За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 312
  • 739
# 525
засях си пелин и сега искам да подправя вино с него.
как се прави?
ще взема една бутилка купешко вино.
какви подправки се слагат, по колко и колко време се държат вътре?
Виж целия пост
# 526
Имам към 1.5кг сафрид ако не се лъжа (уж чистена)... но не знам какво да я правя (беше ми в камерата).
Има ли вариант да я опека направо? Предполагам че ще трябва и да я доизчистя, та търся по-лесен начин да я приготвя.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 527
Сафрид пържене.
Ася, мога да ти снимам продуктите на Стоев за Пелин, утре вечер. Освен  горчивия Пелин, има сладък Пелин, жълт кантарион и ще 7_8 билки + грозде зърна, ябълки, круша, дюля
Виж целия пост
# 528
засях си пелин и сега искам да подправя вино с него.
как се прави?
ще взема една бутилка купешко вино.
какви подправки се слагат, по колко и колко време се държат вътре?

http://www.bgfermer.bg/Article/4834261
Виж целия пост
# 529
Имам към 1.5кг сафрид ако не се лъжа (уж чистена)... но не знам какво да я правя (беше ми в камерата).
Има ли вариант да я опека направо? Предполагам че ще трябва и да я доизчистя, та търся по-лесен начин да я приготвя.
Скрит текст:

Току що изпържих моя сафрид.  Съпругата ми беше купила от Лидл, доизчистих го, измих, подсуших, после го овалях в брашно и подправки за риба /купешки/, и в тигана. Сега с Розе много ми върви топъл, изпържен сафрид. Simple Smile Снимки- утре, като ги сваля от фотото. Хубава вечер!
Виж целия пост
# 530

Ася, мога да ти снимам продуктите на Стоев за Пелин, утре вечер. Освен  горчивия Пелин, има сладък Пелин, жълт кантарион и ще 7_8 билки + грозде зърна, ябълки, круша, дюля

супер, благодаря ти.
ама вино не искам да правя. Mr. Green

 i_peych ,
благодаря.
Виж целия пост
# 531
     Купих си ПУКАН АМАРАНТ. Знам, че не е много популярен в България, но ще съм доволна, ако датете някаква идея къде и как да го използвам. Пеп-4о мисля имаше някакви рецепти с него  newsm78 newsm78 newsm78. Пепи, нали не бъркам?  Hug
Виж целия пост
# 532
Kакво е пукан амарант? Аз си ползвам само амарант. Слагам го вместо фиде и ориз в супата.
Виж целия пост
# 533
Kакво е пукан амарант? Аз си ползвам само амарант. Слагам го вместо фиде и ориз в супата.
набъбва ли? Че имам лош опит с амаранта, ни се дъвче, ни се пука Simple Smile))) само се завира по зъбите, един твърд, отказах се да го купувам
Виж целия пост
# 534
    Момичета, живея в чужбина, да уточня. Пуканият амарант напомня на пуканки, на оризон, ама е много дребен; лек е и въздушен. В указанието пише, че може да се използва вместо сириъл за закуска, да се добавя към салати, към супи, към мюсли или кисело мляко. На мен ме се иска да направя нещо като домашни протеинови десертчета/барчета като прибавя сушени плодове, семена и ядки. Ето го как изглежда в неотворения вакуумиран пакет:

Виж целия пост
# 535
    На мен ме се иска да направя нещо като домашни протеинови десертчета/барчета като прибавя сушени плодове, семена и ядки.

въпросът е с какво ще ги слепиш. всички лепящи неща са доста нездравословни.
можеш мед да сложиш, но той пак е бърза захар.
аз преди правех и слагах мус от ябълки и ябълков пектин, но тези пуканки омекват и не става хрупкаво блокче.

аз съм го ползвала за блат за сладкиш, объркан с разтопен шоколад за слепване Mr. Green

на мен ни на пуканки, ни натурално ми харесва. Whistling
Виж целия пост
# 536
    Ася, вчера попаднах на една рецепта за такива блокчета, но с овесени ядки и за слепване се използваше фъстъчено масло. Днес като отида до библиотеката, 'е изнамеря списанието и ще снимам рецептата.
   Ето за тази рецепта на Пеп-4о говоря, ще ги опитам тези питки в най-скоро време.

https://pep-4o.blogspot.com/2017/02/blog-post_2.html
Виж целия пост
# 537
Сигурно и на някя от вас се е случвало да бие прекалено сметана. Днес правих опит за сладолед и тъй като не бях разбивала досега течна, не знаех етапите. Набързо се надигна, после леко спадна и стана малко на бучки, аз засилих още миксера и... в еди н момент маслото се стегна около бъркалките, а течността остана отдолу, все едно съм избутала масло, както бабите едно време.
Добре че имах втора кутия сметана и сладоледът се се получи.
Въпросът ми е какво мога да направя с пре-битата сметана? Ганаш ще стане ли или нещо друго?
И процедурен въпрос - миете ли бъркалките след всяко разбиване че аз 3 пъти го правих - съответно след жълтъци, сметана, белтъци. Но сладоледът стана, оказа се фасулска работа.
Виж целия пост
# 538
Ти си хванала технологията за домашно масло, особено ако сметаната ти е била животинска. Ако е растителна си се сдобила с маргарин. Съответно можеш да използваш субстанцията като масло или маргарин. Водата можеш да използваш за сладкиши, там където е указано "бътърмилк" или мътеница.
https://www.kulinarno-joana.com/2012/02/kak-da-si-napravia-maslo/
http://www.mycookingbookblog.com/shokiladov-keik-s-kafe-i-glazura-s-krema-sirene/
Виж целия пост
# 539
Kакво е пукан амарант? Аз си ползвам само амарант. Слагам го вместо фиде и ориз в супата.
набъбва ли? Че имам лош опит с амаранта, ни се дъвче, ни се пука Simple Smile))) само се завира по зъбите, един твърд, отказах се да го купувам
Не, не набъбва. Но за нас е идеален вместо фиде/ориз в супите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия