За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 376
  • 739
# 600
Дребната иска шоколадова торта, бях правила блатовете на най-вкусната  на Купенска, на мен ми харесаха, влажни, сочни блатове, но на децата им дойдоха недостатъчно сладки, дали бих могла да увелича захарта в тях? Притеснява ме да не стане глетав блата, заради повечето захар.....или ще ми препоръчате други блатове?

Не си прави експерименти да увеличаваш захарта. В сладкарството всеки грам е от значение. По-добре си харесай друга рецепта.
Виж целия пост
# 601
Дребната иска шоколадова торта, бях правила блатовете на най-вкусната  на Купенска, на мен ми харесаха, влажни, сочни блатове, но на децата им дойдоха недостатъчно сладки, дали бих могла да увелича захарта в тях? Притеснява ме да не стане глетав блата, заради повечето захар.....или ще ми препоръчате други блатове?

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/07/blog-post_28.html
Виж целия пост
# 602
   Ще попитам и тук: имам пресни свежи био листа от моркови - как да ги употребя? Нещо да е сготвено, не на салата.
   Пепчовите магданозени кюфтенца, но вместо магданоз тези листа? 🧐🧐🧐
Виж целия пост
# 603
всякакви зелени листа стават на кюфтенца. Крокети де Simple Smile Виж в блога има спаначени, с левурда - подобни на магданозените са, но все ллиста.
Виж целия пост
# 604
   Мерси, Пепи, лошото е че са от връзка моркови, не са кой знае колко. 🤗🤗🤗
Виж целия пост
# 605
  Мерси, Пепи, лошото е че са от връзка моркови, не са кой знае колко. 🤗🤗🤗
Листата от моркови не са подходящи за ядене, те стават само за фураж на  животните. Имай го едно на ум. Не бих ги ползвала , изхвърлям ги, задължително. Peace
Виж целия пост
# 606
  Мерси, Пепи, лошото е че са от връзка моркови, не са кой знае колко. 🤗🤗🤗
Листата от моркови не са подходящи за ядене, те стават само за фураж на  животните. Имай го едно на ум. Не бих ги ползвала , изхвърлям ги, задължително. Peace

    Мерси, Марчева, за мнението ти!  Hug Hug Hug
   Преди години работих в едно индийско семейство и те редовно слагаха листата на морковите и цвеклото в техните вкусни кърита. От тогава и аз ги използвам в различни манджи, като ги смилам в блендера предварително, но този път ми се ще да приготвя нещо по-така, по-различно  Wink. Затуй тук попитах, не ми се разправя да ги търся с чичо Гугъл.  Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 607
о, ядат се, ядат се, даже са полезни Wink аз бих ги яла сурови или на песто, като магданоз в супи и манджи също. иначе сготвени - като всяка трева.
Виж целия пост
# 608
Мерси Simple Smile. Ще го ползвам за салати, ама е три литра Simple Smile. Бая салати ще поядем Simple Smile.

Доволна съм от реколтата от маслини миналата година, дано и тази така.
Виж целия пост
# 609
Мерси Simple Smile. Ще го ползвам за салати, ама е три литра Simple Smile. Бая салати ще поядем Simple Smile.

Доволна съм от реколтата от маслини миналата година, дано и тази така.
Ние изяждаме една тенекия зехтин от 5 литра за няколко месеца, като го ползваме основно за салати.....на всяко ядене правим салата, но маслиновия нищо не пречи да пробваш и за готвене, ако вкъщи го харесат става.....ММ примерно слага да готви с него спагети, ризото, разни такива неща за по екзотичен вкус! Simple Smile
Виж целия пост
# 610
Да допълня, че и листата на репичките са ядливи.
Виж целия пост
# 611
Аз с въпрос конкретно към Марчева. Simple Smile Ще приготвям гръцката мусака и понеже от Гърция си купих от техните  бурканчета с подправки за мусака, мога ли да ги използвам и съответно трябва да ли добавя нещо допълнително от изброените от теб?
Например карамфила ме притеснява, не знам къде бих могла да намеря в Бургас и дали не мога да го заменя с нещо?
Виж целия пост
# 612
Карамфил има в големите вериги.
Виж целия пост
# 613
Навсякъде има карамфил, във всяко магазинче за подправки
Виж целия пост
# 614
Навсякъде има карамфил, във всяко магазинче за подправки
в почти всеки хранителен магазин, при подправките.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия