Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Netiquette - network etiquette... или как да се държим в Интернет

  • 36 899
  • 20
# 15
Evka, прочетох правилата, но не намерих нещо подобно на това, което имам предвид по-горе. В Правилата пише:
Цитат
Идеята на форума е да се помага на потребителите, а не да се използва за празни приказки  и лични разговори - за празните приказки използвайте чат канала, а за личните разговори има функция Лични съобщения!

Ако имаш предвид друг текст от Правилата, който може би пропускам, ще се радвам да ми го посочиш  Peace

Идеята ми беше за препоръка или правило информацията от личните съобщения да не бъде изтипосвана във форума. Напр. написала съм ти нещо лично на съобщения, но на теб конкретно, не на целия форум, а ти после да напишеш в някоя от темите това, което съм ти пратила като информация. Ясно ми е, че се разчита на личната съвест и преценка на форумци, но една препоръка ми се вижда удачна.
Виж целия пост
# 16
Ето това имах предвид-
Цитат
1. Публичното изнасяне на лична кореспонденция (лични съобщения, съобщения по ел. поща, icq и т.н.) не се толерира. Личната кореспонденция служи за комуникация между двама потребители и тя не е предназначена за публично оповестяване.
Била съм свидетел,когато модератор е правил забележка на потребител за изнасяне на лична кореспонденция.
Ако имаш съмнения или доказателства за такива действия,информирай модератор.
Виж целия пост
# 17
Evka, мерси! Долните постове не ми се визуализираха в онзи ден... просто нямаше как да забележа  Confused

Ако имаш съмнения или доказателства за такива действия,информирай модератор.

И аз, като други писали в този подфорум, имам опасения, че действам като "доносник" или "клюкар" като задействам функцията "информирай модератор", и мнооооого рядко го правя. А и не съм била лично засегната, просто ми е правило лошо впечатление  Peace Жалко, че някои потребители, макар и от доста време в този форум, не са забелязали въпросната препоръка  Sad
Виж целия пост
# 18
Добре, ако смятате това за 'доносничество' - защо въобще се интересувате от такива дреболии като изнасяне на ЛС-та в темите?

еди.
ПС да, това е (лек) сарказъм.
Виж целия пост
# 19
Коректността в Интернет е тристранна.
1. Коректност от потребителя
2. Коректност от другите потребители
3. Коректност от администраторите.

На 13.11.2012 година рангът ми беше сменен на *отказал се*. До днешна дата получавам известия от страна на форума без право на отговор. Включително и съобщения от потребители на които нямам право да отговоря.
Профилът ми (Снежа63) е недостъпен, но вероятно само за мен.
Виж целия пост
# 20
Рангът "Отказал се" е даден, след като сте пожелали това.
Настройките на известията и личните съобщения са персонални и няма как администраторите да знаят дали желаете да продължавате да получавате известия или не (има доста случаи, в които потребител се отказва да пише, но не престава да чете). Редно е било преди да пожелаете да Ви бъде замразен профилът да погледнете настройките си и да премахнете ненужното.
В случай, че сте пропуснали, в рамките на близо година и половина, през които сте получавали нежелани известия, е могло да се свържете с нас (и по мейл е възможно), за да променим настройките в профила Ви.
Сега изключих всички известия по мейл - както за теми, така и за лични съобщения.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия