Рецепти за сладкиши и десерти с конфитюри или мармалади

  • 2 342
  • 7
Вкъщи се презаредихме с конфитюри и мармалади. Искам поне по-старите от тях да изчистим. По този повод реших да пусна тази тема. Нека в нея да споделяме всякакви подобни рецепти, снимки, както и за резултатите от тях.
Виж целия пост
# 1
Кекс с конфитюр от дюли

Продукти:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. топла вода (не гореща!)
1 ч.ч. конфитюр от настъргани дюли (приблизително)
2/3 ч.ч. олио
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.ч. смлени на едро орехи
канела по желание

Захарта се разтопява във водата с бъркане. Прибавя се и сладкото, като се разбърква добре, за да не стои на бучки. Последователно се добавят олиото, брашното със содата, накрая орехите и канелата.
Всичко се бърка с лъжица, не с миксер.
Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава – кръгла или правоъгълна (но не кексова форма!), и се пече на 180 – 200 градуса до суха клечка. След изстиване се разрязва на квадрати, ромбове или други фигурки. По желание може да се поръси с пудра захар.
Няма много представителен вид този кекс, но е страшно вкусен, а и бързо се приготвя.
Да ви е сладко!   Simple Smile

Майка ми прави един сладкиш, който се маже с мармалад, нарича го "Рошавото Кате". Нямам рецептата, но като се поразгледах из нета, май е нещо такова:

Сладкиш със стъргано тесто
Виж целия пост
# 2
Как' Сийкe, сега ще ме накараш и конфитюр от дюли да си направя! Yum И без това им идва сезонът!
Виж целия пост
# 3
Ето една от рецептите, в които вкарвам в употреба някои конфитюри: Чийзкейк с маскарпоне, рикота и конфитюр. Любим ми е! Yum Който не е приготвял чийзкейк с печене, му препоръчвам да пробва тази рецепта.





Виж целия пост
# 4
http://www.az-gotvia.bg/recepta/pandishpaneno-rulo-s-konfitiur руло с конфитюр, лесно и вкусно.
Виж целия пост
# 5
Две мои изпитани рецепти:

Кейк „ Криза”
1 бурканче сладко, ½  ч.ч орехи, ½ ч.ч. олио, 1 ½ ч.ч. вода, 2 ч.ч. брашно, 1ч.лъжичка сода бикарбонат.
Можеш да добавиш стафиди, канела, ванилия – по вкус.
Всички продукти се смесват. Пече се на 180С в предварително загрята фурна.
Поръсва се с пудра захар, след изстиване.

Тази рецепта открих в един вестник по време на БГ кризата. Тогава често го правех и ме спасяваше за пред гостите, които ни гостуваха,  по случай раждането на сина.

Сладкиш
2 яйца, 1 ч.ч.захар , ½ ч.ч.олио,1 ч.ч кисело мляко / прясно/ 1п. бакпулвер / 1ч.лъжичка сода/, 2ч.ч. брашно.
Продуктите се смесват, а сместа се разделя на две части. Едната част се изпича в предварително загрята фурна на 180С. След което се намазва със сладко и се разпределя отгоре втората част, която отново се запича само отгоре.
Поръсва се с пудра захар.

Бисквитено руло с шипков мармалад
http://recepti.gotvach.bg/r-21365-%D0%91%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2 … D0%BB%D0%B0%D0%B4
Студентски пурички
http://pep-4o.blogspot.com/2012/11/blog-post_21.html
Кифлички, пури, топчета – с бира, олио, без яйца
http://zi4e57.blogspot.com/2018/08/blog-post_11.html
Постно тесто за сладък или солен пай
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/2012/11/blog-post.html
Венец от пан бриош със сливов мармалад
http://buonafurcettaivana.blogspot.com/2015/01/blog-post_30.html
Пурички със сладко или локум
http://kulinarenelixir.blogspot.com/2013/01/blog-post_4212.html
 



Виж целия пост
# 6
Лешникови линцер сладки

Виж целия пост
# 7
Тарт с мармалад

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия