Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 5

  • 131 042
  • 906
# 855
Момичета, мога ли да ви попитам дали имате представа в такъв тип тенджара вредно ли е да се готви? Подарък ми е и не знам от къде е купувана. Предполагам, че не е от скъпите. А също знаете ли дали е ок да се вари кафе в такова джезве?
Виж целия пост
# 856
До колкото виждам от сниманото дъно има маркер за индукция, от което следва, че съдът е със стоманено дъно. На мен цялата тенджерата ми изглежда на стоманена, има характерните за стоманата петна, които се получават. Абсолютно никакъв проблем не е да готвите в нея. Няма да отделя токсични вещества. Единствено не се препоръчва да се държат високо киселинни храни, например доматени манджи. Като цяло желателно е всяка храна да се съхранява след готвене в стъклен съд или емайлиран съд, но със здраво покритие, без отлюспвания!

На джезвето също нищо му няма, или е алпака или стомана, не оставяйте течностите дълго в него след приготвяне. Има вероятност да е от нисък клас алпака и да съдържа мед или никел, които се отделят при престояване на храната/течността в съда, но може да си варите в него. Ако е алпака, просто топлопроводимостта на съда е по-ниска и по-бавно завира спрямо други метални съдове. Няма да се натровите от варене на течности в него!
Виж целия пост
# 857
Много благодаря за коментара! Бяха тръгнали към кофата за боклук, но се радвам, че ще ги спася. Ще спестя някой друг лев.

Всичко тръгна от един надран тефлонов тиган, нещо ми се въртеше, че може да е вредно и като попрочетох малко се хванах за главата. Тефлона изхвърча от вкъщи и благодарение на тази тема реших да си взема нови съдове от силарган на Силит. Можете ли да препоръчате сайт за поръчка?
Виж целия пост
# 858
Аз имам един такъв конкретно и е купен от някой от амазоните.
Виж целия пост
# 859
Здравейте! В какви тави печете пица? Гледам една в ИКЕА, но пише само "Галванизирана стомана, Незалепващо покритие". Имате ли информация какво е покритието?
И още нещо - назад в темата се споменават добри отзиви за емайлирания чугуненения тиган на ИКЕА. Имате ли впечатления за грил тигана от чист чугун? Благодаря!
Виж целия пост
# 860
lisko3, точно със същите 2 питания идвах и аз Grinning
Виж целия пост
# 861
Здравейте,
пица пека на специален камък, слагам го в студена фурна и след като загрее на 230градуса слагам пицата.
По втория въпрос не мога да помогна.
Виж целия пост
# 862
Тестото върху хартия за печене, хартията върху решетката. Не ползвам тава.
Виж целия пост
# 863
Тестото върху хартия за печене, хартията върху решетката. Не ползвам тава.

О, това е супер идейно! А става ли коричка отдолу, като се пече така, че мъжът ми я обича по-препечена?
Виж целия пост
# 864
Тестото върху хартия за печене, хартията върху решетката. Не ползвам тава.

О, това е супер идейно! А става ли коричка отдолу, като се пече така, че мъжът ми я обича по-препечена?

Здравейте,
пица пека на специален камък, слагам го в студена фурна и след като загрее на 230градуса слагам пицата.
По втория въпрос не мога да помогна.

Каква лопатка използвате за обикновена фурна (не пещ) и на дъното на фурната ли се слага плочата или върху скарата? Благодаря!
Виж целия пост
# 865
Здравейте,
пица пека на специален камък, слагам го в студена фурна и след като загрее на 230градуса слагам пицата.
По втория въпрос не мога да помогна.
Подобно нещо ли използвате:
https://www.home-max.bg/kamuk-za-pechene-na-pica-s-drujki/
https://www.home-max.bg/plocha-za-pechene-na-pica/
Виж целия пост
# 866
Тестото върху хартия за печене, хартията върху решетката. Не ползвам тава.

О, това е супер идейно! А става ли коричка отдолу, като се пече така, че мъжът ми я обича по-препечена?
Да, става хрупкава.
Виж целия пост
# 867
Здравейте,
пица пека на специален камък, слагам го в студена фурна и след като загрее на 230градуса слагам пицата.
По втория въпрос не мога да помогна.
Подобно нещо ли използвате:
https://www.home-max.bg/kamuk-za-pechene-na-pica-s-drujki/
https://www.home-max.bg/plocha-za-pechene-na-pica/

Подобен на този комплект ползвам, камъка го слагам върху скарата, ползвали сме го и на газов грил и там стана много добре.
Виж целия пост
# 868
Здравейте,
пица пека на специален камък, слагам го в студена фурна и след като загрее на 230градуса слагам пицата.
По втория въпрос не мога да помогна.
Подобно нещо ли използвате:
https://www.home-max.bg/kamuk-za-pechene-na-pica-s-drujki/
https://www.home-max.bg/plocha-za-pechene-na-pica/

Подобен на този комплект ползвам, камъка го слагам върху скарата, ползвали сме го и на газов грил и там стана много добре.
Много благодаря!
Виж целия пост
# 869
Здравейте! Аз съм нова в тази група. Ще може ли да ми препоръчате комплект качествени тенджери на нормална цена? Също така и тиган. Прибори търся да са изцяло метални, тъй като ще се мият в съдомиялната. Ходих в Метрото, но не ми харесаха тенджерите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия