Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 5

  • 127 637
  • 906
# 750
Kristaline, това steel/inox, ясно. Дадох примерите, 'щото не на всичко пише, в моя случай дори при една и съща марка е различно, пък на Бг-съвсем - марка и цена.
Да, разбирам, не се заяждам, просто понякога едно потвърждение е достатъчно да разсее съмненията. Според мен тавите са си в ред.

Някой би ли пуснал нова тема, моля?
Виж целия пост
# 751
Дайте съвет моля с какъв препарат да почистя калпаво сезониран железен тиган. Само с телена гъба и гореща вода не става. Искам да го излъскам и да сезонирам  наново.

намокряш посипваш сол и с телта яко жулиш аз един оребрен!! го чегъртах 3 поредни дни накрая го докарах до светло и ръжда ...изчегъртах и нея и после сезонирах вече година няма драма
Виж целия пост
# 752
Здравейте, някой ползва ли съдовете от промоцията на БИЛЛА - тези на KitchenAid? Аз си купих една касерола, защото са за индукцион и миялна. Обаче не мога да разбера от какъв материал са. Не са чугун, думата стомана не се употребява също. Та се чудя ако са от кован алуминий не трябваше ли да го напишат?
Виж целия пост
# 753
Може да е ставало дума вече, ако не - гледайте филма Dark Waters по темата.
Виж целия пост
# 754
Здравейте, някой ползва ли съдовете от промоцията на БИЛЛА - тези на KitchenAid? Аз си купих една касерола, защото са за индукцион и миялна. Обаче не мога да разбера от какъв материал са. Не са чугун, думата стомана не се употребява също. Та се чудя ако са от кован алуминий не трябваше ли да го напишат?

Алуминий. Той не се кове, лее се. Пише си на етикетите, че съдовете са алуминиеви, затова директно ги игнорирах.
Виж целия пост
# 755


Алуминий. Той не се кове, лее се. Пише си на етикетите, че съдовете са алуминиеви, затова директно ги игнорирах.

Повечето съдове от алуминий се щамповат (коват). Рядко са тези отлетите, там цената е друга. Пример SKK.
Виж целия пост
# 756
Какво използвате за палачинки?
Пробвах с чугунен тиган от Лидл, ми не се пече равномерно, бавно, загаря...
Преди с керамичния беше лесно, но четох, че и керамиката е с пластмаса.
И сега се чудя какво да си купя за целта?
Виж целия пост
# 757
За мен двата безвредни варианта са или чугун, или стъкло. Правя палачинки и в стъклени тигани, получават се.
Виж целия пост
# 758
За мен двата безвредни варианта са или чугун, или стъкло. Правя палачинки и в стъклени тигани, получават се.
Може ли марка или линк към стъклен тиган?
Виж целия пост
# 759
Моят е на Visions.
Виж целия пост
# 760
Здравейте, някой може ли да ми препоръча грил тиган за индукционен котлон, който да е с безвредно покритие. Досега бях с тефлон, но след като изгледах филма Dark Water реших да го махам.
Виж целия пост
# 761
Чугунен, със или без емайлирано покритие. Аз имам на Лава, емайлиран.
Зарязах прескъпия фирмен от нераждавейка, който не успяваше да изпече нищо добре дори на най-високата степен на котлона (6 при мене). Сега мръвките стават разкошни на 4. Е, след това се налага киснене и сериозно миене, но отдавна в къщи няма нищо с тефлон.
Виж целия пост
# 762
Чугунен, със или без емайлирано покритие. Аз имам на Лава, емайлиран.
Зарязах прескъпия фирмен от нераждавейка, който не успяваше да изпече нищо добре дори на най-високата степен на котлона (6 при мене). Сега мръвките стават разкошни на 4. Е, след това се налага киснене и сериозно миене, но отдавна в къщи няма нищо с тефлон.
Може ли конкретния модел благодаря.
Виж целия пост
# 763
Конкретният модел няма как да го покажа, защото го няма в номенклатурата на сайта. Взех два на цената на един преди повече от година от Метро. Единият е в къщи, другият на вилата. А Лава е турска фирма за чугунени съдове, има онлайн магазин у нас, май има и реален.
Но всеки чугунен тиган би свършил работа. Дилемата е емайлиран или не. За мене емайлираният е по-лесен за обслужване.
Виж целия пост
# 764
Вече съм горд собственик на комплект Цептер. За сега съм доволна. То и преди имах няколко де и да ви кажа - много лестно се поддържат и не загарят.
Не съм ползвала тигана още.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия