Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детските книжки ни учат, че няма по-ценна красота от добротата

  • 10 315
  • 167
# 30
Баткото чете, обича да чете, но книги, които той си е избрал. Задължителната учебна литература я чете, но с голямо нежелание.
Виж целия пост
# 31
Синът ми не е много по книгите. Задължителната литература я чете от няма и къде. Но пък дъщеря ми постоянно иска да ходим до книжарница и да ѝ купувам книга. Обича да чете. Често се „крие” в тоалетната да чете.
Виж целия пост
# 32
Моето дете все още не може да чете, но обича книжки с приказки, които аз му чета.
Виж целия пост
# 33
Децата ми обичат да четат и да им се четат книжки. За мен е много важно книжката да е с илюстрации и то красиви, за да ги привлече от "първото хващане". За да се привлекат към книжката трябва да е съобразена и с възрастта им. стимулирам ги като купувам книжки, към които са изявили интерес и отделям от времето си, за да почетем заедно. Било аз да прочета, било всеки да си чете книжката.
Виж целия пост
# 34
Моето момче все още не може да чете.Познава буквите и се опитва да срича.Обожава да му чета.Избирам книжки от моето детство и тях му чета.Любима му е Лукчо.Запаметява ги толкова добре,че хващайки сам "да чете" човек би казал,че наистина го прави.
Виж целия пост
# 35
Като бях дете, за всяка коледа получавах подарък енциклопедия Larousse! Обожавах ги! Пазя си всички книги и с удоволствие ще ги представя когато им дойде времето и на моето дете!
Виж целия пост
# 36
Момчетата не са особено запалени по четенето, но не мога да кажа. Основно се чете това, което е дадено като препоръчителна литература за училище, не бих казала, че им е интересна обаче. Насърчавам ги да четат неща, които са им интересни,карам ги сами да си ги избират и ги тегля на електронната книга или ги купуваме в книжен вариант. Малката ми дъщеричка за сметка на батковците обича да и четем, все ми носи разни книжки и слуша с голям интерес.
Виж целия пост
# 37
Синът ми ще е втори клас, обича да чете, но по-голям интерес проявява към компютърните игри. Обича аз да му чета и той да ми чете по този начин засега ни се получава.
Виж целия пост
# 38
Дъщеря ми още  не може да чете, но постоянно ми носи книжки с картинки и ме кара да й разказвам по тях. Правя нещата по-интерсни, като й задавам въпроси  и засега нужда от допълнително насърчаване няма,  надявам се и занапред да е така.
Виж целия пост
# 39
Аз много обичам да чета и покрай мен,сина ми /на 11 г./също свикна да чете повече Simple Smile
Виж целия пост
# 40
Синът ми обича да чете, докато беше малък му четях много и някак успях да му предам моята любов към книгите. Стимулирам го като постоянно осигурявам хубави и интересни за него книги.
Дъщеря ми тепърва се учи да чете, надявам се да успея да помогна и на нея да обича книгите.
Виж целия пост
# 41
Синът ми е още мъничък и не може да чете, но много се надявам да заобича книгите, както ние с баща му Simple Smile
И вярвам, че ще стане така, при положение, че от раждането си , расте сред книги Simple Smile
За сега любими са му книжките от поредицата за Елмър Simple Smile
Виж целия пост
# 42
Синът ми обожава да чете! Много съм горда с този факт, защото и аз много обичам книгите.
Когато преди година тръгна на училище, нямаше търпение, да се запише в училищната библиотека... За съжаление, от там му казаха, че на първокласници картони не отваряли и разочарованието му беше голямо. Същият ден го заведох в кварталната библиотека и го записахме там Simple Smile
Преди месец, го записах и в голямата градска библиотека - това му беше наградата, за това, че приключи със списъка с препоръчителната литерартура още в края на юни Simple Smile
Сега се е впуснал в света на Хари Потър.
Според мен май-добрият стимул за децата е линият пример на родителите... Във всяко едно отношение, не само за книгите. В момента и двамата сме си взели книги от библиотеката (аз от отдела за възрастни, той - от детския) и се надпреварваме, кой пръв ще приключи със заетите книги Simple Smile

Дъщеря ми е малка и не може да чете, но с брат ѝ се редуваме, да ѝ четем любими приказки Simple Smile Надявам се, с това да запалим и нейния интерес към вълшебствата между кориците!
Виж целия пост
# 43
За съжаление и моите деца не от големите любители на четенето. Опитвам се да ги стимулирам с неща, които са им интересни и забавни (за всеки от тях различни), купили сме им и електронни четци. Задължителната литература обаче върви трудно.
Виж целия пост
# 44
Синът ми все още не може да чете сам, но не заспива без приказка. Много обича книжки и аз никога не отказвам да му купя, когато си хареса някоя. Ние с баща му четем често книги, така че мисля това за добър стимул.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия