Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

агенция за управление на имоти (Управление БГ)

  • 8 045
  • 42
Здравейте дами,

Знам, че повечето от вас не живеят под наем, но всяка от вас със сигурност познава хора, които живеят така или даже в момента търсят нова квартира. Въпросната агенция на която аз и моят приятел попаднахме се казва 'Управление БГ' и е отговорна за апартаментите на няколко, доверили се на тях собственици. До колко са доволни собствениците е под въпрос и не съм наясно, но като вече бивш наемател бих желала да споделя ужасния си опит с тях.

От самото начало се подписва договор тип "наемателя има право само да диша", както се изрази моята адвокатка. Дават се два депозита, уж за по-сигурно. Когато има проблем с апартамента, очакват ти като наемател да се справиш с него, а те само евентуално да покрият някоя фактура. Рядко асистират за каквито и да било проблеми. Все пак ако преподпишеш ти искат такса "поддръжка" в размер на половин наем.

Апартаментът по време на нашия престой чистихме всяка седмица, пазихме като писано яйце. Накрая в продължение на 4+ дни чистихме от-до - прозорци, тераса, хладилник, шкафове, зад тоалетната и прочие. Брокерите, които водиха потенциални наематели дори изкоментираха на няколко пъти колко е запазено, чисто и подредено. И въпреки всичко това, попаднахме на този казус.

От двата депозита, които бяхме оставили в началото, агенцията реши да ни вземе 870 лв. за "ремонти". Подробно описание, разбивка или фактури от изпълнители за тези ремонти? Липсват.

Спрямо последната ни среща с представител на агенцията все пак въпросните "ремонти" представляват пребоядисване на стените, по които имаше драскотини тук и там, които техен служител търси с фенерчето на телефона си, само и само да запише нещо в приемо-предавателния протокол. Вече три пъти искаме истински фактури, които естествено не ни се дават. 900 лв ли струва едно пребоядисване на двустаен апартамент?

В Гугъл, намирайки Управление под Reviews/ Мнения виждаме десетки други бивши наематели обрани по същия начин. Явно няма значение колко си пазил и чистил. Тези депозити се взимат с практика да не се връщат.

Като прибират по има няма 1000 лв от наемател само при предаване на апартамент, кой знае колко печелят на година.

Не съм сигурна по какъв друг път могат да бъдат изобличени господата от Управление БГ, но за момента обсъждаме с адвокат как да процедираме. Ако имате други съвети, моля дайте ги. Мислихме и за Господари на Ефира. Вече сме минали идеята да си получим нашите пари и интересът ни е повече в това да изобличим агенцията.


 
Виж целия пост
# 1
На прима виста се сещам за сигнал до КЗП.
Иначе наскоро правихме ремонт точно с пребоядисване на две стаи (стени + тавани) и сменихме первазите. Всичко ни излезе към 700 лева (материали, латекс, кофи, ванички, мечета...) и труд на 6 човека за 5 дни. Трябваше да махнем тапетите, да се шпаклова, грундира, да се боядиса с латекс 2 ръце, да се свалят и монтират всички ключове и контакти. После да се изчисти и да се измият прозорците, щорите, комарниците и лампите.

Та като нищо ако се намери фактура за всяко от тези неща ще си ги обосноват тези пари, които са ви удържали.
На приятелка за ремонт наскоро фирма ѝ поиска по 17 лева на кв. м. за пребоядисване (с материали на фирмата). Един вид като сметнеш квадратурата на стени и тавани пак си става стабилна сума...
Виж целия пост
# 2
За да получите някакви смислени идеи, дайте информация при какви условия е предоставен този депозит. Трябва да ги има в договор. Стандартна ситуация е депозитът да се дават на самия наемодател и условията за него са в договора за наем между наемодателя и наемателите. Но вие казвате, че депозита сте дали на фирмата,  изглежда тя прилага някаква схема, за да взима пари над комисионата, която стандартно й се дължи за договаряне на сделката.
Цитирайте точно условията от договора за този депозит.

Виж целия пост
# 3
Случаите, в които депозитът се връща са по скоро изключение.
Виж целия пост
# 4
Здравейте,

Включвам се макар и късно в темата, но в момента сме в такова жилище, което те управляват. Изричино ми обясниха, че договора преди изтичане мога да прекратя, но половината от депозита, който сме дали ще ни бъде удържат като неустойка.
Мисля, да действаме с адвокат и ако намеря повече съмишленици да действаме с колективна жалба в съда...

p.s. Ако някой пострадал от тях реши да се включи нека ми пише на ЛС за да задействаме по бързо нещата.
Виж целия пост
# 5
Здравейте!
Ето ни и нас! След 5 години, в които пълнихме гушките на селяците от @forrent.bg или така нареченото Управление.Бг най-накрая се изнесохме...
Просто още съм афектирана...
След години в които по никакъв начин не намерихме съдействие за възникнали въпроси и проблеми... искам да ви споделя и нашият опит.
Няколко поредни години им пишехме- господинът се казва Мариан Христов - имахме мухъл, вследствие на скапана дограма, липса на изолация и старо жилище, тоя ми Льольо ми обяснява как да дишам, как да си суша дрехите( не съм малоумна да суша дрехи в стая с мухъл) и да ми обяснява как да мия мухъла и да го бърша, та дори ми обяснява, че от дишане сенполичава....
Днес, предадохме имота, в който сме живяли 5 години, направихме му освежителен рвмонт, излизахме го... и тоя Льольо с шкембе ми обяснява как ще викне фирма за наша сметка да направи основен ремонт... ненормално е! Не стига че задържат два наема и при никакви обстоятелства не го връщат... ами и продължава да изнудват.
Диванът бил захабен... еми нормално, седяно е на него 5 години... няма да им купуваме нов... и още много такива неща. Беше адски арогантен, говореше ни на ТИ, опита се да ни изблъска и изгони, гнусар в пълен смисъл на думата.
Вече се консултирахме с адвокати, чакаме итговор от тях как да действаме. Ако някой от вас иска да направим групов иск, или да свидетелства, когато се наложи нека се свърже с мен.
Ааа, пуснах жалба и в КЗП.
А, знаете ли, че по закон ако си платиш сметките в срок имаш някакв аотстъпка. Мисля, че те иноттук печелят, като ни представят по-високата сума, предплащат и задържат по1-2-3 лева от всеки наемател. Не съм сигурна, но мисля че тук така действат.
Извинявам се, но съм адски бясна и афектирана от арогантното поведение на този екземпляр!
Виж целия пост
# 6
Здравейте, ние днес освободихме жилището. Пуснах КЗП жалба... как да действаме заедно в съда?

Здравейте,

Включвам се макар и късно в темата, но в момента сме в такова жилище, което те управляват. Изричино ми обясниха, че договора преди изтичане мога да прекратя, но половината от депозита, който сме дали ще ни бъде удържат като неустойка.
Мисля, да действаме с адвокат и ако намеря повече съмишленици да действаме с колективна жалба в съда...

p.s. Ако някой пострадал от тях реши да се включи нека ми пише на ЛС за да задействаме по бързо нещата.
Виж целия пост
# 7
Здравейте, аз също пусках жалба до кзп, но неуспешно. Не било в тяхната компетенция да разрешат въпроса и ме посъветваха да потърся адвокат!
Не получих нищо от депозитите (1000 лв) и дори бяха така нагли да ми искат още след предаване на жилището. А съм го предала в почистен и пребоядисан вид!
Виж целия пост
# 8
Здравейте,

Съжалявам да чуя, че има още хора като мен, но не съм и изненадана.

Имаме общ чат във Фейсбук месинджър над 10 души. При желание да ви добавим към него, моля пишете ми на лично съобщение.

За съжаление обаче до никъде не сме стигнали с общо дело.
Виж целия пост
# 9
Ние вече сме в ход на съдебно дело с тях. В следващия месец е първото заседание. Не са по-различни нещата и при нас, при положение, че е направено от нас пребоядистване 3 дни преди изнасяне Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Здавейте, днес получих искане за доброволно плащане от Управление.бг. Сумата е потресаваща. Освен задържания депозит от 1300лв. Ми искат около 4000 лв за направени от тях ремонти. Една седмица преди напускане на имота сме го боядисвали, чистили и докарали в дори и по-хубав вид от вида в който го наехме. Искам да се включа в иск срещу тях. Трябва да се спре измамната им дейност и рекета, който правят! Моля дайте повече информация по какъв начин може да си търсим правата.
Виж целия пост
# 11
Общо взето методът е съд ! Не е много бърз и адекватен защото при мен 6 месеца мина докато се насрочи делото за следващия месец. Но пък това си им е някакъв явно стандартен модел на поведение. Аз лично смятам ме колективен иск не е стъпка която би могла да бъде Ефективна така че да ги научи какво е да си коректен, но пък нападателна стратегия не е Ок да се изнася публично в такъв форум все пак и те си го четат. А в крайна сметка хората винаги са били коректни преди това с нас когато е имало нещо за седемте години в които сме им били наематели с някакви малки дребнажи, но поведение на дребно Ей тов вече е грозно ...
Виж целия пост
# 12
Здравейте,

Съжалявам да чуя, че има още хора като мен, но не съм и изненадана.

Имаме общ чат във Фейсбук месинджър над 10 души. При желание да ви добавим към него, моля пишете ми на лично съобщение.

За съжаление обаче до никъде не сме стигнали с общо дело.
                                                                       Здравейте, от миналата година и мен постояно ми пращат, че им дължа 400 лева, при положение че са взели 2 наема на стойност 1300 лева. Може ли да ме добавите в тази група, защото и аз искам да подам иск към тези измамници? Благодаря предварително Simple Smile лека вечер
Виж целия пост
# 13
Здравейте,
Който иска да бъде добавен в общия чат, моля пишете ми с линк към Вашият фейсбук профил.

Иначе според мен е добра идея да се пише и до агенциите за намиране на квартира, с които работят въпросните Управление БГ. Ако партньорите им откажат да работят с тях, да видим как ще си намират нови и нови наематели, от които в последствие да крадат така.

Аз лично съм писала на Асист Пропъртийс, чрез които намерихме ние квартирата. Отговора на управителя беше на кратко "ами аз какво да направя?"
Предполагам, че ако още 30-40 души им пишат със същото оплакване няма така лесно да игнорират.
Виж целия пост
# 14
Тъй като и аз съм пострадал от тях и се разрових да видя дали има други недоволни. Не беше голяма изненада да намеря съмишленици. Ще се радвам да се включа в колективен иск или да получа съвет от хора, които са в процес на дела с тях. Все още съм на кантар как да действам и всеки опит ще ми е полезен. Може да ми пишете на мейла ми: stefan_simov76@abv.bg
Благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия