Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Nosko Hemo - назален гел за спиране на кръвотечението от носа

  • 8 502
  • 64
Специфично при децата е, че носната кухина е обилно кръвоснабдена, а кръвоносните съдове са разположени плитко. Това прави лигавицата на носа  лесно ранима и в повечето случаи на това се дължат чести кръвотечения - спонтанни или причинени от малки наранявания. Претоплянето и буйните игри през лятото, пресъхването на носната лигавица от студа през зимата, както и от прекалено сухият въздух в отоплените помещения, разчоплянето на коричките в носа (особено неосъзнато насън), възпалена лигавица в резултат на продължителна и силна хрема, както и продължителното прилагане на някои капки за нос са сред причините, които могат да доведат до чести, понякога и обилни кръвотечения от нослето.

Забележка: При по-малките деца не бива да се изключва възможността кръвотечението да е предизвикано от чужд предмет, напъхан в нослето. Затова, преди да предприемете мерки по кръвоспирането, попитайте детето и огледайте за чуждо тяло. Ако случаят е такъв, незабавно потърсете лекарска помощ!

Кръвотечението може да започне внезапно, понякога по време на сън, да е само от едната ноздра или едновременно и от двете. Понякога кръвта потича бавно и спира самостоятелно, но в други случаи кръвотечението може да е обилно и да продължава дълго. Това носи силен стрес както за децата, така и за родителите им.

Отскоро на нашия пазар се предлага Nosko Hemo – назален гел за спиране на кръвотечението от носа.
Прилагането на гела Nosko Hemo e лесно, безопасно и ефективно, като за секунди спира кървенето от носа.
След спиране на кървенето гелът  Nosko Hemo се отстранява от микроресничките на носната лигавица. Ако има някакъв остатък, може да се издуха след 30 минути.


Гелът е подходящ за възрастни и деца над 2 годишна възраст!

Състав: пречистена вода, глицерин, глицин, хидроксиетилцелулоза, метил парахидроксибензоат (E218), лимонена киселина монохидрат, калиев сорбат (E202), калциев хлорид дихидрат.

Производител: Pharmacure Health Care International AB, Швеция.Включете се в нашата дискусия и спечелете един от пет комплекта Nosko Hemo + Nosko Oil.
Знаете ли какви са причините за кръвотечение от носа и какво не трябва да правим, ако се случи?
На 19 октомври ще обявим в настоящата тема петимата късметлии.

Моля, запознайте се с общите условия на активацията ТУК.


Има много традиционни и методи и средства за спиране на кръвотечението от носа, но те невинаги решават този проблем толкова бързо и ефикасно.

Помолихме майка, на която от години често се налага да се бори с кръвотечение от нослетата на децата, да тества гела  Nosko Hemo и да сподели своите впечатления. В следващата публикация можете да прочетете какво разказаха тя и малката ѝ дъщеря след като изпробваха действието на гела Nosko Hemo.

 Pushpin Причини за кръвотечение от носа и как да се справим с тях
Pushpin Как съставките на Nosko Hemo действат толкова ефикасно и бързо?
Pushpin Митове за кръвотечението от носа и как да го спрем ефикасно
# 1
Споделяме с Вас препоръките на Марина за справяне с кръвотечението от носа на децата, както и нейните впечатления за действието на Nosko Hemo:

"Майка съм на три деца, които са със слаби и повърхностни капиляри в носа – и при трите ми деца кръвотеченията са чести, а понякога – доста обилни. Случвало се е да им потече кръв през нощта, по време на път, докато играят или танцуват, а дори и съвсем спонтанно, докато седят спокойно.
Обикновено при потичането на кръв децата инстинктивно пипат нослето си и при вида на кръвта по лицето и ръцете си се плашат много (особено когато са по-малки).


Основното правило в такива ситуации е: “Без паника!”.

Първото нещо, което трябва да се направи в такава ситуация, е да се успокои детето.
Ако то е уплашено, ако започне да плаче, това предизвиква сърцебиене, увеличава кръвното налягане и притока на кръв, кръвоизливът се усилва и става по-труден за овладяване.
Когато потече кръв от нослето на детето, запазете самообладание, не показвайте, че сте притеснени. Успокойте детето, че няма нищо страшно и че кръвта скоро ще спре.

Много често родителите и особено по-възрастните хора - баби и дядовци, дават грешни съвети и наставления и карат детето да легне. Това е абсолютно погрешно.
Поставянето на главата назад при кръвотечение от носа се отрича напълно от специалистите. При лягане или наклоняване на главата назад кръвта не изтича от ноздрите, което създава грешно впечатление, че кръвоизливът е овладян.
При наклоняване на главата назад се повишава кръвното налягане, което увеличава притока на кръв. Освен това кръвта се стича към носоглътката, детето може да се задави и да кашля, което да усили кръвотечението, а ако детето гълта кръвта, може да се предизвика гадене и повръщане.

Детето трябва да седне удобно, така че тялото да не е напрегнато, и да наклони леко главата напред, за да може кръвта да изтича от ноздрите. Това се отнася и за по-малките деца, които може да държите на ръце, като придържате главичката им напред.
Препоръчително е да поставите суха чиста кърпа под нослето, която да попива кръвта, и да установите от коя ноздра е кръвотечението, ако първоначално това не е ясно видимо.


Често срещана грешка, която правят много хора в такива ситуации, е да поставят в ноздрата сух памучен тампон. Ако тампонът не е достатъчно плътен, той не може да окаже необходимия за спиране на кръвотечението натиск. Дори и кръвотечението да е слабо и да е възможно да бъде овладяно със сух памук, то залепналите по лигавицата власинки могат отново да предизвикат кръвотечение при премахването на тампона – грешка, която и аз правех при кръвотеченията от носа на първото ми дете.

За щастие, вече има различни средства, които да ни помогнат по-лесно и бързо да овладеем кръвоизливите от носа на децата – кръвоспиращи гелове, желатинови гъби и специални твърди тампони с хемостатичен ефект, които се раздуват в нослето. Твърдите тампони обаче не се предлагат на българския пазар, а и поради размера им са подходящи за деца над 5-годишна възраст. Безопасността и ефективността на желатиновите гъби не са изследвани и установени при деца и бременни жени.

Както вече споменах, при моите деца кръвотечението от носа е често, понякога и доста обилно, и бях силно заинтригувана да пробваме Nosko Hemo.

Nosko Hemo се предлага в малка кутийка, удобна за съхранение в домашната аптечка, в колата, в плажната, дамската или ученическата чанта.


Кутийката съдържа две тубички с гел по 5 мл и листовка с описание и упътване за употреба на 6 езика: български, румънски, сръбски, унгарски, чешки и словашки.


Малката ми забележка към листовката е прекалено ситният шрифт, с който е напечатан текстът. Въпреки че нямам никакви проблеми със зрението, имах леки трудности при разчитането на упътването, които бяха усложнени от обстоятелството, че се наложи да използваме гела късно вечерта и светлината бе изцяло изкуствена.

Тубичките са с гладки, обли и стеснени към върха апликатори, удобни и безопасни за поставяне в малките детски ноздри. Гелът е подходящ за възрастни и деца над 2-годишна възраст.


Накрайникът на апликатора се отчупва лесно (аз го направих с една ръка).


Първоначално се опитах да изстискам директно гела в нослето, но дъщеря ми даде знак, че нищо не влиза в ноздрата. Затова извадих апликатора и се наложи да стисна тубичката по-силно, докато видя, че се показва капка гел през апликатора, след което отново да го поставя в ноздрата и да продължа изстискването.


В упътването на гела пише, че апликаторът трябва да се изстисква с едната ръка, а с пръстите на другата ръка да се фиксира в ноздрата. Тъй като бях сама и исках да снимам, то помолих детето да постави пръстче на ноздрата, за да фиксира края на апликатора в нослето.


Гелът е плътен, прозрачен и доста лепкав. Детето сподели, че при поставянето му първоначално се усеща сладникав вкус, след което се оплака от леко щипене. Оплакване имаше и от това, че ноздрата е изцяло запушена, което обаче е нормално и естествено очаквано, когато се изпълни с гел.

След поставянето на гела ноздрата видимо се “слепна” навътре и кървенето рязко намаля. Тъй като обаче бе доста силно в началото и явно кръвта идваше от по-задната част на носа, съгласно упътването се наложи да използваме и втората тубичка (в листовката пише, че рядко се налага да се използват три тубички). При по-малки деца и при леки кръвотечения предполагам, че ще е достатъчно да се приложи половин до максимум една тубичка гел в ноздра.

Кръвоспиращият ефект настъпи наистина моментално, което ме изненада.
Обикновено при такива силни кръвотечения от носа се е налагало да притискаме по над 10 мин нослето, докато кръвотечението спре.
Гелът обаче явно доста ефективно и същевременно деликатно оказва необходимия натиск върху капилярите и помага коагулацията за секунди да спре кървенето.

2-3 мин. след прилагането на гела дъщеря ми се оплака от неприятно усещане за дразнене (щипане и драскане) в гърлото и пожела да пие вода. Предполагам, причина за това е слизането на част от гела към носоглътката. Не е усетила обаче стичане, което да наложи преглъщане или да може да предизвика задавяне.
Поемането на няколко глътки вода премахна дразненето в гърлото.

Обикновено след такива обилни кръвотечения в нослето засъхват кървави корички, които дразнят децата и разчоплянето им може да предизвика нов кръвоизлив.
След прилагането на Nosko Hemo и резорбирането му в нослето ноздрата бе изцяло отпушена и чиста, не се виждаха корички. Детето сподели, че не усеща такива във вътрешността на носа, че носът е отпушен и диша спокойно през него.

Много приятно съм изненадана от бързината и ефективността, с която Nosko Hemo се справи с обилното кръвотечение от носа на дъщеря ми.
Както вече споменах - често се сблъскваме с този проблем и за нас наличието на пазара на този продукт носи облекчение и спокойствие, че може да се справим бързо с кръвотечението. Тубичките са леки и удобни за пренасяне и можем да ги носим винаги с нас – при излизане в парка, винаги, когато пътуваме, а тъй като детето ми вече ходи на училище и се е случвало и там да му потече кръв от носа, смятам да сложа една опаковка и в училищната чанта, така че гелът винаги да е подръка, независимо с кого е детето."
Виж целия пост
# 2
Какви са причините за кръвоизлива от носа?

травми: удар; бъркане в носа; попадане на чуждо тяло в него; разчесване на лигавицата с цел почистване на засъхнал секрет; 
заболявания: простуда; синузит; алергия; атеросклероза на кръвоносните съдове в носа; хипертония - високо кръвно; нарушения в кръвосъсирването - хемофилия, левкемия, ниски нива на тромбоцитите в кръвта; апластична анемия; чернодробни заболявания; ревматизъм; скарлатина; туберкулоза; полипи в носа; тумори;
други причини: “слаби”, склонни към пукане кръвоносни съдове в носа; разширени венички в носа;  продължителна употреба на капки, мехлеми или спрейове за нос; рязка промяна на атмосферното налягане; при излитане със самолет; прекалено сух въздух; прекомерно излагане на слънце; тежка физическа работа на открито в горещ слънчев ден; прекалено силно секнене; лечение с антикоагуланти; взимане на аспирин в по-високи дози; бременност; употреба на антибебе-хапчета; недостиг на витамин С.

Какво не трябва да се прави?


Да не лягаме по гръб и да не накланяме главата си назад – това усилва кървенето, освен това кръвта може да попадне в дихателните пътища или хранопровода. Ако попадне в стомаха – следва гадене и повръщане, ако я вдишаме – задавяне, дори до задушаване.
Не бива да подсмърчаме – това би попречило на съсирването, или ако вече на мястото на кървенето има коагулант, той да се откъсне и всичко да започне отначало.
Ако кървенето е предизвикано от попадане на чуждо тяло в носа, да не правим опити да го извадим сами – а да потърсим медицинска помощ.
Виж целия пост
# 3
Здравейте Simple Smile
Причините за кръвотечения са доста и различни, от обичайните  - удар,слаби пукащи се капиляри , попадане на чужи тела ,до заболявания. Най-честите грешки при кръвотечение от носа са лягане по гръб и накланяне главата назад ,както и да се опитваме сами да извадим ако имаме чуждо тяло с носа. Да не пропуснем и приеманвто на медикаменти без консултация с лекар.
Виж целия пост
# 4
Слава Богу, моите деца нямат този проблем. Но за сметка на това детето на моя много близка приятелка доста често се сблъсква с кръвотечението от носа. Доста е неприятно и за него и околните. Причините, които тя ми е споделяла, вие сте ги описали по горе - претопляне през лятото, пресушаване на нослето и т.н. Масова практика обаче е да карат хората да лягат назад и да им слагат тампони от памук. Тя е оплакваше, че многократно е предупреждавала в градината да не пратят така, но не е била чута. Сега бързо и икономично му спира кръвта с лед, но пък не всеки път има възможност да я намира, особено ако са навън...С удоволствие, ако съм сред избраните победители в тази игра ще и ги подаря гелчетата и ще се радвам, ако и тя изкаже положително мнение за тях.
Виж целия пост
# 5
Причините най често са слаби капиляри или удар .За спиране на кръвта от носа е ефикасно измиването със студена вода и компреси с лед.
Виж целия пост
# 6
Кръвотечение  от носа може да бъде предизвикано от спукване на слаби капиляри, травма, при смяна на времето /рязка смяна на температурите/, от попадане на чуждо тяло. Не бива да се ляга, главата не трябва да се навежда назад.
Виж целия пост
# 7
При нас най-честите причини за кръвотечение от носа са травмите от удар. Това, което трябва да направим най-напред е да не се паникьосваме, а точно обратното - да успокоим детето!
Simple Smile
Виж целия пост
# 8
да си призная не знаех, причините и начините за спиране, ще се запозная подробно обаче, благодарение на вас
Виж целия пост
# 9
Моят мъж има изтанели капиляри и доста често му тече кръв от носа.С удоволствие бихме използвали този продукт.
Виж целия пост
# 10
Моята тема Simple Smile
В ученическитв години страдах от често и обилно кръвотечение от носа. Почти не минаваше ден, без да ми е текло кръв от носа. Оказа се, че имам слаби капиляри, които горихме на 2 пъти. С годините проблемът утихна, но и до сега при определени обстоятелства - силна и продължителна хрема, стрес, жега и т.н. - пак ми тече кръв от носа, но не и в онези количества като преди.

На голямата ми дъщеря от 2г също й се случва от време на време да има кръвотечение от носа, отново най-често при хрема или жега.

Важното е да не се ляга и да не се гълта кръвта.

За спиране използвам солен разтвор, като напоявам памучен тампон в него и го пъхам в носа.

Бих се радвала да пробвам Вашият продукт.
Виж целия пост
# 11
Знаете ли какви са причините за кръвотечение от носа и какво не трябва да правим, ако се случи?
Специално при дъщеря ми причините за кръвотечение от носа са : слаби капиляри и ако се удари/я ударят в игра да речем по нослето.

Не трябва да слагаме детето в легнало положение докато се опитваме да спрем кръвта ; не трябва да се паникьосваме ;

Бяха ни изписали по този случай рутаскорбин  и едно кремче -Емофикс.
Сега давам сок от изцедени портокали и витамин Ц.
Виж целия пост
# 12
Много интересен продукт. Едното ми дете понякога има спонтанни кръвотечения от носа, обикновено при жега, пресушена лигавица, хрема или травма. Не го карам да ляга, подлагам суха кърпичка, стараейки се да не вижда колко попива тя, че се плаши. Ако имам лед, изстудявам.
Виж целия пост
# 13
Причините най често са слаби капиляри или удар .За спиране на кръвта от носа е ефикасно измиването със студена вода и компреси с лед.Седнете, а не лягайте. Дръжте главата си над сърцето си.
Наклонете главата малко напред. Това предпазва изтичането на кръвта към гърлото.
Придържайте ноздрите си затворени. Използвайте палеца и показалеца, за да задържите ноздрите си затворени за 5-10 минути, докато дишате през устата. Това оказва натиск върху частта от носа, която кърви, и може да спомогне за спиране на кървенето.

Виж целия пост
# 14
Какви са причините за кръвоизлива от носа?
-Претопляне, буйните игри, пресъхването на носната лигавица от студа през зимата, както и от прекалено сухият въздух в отоплените помещения, разчоплянето на коричките в носа, възпалена лигавица в резултат на продължителна и силна хрема, както и продължителното прилагане на някои капки за нос са сред причините, които могат да доведат до чести, понякога и обилни кръвотечения от нослето.

Какво не трябва да се прави?
-да не се паникьосваме и плашим, да не поставяме детето да ляга, да не слагаме в ноздрата сух памучен тампон или памук.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия