези с две половинки слепени с мармелад.
Виж целия пост
# 182
заповядай https://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_3004.html
Виж целия пост
# 183
Благодаря, точно тези с листенцата исках !!! Simple Smile
Виж целия пост
# 184
Heart Eyes питаш на точното място Simple Smile
Виж целия пост
# 185
Да попитам и тук, че не ми отговориха в темата за продуктите. Какво мислите за сирене Кебиа? Това ми е най-лесно достъпното бг сирене тук.
Виж целия пост
# 186
Не е ли Кибеа?
Виж целия пост
# 187

Да Simple Smile.
Виж целия пост
# 188
Някой има ли идея с какво да мариновам пилешко - за шишчета с бекон, лук и чушки?
Виж целия пост
# 189
Соев, сос, сос уорчестър, горчица, сухи подправки....
Виж целия пост
# 190
Да попитам... направих домашен сладолед (цедено кисело мляко + сладкарска сметана + мед)... сложих го във фризера... през какъв интервал от време горе-долу трябва да го разбърквам, за да се замрази равномерно и кремообразно?!?
Май на всеки 30 минути е добре
Виж целия пост
# 191
Да попитам... направих домашен сладолед (цедено кисело мляко + сладкарска сметана + мед)... сложих го във фризера... през какъв интервал от време горе-долу трябва да го разбърквам, за да се замрази равномерно и кремообразно?!?
Май на всеки 30 минути е добре
Благодаря... Simple Smile
Виж целия пост
# 192
Каква е тайната на хубав сметанов крем?  За кой ли път се опитвам да го направя и все не ми се получава. Взех малка кутийка течна сметана от Кауфланд с 30% масленост. Извадих я от хладилника и на ниска скорост с миксера  започнах да я разбивам, после поувеличих, но при сгъстяването започна да става на малки бучки и спрях. Кремът се беше сгъстил, но му трябваше още малко. Щприцовах го върху саварините, но стоеше малко течен.
Какво да направя следващия път, за да имам истински крем? Купувала съм течна сметана на Пилос  от Лидл, но резултатът пак същия...Каква  сметана да взема и от къде?
От както ме посъветва Йоли - нямам проблем със сметаната за шприцоване. Както казва тя става почти с консистенцията на крема-сирене след разбиване. Ползвам тази на Хопла - с картинката за манджа и тортичка. Тя е на растителна основа и се разбива отлично. Но и с тази на Лидл нямам също проблем, само че към нея слагам и 1 саше сгъстител за сметана на Йоткер /макар, че напоследък не ги намирам/. Прясна сметана с добро качество може да се намери и в млекарниците на Добрев. 
Виж целия пост
# 193
Я кажете за сметаната в "Добрев"?колко процента е, в какви разфасовки се предлага, добре ли се разбива, какъв е съставът ѝ?
Виж целия пост
# 194
Предложете ми изпитани рецепти за сладолед с маскарпоне и авокадо. Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия