Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детските книжки ни учат, че няма по-ценна красота от добротата

  • 11 172
  • 167
# 45
Дъщеря ми е на 3 г и все още не може да чете.Има много голям интерес към книжките от малка.Първо се заглеждаме по картинките ,а сега иска аз да и чета.Вече има книжки които знае на изуст и"четем"заедно.
Виж целия пост
# 46
Синът ми сам няма да се сети да седне да чете,но когато му кажа,го прави - не му е любимо занимание,особено през лятната ваканция,когато е хубаво време за игри и забавления.
Виж целия пост
# 47
Баткото като малък много четеше, сега избира повече и по-трудно сяда. Единствено енциклопедиите ги прочита бързо. Малкия много не обича, трудно се получават нещата. Откакто се научи да чете има раздвижване, дано така да продължи.
Виж целия пост
# 48
Моето момиче е на 3 годинки, не може да чете разбира се, но всяка вечер четеме книжки, тя ги разглежда и "преразказва", добавя си от нея. Така развиваме въображението и желанието за четене. Учим и буквите също!
Виж целия пост
# 49
Дъщеря ми все още не може да чете, но много обича книжки с приказки, които четем вечер.
Виж целия пост
# 50
Моята дъщеря обича много да чете книги.Още от малка се опитах да развия интереса й към книгите,четях й много,водих я в книжарниците, записах я в първи клас още на библиотека и т.н.Сега с гордост мога да кажа, че съм успяла да я науча  да обича книгите.Има доста голяма библиотека с книжки в своята стая.Heart
Виж целия пост
# 51
Да, дъщеря ми обича да чете. Знае, че единственото място, на което не казвам "не" е книжарницата:)
Виж целия пост
# 52
Синът ми чете с интерес, но само когато книгата е интересна. Задължителните произведения се четат по задължение и не знам доколко успява да ги осмисля.
Стимулирам го с книги, които сам си избира.
Виж целия пост
# 53
Дъщеря ми не обича много да чете, но я стимулирам като ходим заедно в големи, добре подредени книжарници и сама избира книжката която ще чете.
Виж целия пост
# 54
Синът ми сега се учи да чете,затова ние с баща му четем вечер.Сега четем Пипи и има безброй въпроси!За него е важно да си избере сам книжката.
Виж целия пост
# 55
Синът ми няма проблем с четенето на книги, но за да накарам дъщеря ми да чете, ми трябват много гимнастики. Разказвам й как може да се въплъти в героите, но не постигам голям ефект, освен ако книжката не е много цветна и има повече картинки.
Виж целия пост
# 56
Моето дете все още не може да чете, но много обича книжки с приказки, които аз  чета всeки ден
Виж целия пост
# 57
Дъщеря ми много обича книжките. Още от мъничка я стимулирам да разглежда книжки с големи картинки и илюстрации, като й показвам кое какво е. После тя самичка започна да си харесва книги - само с картинки, за рисуване, за четене (с пчеличката Мая са любимите й в последно време). Засега ограничаваме гледането на детски филми по телевизията и повече време отделяме на оцветяването и четенето заедно. Тя обича да й прочета една книжка, запомня я и после самичка ми я разказва по картинките вътре. Обича да се слуша как й чета, гушнати на дивана.
Виж целия пост
# 58
Здравейте!
Моят син много обича да чете. Още от малък заедно разглеждахме и четяхме книжки и може би това помогна, след време, когато се научи да чете, да чете сам. Затова, че в това отношение нямаме проблем. Още като се събуди и хваща книжката, дори не мога да го накарам да закуси.
Виж целия пост
# 59
Единственото нещо, което може да накара дъщеря ми да чете, е сама да си избере четивото. А пък за рисуване няма проблеми, всичко ѝ е интересно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия