Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ПОМОЩ!Родителите ми не ме приемат!

  • 18 258
  • 151
Нуждая се от съвет.Това ,което се случи е ,че преди две години на един лагер от училище се запознах с едно момиче .(Аз също съм момиче .На 16 съм.) От първия момент и двете започнахме да изпитваме чувства една към друга.Родителите ми още от началото научиха съвсем случайно за това наше увлечение и ми забраниха да се виждам с нея.Аз естествено не ги послушах и в продължение на година и половина се виждахме тайно .Като и двете сме в едно училище и сме на еднаква възраст .Преди 7 месеца официално започнахме връзката си .Преди това не си признавахме директно за чувствата си .Родителите ми след въпросната година и половина научиха ,че отново се виждаме и имаме връзка вече .Много се ядосаха ,но аз в страх да не ме преместят в друго училище и да стигнат до крайности ...всеки път щом научеха ,че.продължаваме да се виждаме аз все ги лъжех ,че ще спра ...Като преди това винаги опитвах да ги убедя ,че аз искам да бъда с нея въпреки всичко ,но накрая те не склоняваха и аз бях принудена да ги лъжа ,че спирам ...Нито аз нито приятелката ми сме готови да се откажем от връзката си заради родителите ми .Майката на момичето знае за нашата връзка и ни приема добре .Само моите родители са категорично против това и ,ако разберат още веднъж ,че продължаваме връзката си ще ме изгонят от вкъщи или ще се обърнат към социалните за помощ .Но също така аз не мога да търпя повече да се крия и да не мога да виждам приятелката си ,защото на този етап с нея се виждаме много рядко понеже трудно се измъквам без родителите ми да разберат какво правя.Не знам как да постъпя не мога повече така .Собствените ми родители са единствените ,които не ме приемат и ме тормозят относно връзката ми с момичето .Имам си група от приятели ,които ме приемат .Като майката на най-добрата ми приятелка също ме приемат такава и дори ме прикрива пред родителите ми за да се виждам понякога с гаджето си .Не знам как да намеря решение на проблема .Моля ви дайте ми съвет.
Виж целия пост
# 1
Отврат. И аз щях да се побъркам на мястото на родителите ти. И нямаше да те пускам да излизаш с нея. Я вземи се огледай кви готини момчета има и стига лигавщини вече..
Виж целия пост
# 2
Да се пробват да извикат социалните, а ако те изгонят ти иди там......сексуалната ти ориентация не трябва да е повод за подобно отношение, отврат са родителите ти.
Виж целия пост
# 3
Поредната провокация!
Виж целия пост
# 4
Отврат. И аз щях да се побъркам на мястото на родителите ти. И нямаше да те пускам да излизаш с нея. Я вземи се огледай кви готини момчета има и стига лигавщини вече..
Изключително тъп и примитивен коментар.  newsm34

Към авторката - трудно ще промениш родителите си. На тези години човек не променя генерално възгледите си. Евентуално с времето могат да се научат да правят компромис със себе си и да те приемат, но за това трябва време и усилия от двете страни. Говорила ли си сериозно с тях? Ама не да се тръшнеш и да кажеш "щото така искам", а сериозно и кротко да им обясниш как се чувстваш. Да изслушаш техните конкретни притеснения и да обсъдите всяко едно от тях. Ти знаеш ли от какво точно се притесняват?
Виж целия пост
# 5
Отврат. И аз щях да се побъркам на мястото на родителите ти. И нямаше да те пускам да излизаш с нея. Я вземи се огледай кви готини момчета има и стига лигавщини вече..
О боже,ти сериозна ли си ?
Аз щях да се побъркам ако бях на мястото на момичето,дори не мога да представя да не бъда приемана такава,каквато съм от собствените си родители,които би трябвало да са хората ,които те обичат най-искрено.Не мога да разбера как може да съществуват хора,които разсъждават по този начин ....."стига лигавщини" (??) ако искам да съм с някой ,ще съм си с този човек,какво мислят родителите си е лично техен проблем.Според мен дори и да не се харесва нещо,най-малкото имаш уважение към изборите на другите хора или собственото си дете в случая ,които така или иначе не те касаят по никакъв начин.Не вярвам да авторката да се съобразява цял живот с разбиранията на родителите си
Виж целия пост
# 6
Пързалките не се ли пускаха само в петък, след обед?
Или може по всяко време, защото е ваканция?
Виж целия пост
# 7
lechugitka, много грубо звучи това "отврат", Все пак авторката е на 16 и е дете, не мисля че е много възпитателно да я караш да се почувства по-голям аутсайдер отколкото е. Достатъчно е че вероятно й се случва в реалния живот. Поне във форума й дай шанс да намери разбиране. Има един цитат на Фройд, който гласи - "За сексуално отклонение може да се счита само пълната липса на секс. Всичко останало е въпрос на вкус.", който съветвам да прочетат и осмислят всички тесногръди.

Авторке, на 16 год. е твърде рано да се занимаваш с каквато и да  връзка, особено ако тя изисква толкова много жертви, без значение с момче или момиче. Ако беше тръгнала с момче, родителите ти вероятно също щяха да се опитват да те спрат, просто тогава картинката щеше да е класическа, а не като в твоя случай. 100% сигурно е, че няма да останеш цял живот с това момиче, така че не си проваляй отношенията с родителите ти заради нея. Те са тези, които ще са до теб цял живот, без значение дали на теб ти харесват техните схващания или не. Не се вглъбявай в това момиче и не я издигай на пиедестал. Колкото и в момента да не ти се вярва в живота ти ще има други партньори и други връзки. Дай шанс и на момчетата около теб. На 16 год. да се заробваш с предварително обречена връзка с момиче е направо трагично. Има толкова други неща, които можеш да правиш и ти предстои да направиш, например да се ориентираш какво да правиш с живота ти, какво да учиш и да работиш. Връзки, жени и мъже винаги ще има, но между 16 и 18 е ключовото време да седнеш на задника си и да мислиш какво ще учиш след две години като завършиш. Това би направило едно умно момиче, което иска един ден сама да управлява живота си и да не се налага някой да одобрява връзките й, за да имат бъдеще те.
Виж целия пост
# 8
Пързалка или не, случая може да бъде абсолютно истински. Интересно е, ако е нашето дете дали ще реагираме по този начин.
Ми не- сексуалната ориентация не се променя. Бих приела, макар че трудно, признавам и не бих тикала зорлем детето си на противоположният пол, само защото така е прието.
Виж целия пост
# 9
Не се променя, когато е трайно установена. Но в млада възраст хората са склонни към експерименти, склонни са да опитват това-онова (и не само в сексуално отношение), докато намерят себе си и разберат кое им харесва и кое не. На 16 никой не може да каже дали това е трайна ориентация или експеримент. Но каквото и да е детето има право да мине през него.
Виж целия пост
# 10
Можеш да взимаш подобни решения, когато си самостоятелна. На 14 може, но не и след среща с някого, да се определяш сексуално. Това показва, че си лабилна и лесно се влияеш.

Отношенията в двойка са специфични и напълно разбирам родителите ти, които познават само традиционния модел. Въобще не са длъжни да променят мирогледа си. В момента мислят така, с времето може да се променят, но когато се убедят, че това не е просто забежка от твоя страна, а напълно осъзнат избор на самостоятелен човек.
Виж целия пост
# 11
Каквото и да си говорим и колкото и да сме "отворени", щом стане въпрос за детето ти, нещата придобиват различен оттенък. Няма да си кривя душата и да кажа, че ще го приема /надявам се и да не ми се налага/. Бих била много против. Не знам каква точно ще е реакцията ми. Моля се и да не ми се случва, де....

Ако е за хора, чиито живот не ме касае, тогава го приемам, не ми пречи, не ме интересува.
Виж целия пост
# 12
Така. Сега ще изключа това, че съм майка и ще се опитам да се поставя на твое място.
Първата ти грешка е, че си позволила на вашите да разберат, че има нещо повече от много добро приятелство между вас.
Общо взето ако са ти по-консервативни родителите  биха писнали и ако бяха разбрали, че си правила секс  с момче.
Да, знам. Ти си голяма вече и не искаш да ти се бъркат. Ще  трябва да изчакаш до 18, за да вземаш сама решенията си и да носиш последствията от това.
Виж целия пост
# 13
Мислила съм по въпроса. Ако един ден моите ми сервират подобно признание мисля, че бих приела положението такова каквото е. Определено не би ми било безразлично и се надявам да не се случи. Но в крайна сметка това са си техни решения, не мои и е хубаво те да си избират партньори, с които да се чувстват добре, било то мъж или жена. Важното е партньорът да е свестен човек. Тук обаче говоря за вече възрастни хора. А в случая става въпрос за 16 г. момиче. Еми не знам... приоритетите на тази възраст би трябвало да са съвсем други.
Виж целия пост
# 14
ОТ АВТОРКАТА:Нека поясня ,че аз не съм се определила твърдо като лесбийка .Реално осъзнавам самата аз ,че сега е рано .И не съм си сложила етикета.Това ,което ме ядосва в родителите ми е ,че те не ми позволяват да премина през това нещо и да разбера какво всъщност е:-сериозно или увлечение .Това ,което не понасям е ,че ме спират да премина през нещо през ,което много хора на моята възраст са преминали и преминават макар и да го крият .Защото това ,което се случва с мен сега ,ако е сериозно те дори и сега да ме спрат по-нататък няма да могат .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия