Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 5

  • 127 616
  • 906
# 735
В момента в Метро има бяла стъклена тава в размера на промо. Някой дали е наясно всъщност става ли за фурна?! Никъде не видях етикет с детайли.
според мен щом е тава би трябвало да е предназначена за фурна, а не за котлон.
Виж целия пост
# 736
Нищо чудно след този мой пост да се появи нова тема, но се надявам все пак да бъде видян, защото имам нужда от мнение.
Искам да си купя проста ежедневна малка стоманена тенджера около 20 см дъно.
В момента  в ЛИДЛ има такива
Също съм си харесала и една подобна в ИКЕА
Коя от двете бихте избрали?
Виж целия пост
# 737
Аз имам от три тенджери различен размер от ИКЕА и нямам забележки, серията е същата, явно това е новият им дизайн.  Доволна съм от тях, на няколко пъти се замислях да си купя комплект, но се отказвам, защото тези са ми удобни и съм свикнала с тях.
Виж целия пост
# 738
Препоръчвам стоманен. Няма да залепва, ако правите водния тест - има клипче в тубата - накратко, нагрявам тигана доста, ако капката вода се търкаля - тиганът няма да залепва,  постига се с повече опити, практика. Лошото на този метод е, че стоманата пожълтява от високата температура, но пък има препарати за почистване 😀

WMF имат ли намаление сега?
Имат, но не на всичко. Аз се чудя за този:
https://wmf.bg/sadove-za-gotvene/tigani/tigani-s-edna-drazhka/tigan-profi-24sm
Какво мислите?
Аз си взех този тиган преди няколко месеца. За сега съм много доволна. Най-много се притеснявах за палачинките, но стават супер
Виж целия пост
# 739
inska_maslinka, нещо специално в технологията за правенето на палачинките?

 При мен залепват в подобен тиган (дори по-висок клас, поне така се хвалят:joy:)
Вярно, че последният път, бяха само от банан, мляко и яйца.
Виж целия пост
# 740
inska_maslinka, нещо специално в технологията за правенето на палачинките?

 При мен залепват в подобен тиган (дори по-висок клас, поне така се хвалят:joy:)
Вярно, че последният път, бяха само от банан, мляко и яйца.

Първоначално загрявам тигана на висока температура и правя водния тест, след което намалявам ( при мен на 5-6 от 9) и всичко е точно. Не залепват, слагам съвсем малко олио или краве масло. Това с водния тест винаги го правя, мисля си че каквото и да сложа, ако тигана не е загрят ще залепне. Не знам дали е вярно, не ми се рискува. Като цяло аз тиган ползвам само за палачинки и яйца, много рядко за други неща.
Виж целия пост
# 741
Извинявам се, но като лаик, да попитам: Какво е воден тест?
Виж целия пост
# 742
Desem,
Скрит текст:
Препоръчвам стоманен. Няма да залепва, ако правите водния тест - има клипче в тубата - накратко, нагрявам тигана доста, ако капката вода се търкаля - тиганът няма да залепва,  постига се с повече опити, практика. Лошото на този метод е, че стоманата пожълтява от високата температура, но пък има препарати за почистване 😀
Виж целия пост
# 743
Извинявам се, но като лаик, да попитам: Какво е воден тест?
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=653227.ms … 82049#msg26682049
Виж целия пост
# 744
Поръчах си две тави от Хром Силистра. Днес дойдоха,но никъде на тавата не пише стомана, но пък на етикета пише инокс 0,8мм. Това трябва ли да ме притеснява?
Виж целия пост
# 745
Няма ли "печат"? Върху метала.
Сега се сетих да огледам моите какво пише:
- Грил-тигана Бека: на дъното г INOX 18/10
-на старите Цептер STEEL 18/10, на новият - някакви неразбрани числа (+ марката, къде е произведен, размер, вместимост)
- на Солингена - нищо
- на Хрома - Хром 9,50 лв. Joy (от Соца май е, може и набор да ми е)
Виж целия пост
# 746
Няма ли "печат"? Върху метала.

Ами не! Точно това ме притесни! А пише немска стомана?!🤔 Утре мисля да им звънна и да ги попитам!
Виж целия пост
# 747
Ами то си пише, че е от стомана. Българска, немска... стомана. Инокс = стомана.
Виж целия пост
# 748
Kristaline, това steel/inox, ясно. Дадох примерите, 'щото не на всичко пише, в моя случай дори при една и съща марка е различно, пък на Бг-съвсем - марка и цена.
Виж целия пост
# 749
Дайте съвет моля с какъв препарат да почистя калпаво сезониран железен тиган. Само с телена гъба и гореща вода не става. Искам да го излъскам и да сезонирам  наново.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия