Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Възможни вреди от антирефлуксна възглавница?

  • 1 746
  • 6
  Здравейте! Налага се бебето ми да спи на антирефлуксна възглавница, но заради наклона се изхлузва и го намирам напреки на кошарата. Сложих му ограничители от двете страни и спря да се търкаля, но пак си килва главичката много настрани или спи изкривено. Взех и такава с вградени ограничители, но се намества между тях и пак не става... Освен това имам чувството, че заради наклонената повърхност по-трудно ще се научи да се обръща корем-гръб/гръб-корем, защото забелязвам, че като я махна може да се обърне на една страна, а с нея си стои само по гръб и не може само. Според вас възможно ли е да доведе използването на такава възглавница до някакво леко изкривяване и би ли пречила детето само да се научи да се обръща?
Виж целия пост
# 1
Моят син спеше на такава възглавница първия месец и малко. По същия начин се свличаше и спеше неспокойно.  Направи ми впечатление, че като го взема при мен в леглото спи непробудно и я махнах. Той обаче си въртеше главата без проблем и не ме е притеснявало, че ако повърне ще се задуши. Племеницата ми пък например спеше на 45 градусов наклон поне до 3 месец без възражения, но тя не се въртеше сама, така че всичко е до бебе явно.
Консултирай се с педиатъра. Не ми се вярва да доведе до някакво изкривяване възглавницата, но е възможно да не му е удобно на бебо така просто.
Виж целия пост
# 2
 И педиатърът и детският гастроентеролог ми я препоръчаха. Той може да си върти главата, не е това проблемът. Притеснява ме, че по-бавно ще се научи да се обръща целия от гръб настрани и по корем, защото наклонът пречи Sad
Виж целия пост
# 3
На каква възраст е детето ти? През първия месец, когато обикновено се ползва тази възглавница, няма да се научи да се върти така или иначе.

На термолеглата, които са с такъв наклон, слагат едно, като подкова, където се подпира бебето и не се свлича или мърда.
Виж целия пост
# 4
  На 4 месеца и половина, но има още рефлукс и го боли, затова я използваме.
Виж целия пост
# 5
  На 4 месеца и половина, но има още рефлукс и го боли, затова я използваме.

Твърде голямо е вече за нормалния бебешки рефлукс, трябва да вземеш мерки и да разкараш тази възглавница. Има антирефлуксни препарати/млека/каши, като начало. При толкова голямо и подвижно бебе възглавницата е безмислена. 
Виж целия пост
# 6
Аз до ден днешен спя под наклон заради рефлукс. Simple Smile Нашето момченце е на същата възраст, със силен рефлукс и също е с антирефлуксна възглавница и ограничители. Спал е и на равен матрак без ограничители, но спи по-зле и връща много. През деня като е буден (което е почти през цялото време) никога не стои в кошарата. Слагам го на пода и там си се учи да се движи. Върти се от корем по гръб, а преди два деня се обърна и от гръб по корем за пръв път сам (но беше на нашата спалня...та матракът може да му е помогнал...така че не го броим Grinning ). Ако детето спи добре с антирефлуксната възглавница, не се буди, не повръща...аз не виждам проблем. Давайте му възможност да се движи на твърда равна повърхност.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия