Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как въведохте глутен?

  • 1 886
  • 6
Здравейте и в раздел кърмене и захранване. Не намерих къде да публикувам въпроса, и ще пусна тема, дано модераторите не се скарат.
На 6 месеца и половина вече имам въведени няколко зеленчука, морков, картоф, тиква, тиквичка, карфиол, пъщърнак, броколи, батат, грах, целина, копър; няколко плода - кайсия, праскова, слива, ябълка, круша, пъпеш, банан, нектарина; 3 каши- елда, ориз, царевица, предстои просо в скоро време ще я въведа; месо -пилешко и предстои заешко, след това пуешко; въведен е и жълтък. Въпросът ми е как да въведа глутена. Четох различни схеми, първо с овес, после ечемик и накрая пшеница...въвеждал се 1 месец, така ли е? Всички мои близки казват "без да искам го въведох, дадох каша с глутен без да знам, или дадох кифла от моята, или дадох попарка..."
Бих искала да го въведа този глутен съзнателно и правилно. Grinning
Благодаря на отзовалите се, и извинете че стана дълго.
Виж целия пост
# 1
Нямам спомен да съм въвеждала глутен по специален начин. Май съм процедирала като твоите приятелки. Simple Smile
 Яйце, обаче дадох около 8-я месец на децата ми.
Виж целия пост
# 2
Въведох го съзнателно, като към царевична каша, добавих, съдържаща овес. Не си спомням дали е било толкова бавно /1 месец/. Може би 2-3 дни добавях все повече овесена каша. После дадох и фини овесени ядки, като попара ги правих със сирене и масло и после към тази попара, започнах да добавям пшеничен сухар първо 1/4 сухар и после все повече.
Виж целия пост
# 3
Благодаря, а какво сирене е подходящо?
Виж целия пост
# 4
Няма да твърдя какво е подходящо.
Моето мнение за сиренето е, че трябва да е хубаво зряло сирене от пастьоризирано мляко. Много хора казват "по-хубаво от домашното сирене няма", но пък и не малко домашни сирена ги правят от сурово мляко, което може да е опасно.
Аз започнах с едно гръцко сирене смес овче и козе мляко. Калатаки се казваше и го предлагаха в Лидл /вече го няма/. На мен това сирене много ми харесваше - беше твърдо, не се разкашкваше във вода и имаше хубав вкус. Обезсолявах го и така го слагах в попарата.
Дали това е било правилното или неправилното или ... не знам.
Виж целия пост
# 5
В продължение на един месец трябва да се дава всеки ден, защото реакцията се проявява при натрупване.Първо дадох овесена каша, в овеса глутенът е в символично количество, затова се препоръчва като първа глутенова храна, за запознаване един вид. След това мисля, че минах направо на пшеница, пак с каша... Не съм сигурна, трябва да си погледна файла. Количествата се увеличават постепенно, както с всяка друга храна. През този първи един месец няма проблем да въвеждаш нови храни, просто всеки ден давай нещо, съдържащо глутен. За сиренето - и аз не бих дала домашно. Захраних с Алфатар. И сега го купувам, много е хубаво.
Виж целия пост
# 6
Благодаря ти. Hug
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия